TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

JeanRichard Kalibre JR1000 ve Ailesi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

JeanRichard Kalibre JR1000 ve Ailesi

Mesaj rtalhaustun » 08 Haz 2016, 02:48

Merhaba değerli TSF üyesi ağabeylerim ve dostlarım. Foruma üye olduktan sonra saatlerin teknik detaylarına merak sardığımı daha önce belirtmiştim, bu yüzden kendime bir not defteri oluşturdum ve tek tek mekanizmaları inceleyerek not tutuyorum. Ara ara bu not defterimden buraya da bilgi aktaracağım.

Resim

Bu yazıda İsviçre’nin Neuchâtel kantonunun La Chaux-de-Fonds bölgesinde yer alan La Chaux-de-Fonds şehrinde üretim yapan Jean Richard firmasının kalibre JR1000'den bahsedeceğim.

Resim

Kalibre JR1000 142 parçadan oluşan, 32 taş, 28000 vuruş/saat ve 48 saat güç rezervine sahip 2004'de üretimine başlanan bir otomatik mekanizma. Tarih göstergesi '4:30' yönünde bulunuyor. Çapı 25.60 milimetre ve incelik 3.77 milimetre

JR1000 ailesi;

JR10RJ - Güç rezerv indikatörü, tarih indikatörü
    JR1010 - Ay evre indikatörü
    JR1020 - Küçük san. indikatörü '9' yönünde, güç rezerv indikatörü, tarih indikatörü
    JR1030 - Kronometre
    JR1040 - Saat kadranı '12' yönünde, küçük san. indikatörü '7:30' yönünde, güç rezerv indikatörü, tarih indikatörü
    JR1050 - Küçük san. indikatörü '6' yönünde, tarih indikatörü
    JR1060 - Dualtime
    JR1090 - Küçük san. indikatörü '9' yönünde, tarih indikatörü
    JR1100 - 'Paramount time square'

İlk mekanizma araştırmam diyebilirim, düzeltilecek terimler var ise eleştiriye açığım. Teşekkür ederim.
R. Talha Üstün
in love w/ Cartier
Kullanıcı avatarı
rtalhaustun

Re: JeanRichard kalibre JR1000 ve ailesi

Mesaj eyimen » 08 Haz 2016, 09:53

Elinize saglik :champ: Bence mekanizmanin yaninda, mekanizmanin kullanildigi saatlerin de resimlerini koyabilir ve ortalama fiyatlarini bilgi olarak verebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
eyimen

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners