TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Adolf Schild AS1783 Mekanizma

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Adolf Schild AS1783 Mekanizma

Mesaj Frax » 01 May 2010, 00:18

Zeno saatleri incelerken bir modelinde bunun kullanıldığını gördüm ve fiyat olarak da diğerlerine göre çok uygun. Bu mekanizmayı bilen var mı acaba? Niçin bu kadar uygun fiyatlı?
Kullanıcı avatarı
Frax

Re: Adolf Schild AS1783 Mekanizma

Mesaj Bond » 02 May 2010, 00:29

Adolf Schild SA Grenchen İsviçre'de bulunan bir mekanizma üreticisi. 1896 yılında kuruldu, 1900'lerin başından beri üretim yapan bir firma. Sorduğun AS 1783 markanın alt klasman kurmalı bir modeli ve kalite/performans olarakta kötü olarak kabul edilmiyor. Dekoreli olarak birçok güzel mekanizmasıda mevcut. Geçtiğimiz senelerde ETA bünyesine dahil olduğu bilgisi var artık kendi adı ile üretim yapılmıyor olması lazım yada direk olarak ETA altında eski ismi ile üretiliyordur. Sonra daha detaylı tarihçe bilgisi yazabiliriz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 02 May 2010, 00:32

Teşekkür ederim bilgi için yalnızca 1 tek saatte gördüm bunu bu da çok ilginç.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 05 May 2010, 00:23

Adolf Schild, Eterna'nın kurucularından ve ETA yı da kuran isim. 1917 yılında eta ve eterna olarak iki ayrı fabrika ve işletme kurdu ve böylece, saat mekanizmalarını ebaushe sa ve ticari saatleri bu meknizmaları alarak kasalarına yerleştiren eterna üretti. 1981 de, SMH ya da bu günkü Swatch Group, anlaşmaları ereği ETa yı alıp Eterna'yı serbest bıraktılar. Özet olarak Juralarda oldukça iyi tanınan bir saat mekaniği tasarımcısı olan Schild, AS serisi mekanizmalarla hala saatlerde yer almakta. Bu gün sahipleri Swatch. Gönül rahatlığıyla alınabilecek iyi bir saat sahibi olunur.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Frax » 05 May 2010, 00:26

Bahsettiğim saat de buydu sayın modern60:

[url]http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?showid=1198340&showpage=4&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_MOVEM[]=1&SEARCH_MOVEM[]=2&ADATTRIBUTES[]=101&SEARCH_PCURR=USD&SEARCH_PMAX=400&SORTORDER=1&numresults=179[/url]

Saatin rakamları farklı bir çeşidi daha var.Rolex forumunda birisi almış o da benim sorduğum gibi önce mekanizmayı sormuş.Bütün bildiğim de bu kadardı teşekkür ederim bilgi için.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 05 May 2010, 00:34

Güzel bir saat. Fiyat uygun. Alınabilir. Makinesi çok tanınan bir mekanizma.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners