TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kol Saati Mekanizmaları için Akrep-Yelkovan-Saniye Ölçüleri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kol Saati Mekanizmaları için Akrep-Yelkovan-Saniye Ölçül

Mesaj asymptote » 23 Kas 2013, 18:45

Alet çok güzel ama pahalı meret. Bunları gördükçe içi gidiyor insanın. Bana saatlerden daha sevimli geliyor bu aletler..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 23 Kas 2013, 19:11

Kesinlikle katılıyorum da saatçi açacak duruma geldim.

Aslında yenilikçi bir düşüncem var. Tek sorun ben iş yeri başında beklemeyi sevenlerden değilim. Saatçilik yapmak değil, kendi saatimi üretmek ve bir tür atölye sistemi kurmak düşüncem var.

Ama iş burada yazışmak kadar basit olmadığı ve formaliteler bulunduğu için halen kararsızım.

Konu ciddi olunca, gece saatlerinde evde sök tak yapmaya benzemiyor.

Şu ana kadar ortalama bir mekanik saat parasını alet edevata yatırdık. Ama al al bitmiyor. :?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 23 Kas 2013, 19:13

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 23 Kas 2013, 19:24

Atölye kurmak 1-2 senede tamamlanacak bir iş değil maalesef. Daha uzun bir süreç ve emek istiyor. Saatçilik mesleği bir gelenek olarak neden babadan oğula geçiyor sanıyorsunuz? Geçmezse ne olacak onca alet edavat? Genelde oğlunun saatçi olmasına baba diretir ve oğlan gönülsüzdür.. Bir de bizim saatçilerimizde olması gereken aletlerin 3'de 1'i yoktur, gerisini siz düşünün..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 23 Kas 2013, 20:35

Asymptote yazdıklarına tamamen katılıyorum.

Ancak bu işi derinlemesine inceledikçe kafam iyice karışmaya başladı. Çünkü saatle ilgili yapılan ve yaptırılan her işin aslında son derece katı kurallara bağlı steril bir düzenleme ve çok iyi/yetenekli işçilik olmadıkça yetersiz kaldığını ve ham hum şaralop yapıldığını düşünmeye başladım.

İşin enteresan tarafı malum ücretleri ödeyerek yaptırdığım Köln deki Rolex servisi dahi soru işaretleriyle dolu.

Bu konudaki detayı yabancı forumlardan derlediklerim le birlikte Invicta 8926 incelemesine asacağım.

Aslında Invicta alma nedenim kasasını kullanmaktı. Saat bu tarzda kasa fiyatına geldi. Zaten boş olanlar mako tarzında. Tabii çok incelemediğim için kasaya işlenmiş Invicta markası olduğunu sipariş verdikten sonra fark ettim.

Gerisini incelemeye yazarım....
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 23 Kas 2013, 23:27

Incelemeyi bekliyoruz.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners