Genelde saat sekt繹r羹nde saatlerin bak覺m fiyatlat覺 saaatin kalitesi ve fiyat覺na g繹re deiiklik g繹sterir, b羹g羹n bir seiko 5 i biz 20 tl ye bak覺m yap覺yoruz, quartz bi omega yada longine gelirse ortalama 50 tl oluyor, tissot fln ise genelde 20-30 tl aras覺nda bir bak覺m覺 olmas覺 laz覺m quartzlar覺n覺n, bir saatte par癟a deiecekse de saatin markas覺na g繹re yine fiyat deiebiliyor, en basit 繹rnek omega n覺n kay覺覺n覺n tokas覺n覺 yada kadran覺n覺 deitirmek istediniz toka i癟in min. 50 kadran i癟in ise min. 100 tl 繹demek gerekir(i癟ilik hari癟). ama bu ehirden ehire ustadan ustaya bak覺m fiyatlar覺 deiiklik g繹sterebilir. omega n覺n 繹zel bir pili var baz覺 modellere tak覺l覺yor, bulamas覺 da zor olan bir pil mesela o pilide 40 tl ye fln tak覺yorlar. ama s羹re olarak zaman veremeyeceim bak覺ma g繹t羹rmek i癟in bir problem hissetmenizi tavsiye ederim 癟羹nk羹 saat ne olursa olsun her kapak a癟覺ld覺覺nda saatin kasas覺nda contalar y覺pranma g繹steriyor, bende omega geneve 1974 var, y覺llard覺r kullan覺yorum bir kere i癟indeki makinay覺 g繹rmek i癟in a癟t覺m daha saate yalama bile yapmad覺k. bunun i癟in bir sorun olduunda bak覺m yapt覺rmak saat i癟in daha iyi olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum.
D羹nya'da son y覺llarda deiik firmalar taraf覺ndan tamir okullar覺 daha dorusu kurslar覺 a癟覺ld覺 ve evet bildiim kadar覺 ile ETA firmas覺 da bu konuda eitim veriyor hatta T羹rkiye'de de raymond weil in tamir okulu hatta bende gitmeyi d羹羹n羹yorum. Sonuca gelirsek tabii bu okullara gidip eitim almak bu saatleri daha kolay ve seri takma ve s繹kme kabiliyeti kazand覺racakt覺r kiiye ve tabii bu kiinin eli ger癟ekten bu ie yatk覺n ise bu tamirci kii tercih edilmelidir, fakat g羹n羹m羹zde 癟ok 癟ok iyi ustalarda var 繹rnein babam 50 y覺ld覺r saat tamiri yap覺yor ve nerdeyse s繹kmedii makina kalmad覺 diyebilirim,babam zaman覺nda saatlerin aks sistemini kendisi elinde yaparm覺. ETA serisi deiik komplikasyonlara sahip makinalard覺r ve 癟ok deiik 癟ark yerleim ve yay gergi sitemine sahiptir ve bu makinalar覺 anca ger癟ekten tecr羹beli kiiler tamirat覺n覺 yapabilir. 4 veya 5 katmandan ve ortalama 10 ile 25 癟ark say覺s覺ndan oluan bir mekanizmay覺 tamir etmek kolay deildir, bu y羹zden bu t羹r tamiratlar tecrubesi ger癟ekten iyi olan sertifikadan 癟ok ( tabiii sertifikalarda 繹nemli) tecr羹beli kiiler tercih edilmelidir. rnein o saatlerin yetkili servisleri gibi.