TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Onar覺m Fiyatlar覺 ve Nas覺l Ustalara Teslim Etmeliyiz

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Onar覺m Fiyatlar覺 ve Nas覺l Ustalara Teslim Etmeliyiz

Mesaj Ziyaliv » 21 Eki 2009, 22:27

Genelde saat sekt繹r羹nde saatlerin bak覺m fiyatlat覺 saaatin kalitesi ve fiyat覺na g繹re deiiklik g繹sterir, b羹g羹n bir seiko 5 i biz 20 tl ye bak覺m yap覺yoruz, quartz bi omega yada longine gelirse ortalama 50 tl oluyor, tissot fln ise genelde 20-30 tl aras覺nda bir bak覺m覺 olmas覺 laz覺m quartzlar覺n覺n, bir saatte par癟a deiecekse de saatin markas覺na g繹re yine fiyat deiebiliyor, en basit 繹rnek omega n覺n kay覺覺n覺n tokas覺n覺 yada kadran覺n覺 deitirmek istediniz toka i癟in min. 50 kadran i癟in ise min. 100 tl 繹demek gerekir(i癟ilik hari癟). ama bu ehirden ehire ustadan ustaya bak覺m fiyatlar覺 deiiklik g繹sterebilir. omega n覺n 繹zel bir pili var baz覺 modellere tak覺l覺yor, bulamas覺 da zor olan bir pil mesela o pilide 40 tl ye fln tak覺yorlar. ama s羹re olarak zaman veremeyeceim bak覺ma g繹t羹rmek i癟in bir problem hissetmenizi tavsiye ederim 癟羹nk羹 saat ne olursa olsun her kapak a癟覺ld覺覺nda saatin kasas覺nda contalar y覺pranma g繹steriyor, bende omega geneve 1974 var, y覺llard覺r kullan覺yorum bir kere i癟indeki makinay覺 g繹rmek i癟in a癟t覺m daha saate yalama bile yapmad覺k. bunun i癟in bir sorun olduunda bak覺m yapt覺rmak saat i癟in daha iyi olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum.

D羹nya'da son y覺llarda deiik firmalar taraf覺ndan tamir okullar覺 daha dorusu kurslar覺 a癟覺ld覺 ve evet bildiim kadar覺 ile ETA firmas覺 da bu konuda eitim veriyor hatta T羹rkiye'de de raymond weil in tamir okulu hatta bende gitmeyi d羹羹n羹yorum. Sonuca gelirsek tabii bu okullara gidip eitim almak bu saatleri daha kolay ve seri takma ve s繹kme kabiliyeti kazand覺racakt覺r kiiye ve tabii bu kiinin eli ger癟ekten bu ie yatk覺n ise bu tamirci kii tercih edilmelidir, fakat g羹n羹m羹zde 癟ok 癟ok iyi ustalarda var 繹rnein babam 50 y覺ld覺r saat tamiri yap覺yor ve nerdeyse s繹kmedii makina kalmad覺 diyebilirim,babam zaman覺nda saatlerin aks sistemini kendisi elinde yaparm覺. ETA serisi deiik komplikasyonlara sahip makinalard覺r ve 癟ok deiik 癟ark yerleim ve yay gergi sitemine sahiptir ve bu makinalar覺 anca ger癟ekten tecr羹beli kiiler tamirat覺n覺 yapabilir. 4 veya 5 katmandan ve ortalama 10 ile 25 癟ark say覺s覺ndan oluan bir mekanizmay覺 tamir etmek kolay deildir, bu y羹zden bu t羹r tamiratlar tecrubesi ger癟ekten iyi olan sertifikadan 癟ok ( tabiii sertifikalarda 繹nemli) tecr羹beli kiiler tercih edilmelidir. rnein o saatlerin yetkili servisleri gibi.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Re: Saat onar覺m fiyatlar覺 ve saatlerimizi nas覺l ustalara teslim

Mesaj Quorthon » 25 Eki 2009, 23:38

Ziyaliv, siz su gecirmezlik konusunda pil degistirdikten sonra gerekli basinc testini yapiyor musunuz. Bu bize bir sure bela olmustu da.

Iyi calismalar,
Quorthon

Ya: 46
Kay覺t: 21 Eki 2009, 02:33

Mesaj Ziyaliv » 25 Eki 2009, 23:39

Bas覺n癟 testine yenil nesil saatler i癟in biz gerek g繹rm羹yoruz, biz genelde onar覺m覺 yapt覺覺m覺z t羹m saatlerin eer deiimini gerekli g繹r羹rsek t羹m contalar覺n覺 orjinalleri ile deitirip gerekli slikonlarma 癟al覺mas覺n覺 da contalara uygunlad覺ktan sonra saati m羹teriye teslim ediyoruz. eer bir saatin kapa覺 yava癟a a覺l覺rsa (繹zellikle press ile kapanan mekanizmalarada) contalarda a覺nma olmayacakt覺r. ama h覺zl覺 ve zorlayarak a癟覺lmalarda ki biz bunu hi癟 tavsiye etmiyoruz saatlerin contalar覺 繹zelliklerini yitirirler, bizde boyle bir durumla kar覺lat覺覺m覺zda m羹terilerimiz saatlerinin contalar覺n覺 羹cretsiz orjinalleri ile yeniliyoruz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Mesaj Quorthon » 25 Eki 2009, 23:39

ok bilgi icin tesekkurler.
Quorthon

Ya: 46
Kay覺t: 21 Eki 2009, 02:33

Mesaj Ziyaliv » 25 Eki 2009, 23:39

Rica ederim...
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Mesaj montrehomme » 13 Nis 2010, 00:04

stad merhaba
bu g羹zel bilgiler i癟in teekk羹r ederim, ancak u saat okulu meselesini googledan aratt覺r覺yorum ama kar覺ma 繹yle bir veri 癟覺km覺yor. Bu konuda hangi markalar覺n ve nerelerde okullar覺 var? Biliyorsan覺z yazarsan覺z sevinirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
montrehomme

Kay覺t: 08 Nis 2010, 00:15

Mesaj Modern60 » 13 Nis 2010, 22:28

襤yi akamlar arkadalar. B覺radaki tart覺malar覺 hayretlerle okudum. Bir saat kapa覺 a癟覺l覺p, gerekli ilemler yap覺ld覺ktan sonra tekrar kapat覺l覺nca, mutlak mutlak hava ve su bas覺n癟 testlerine tabi tutulmal覺d覺r. Sadece conta deitirerek bu problem 癟繹z羹lemedii gibi, ilk a癟l覺覺 sert ya da yumuak yapmak da fark etmez. Ancak 30 metre gibi, d羹羹k su diren癟li saatlerde belki m羹samaha edilir. Yoksa, 50 ve 100 metre gibi su diren癟li saatlerde, hem 羹st hem alt contalar, a癟覺l覺rken y覺rt覺l覺rlar. Hepsini birebir ayn覺 yedeklerle deitirseniz ve kapa覺 iyice s覺ksan覺z bile, su mutlaka girecek boluk bulacakt覺r. Bu ya k覺sa s羹rede olur ki hemen tehis edilebilir, ya da sinsice s覺zma yaan覺r ve aylar sonra 癟ok ciddi bir problemle kar覺 kar覺ya kal覺nabilir. Bu y羹zden b羹t羹n tamirat yapan servislerin mutlaka hava ve su bas覺nc覺 test aparatlar覺na sahip olmalar覺 gerekir ve son testleri ge癟meden saatleri sahiplerine vermemeliler. Saat okuluna gelince, G羹nsal'覺n bir tane olduunu duydum ama servis mi genel pazarlama m覺 bilmiyorum. Ama 襤svi癟re'de ar覺yorsan覺z, ETA n覺n Genchen da, Neuchatel'de WOSTEP,Le Locle da Technicum, Porrentruy'da ecole technic, Cenevre de Ecole d'horlogere ve ecole d'haute horlogerie ki Frank M羹ller'in okuludur gibi okullar var. Hepsi s覺navla al覺rlar. Technicum hari癟( y覺ll覺k 2500 CHF gibi akam okuludur) y覺ll覺k 10-15000 CHF gibidirler. 襤yi akamlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners