TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saatimin Çıkardığı Ses Hakkında Yorum

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik Saatimin Çıkardığı Ses Hakkında Yorum

Mesaj zyk1on » 14 Mar 2013, 01:49

Hamilton saatleri konusunda uzman degilim ama farkli mekanizmalarini gordum simdi. Bir yazida ETA ( Valjoux ) 775x mekanizmasi da oldugunu okudum. Valjoux 7750 mesela gurultulu ve agir rotoru ile meshurdur ( Valjoux wobble ). Lemania 5100 ile beraber en guvenilir en saglam otomatik kalibrelerdir.

Bende de vardi eskiden birtane Maurice Lacroix Kronograf,makine 7750 idi,bende garipsemistim ama alisiyorsun sonradan. . 775x serisinde rotorun tek tarafa donusu ile saat kurulur, saat yonunde, dolayisiyla ters istikamete donerken bosa doner ve cabuk ivmelenir bu da o sesin cikmasina sebep olur. Saatindeki makine bu 7750 serisi ise sebebi budur, ama farkli bir mekanizma varsa bilemeyecegim. Ama her mekanizma heriki yonede donerken saati kurmadigindan, o ses normaldir.
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

Mesaj Triton » 14 Nis 2013, 14:44

Her mekanizma bu tarzda abartılı sesler yaratmıyor. Daha ziyade hesaplı ve sağlam kalibrelere sahip saatlerde ve zyk 1on un gayet güzel açıkladığı gibi bazı temel ve denenmiş mekanizmalarda var. Örneğin benim Orient ve seiko 5 de dikkatimi çekiyor. Eski ETA da rotorun dönüp dönmediği bile belli değil.

Bu durum bence akustik olarak hassas ortam arayanlar ve kulağı hassas olanlar için belki rahatsız edici olabilir ama kesinlikle dezavantaj olmadığı düşüncesindeyim. Gevşek ama hassas çalışan mekanizmaların sanki daha toleranslı bir yapısı olduğu düşüncesine kapıldım...

Ben sorun etmemek gerekir diye düşünmekteyim. Arızalanan saat zaten ses çıkaramaz hale gelir....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 14 Nis 2013, 15:40

mrbars yazdı:eta makineli zilyon saatim oldu, bileğimi titreten yada kulağımı 10 cm yaklaştırmadan kurma sesini duyduğum saat görmedim.

+1
7750 hariç çok doğru bir tespit.. :thumbup:

Rahatsız edici bir rotor sesi varsa saatinizde büyük olasılıkla sorun vardır..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners