TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Mesaj antika » 09 Ağu 2012, 18:36

Babamın Dedesi, 14.Alay Er- İbrahim Oğlu Sadullah Çavuş 1915 Çanakkale harbinde 32 yaşında şehitik mertebesine ulaşmıştır. Bizzat Çanakkale'de şehitler anıtında kendisine ait dikilen toplu mezarlarda adına ulaştım. Gözlerim doldu. Dedem daha küçücükmüş babası Çanakkale harbine çağırıldığında. Dedemin annesi anlatırmış. Seferberlik zamanında büyük dedem Çanakkale'ye çağrılır. Sürekli cebinde büyük titizlikle taşıdığı cep saatini savaşta yanına almaya kıyamaz ve cebinden çıkartarak hanımına (dedemin annesi) emanet eder. "Belki bana birşey olursa saatim sende kalsın" manasında. Sonra hemen geri dönüp saatini tekrar geri alır, "Ben yine de vakti merak ederim" der... Saati alıp gider harbe büyük dedem. Bir daha da dönmez Çanakkale'den....

Şimdi bunu niye anlattım... Yıllardır cep saatlerini takip eder, alır koleksiyonuma katarım. Çok değerli cep saatleri var. Ama en çok da dedemin o saatine sahip olmak isterdim. O taşıdığı izleri görmek yaşamak isterdim. Keşke o saati bıraksaydın dede. Senin o emanetine gözüm gibi bakar her bakışımda seni hatırlardım...

Ruhun şaad olsun canım Dedem Çanakkale şehidimiz Sadullah Çavuş...

Resim
ANTIKA
Kullanıcı avatarı
antika

Re: Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Mesaj mlm » 09 Ağu 2012, 18:47

Selam olsun..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 09 Ağu 2012, 19:08

El hacc malik shabazz nam-ı diğer MalcolmX, günlük yaşamda namaz olgusuna vurgu yaparak der ki; "Bir Müslümanın en önemli aksesuarı saatidir." Bence dedeniz saatini yanına alarak en doğrusunu yapmış, Allah (c.c.) dedenizi, peygamber efendimiz (s.a.v.) in hamd sancağı altında cem etsin, bizleri'de yanlarına layık bir hayat ile yaşatsın...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj antika » 09 Ağu 2012, 19:25

Sevgili mücadeleci, büyük dedem muhtemelen saatini namaz vakitlerini takip edebilmek düşüncesiyle tekrar geri istemiştir. Allah razı olsun bizim onlara yapacağımız dua ve ziyarettir. Onları hatırlamaktır...

Tüm şehitlerimiz gibi ruhları şaad olsun Peygamber efendimizin yüce sancağı altında cem olsunlar...
ANTIKA
Kullanıcı avatarı
antika

Mesaj fsinan » 09 Ağu 2012, 19:47

Çok büyük gurur, ne denir ki.

Allah ve peygamber yanında göklerde yerleri ayrı, kalplerimizde şükran duygusu ile anıyoruz.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj 2fast4u » 09 Ağu 2012, 21:49

Bu vesile ile son donemde terorle mucadele de sehit olan tum askerlerimizin ruhlari sad olsun .su an bile bir yerlerde vatani korumak icin mucadele ediyorlar.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Frax » 10 Ağu 2012, 01:54

Ruhu şad olsun...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj asymptote » 10 Ağu 2012, 03:31

Tüm şehitlerimizle birlikte sizin dedenizin de ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners