TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Amerikan Waltham Cep Saati 1878

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Amerikan Waltham Cep Saati 1878

Mesaj trenton » 20 Eki 2011, 15:24

amerikan saatleri arasından en çok ilgimi çekmeye başlayan saatler anahtar kurmalılar olmaya başladı özellikle bu son aldığım saatte olduğu gibi kasası nedeniyle tepeden kurmalı gibi görünenler, anahtarla kadranından ayarlandığı için camın çerçevesi ufak bir menteşeyle kasaya bağlanmış tıpkı normak anahtar kurmalı saatlerde oldu gibi ve toz kapağı üzerinde anahtarın oturabileceği ufak bir deliği var. kasası gümüş ve porselen kadranı gayet iyi durumda. makinenin seri numarasından 1878 yapımı olduğunu öğrendiğim saatin makinesi 1857 de şirket kurulduktan sonra üretilen ilk makine olan 1857 modelinin biraz daha modifiye edilmiş hali ama niye de makinenin modeli 1857 diye geçiyor, dişlilerin oturduğu yuvalara yerleşen taşlar fotoğraflarda da görüldüğü gibi gayet büyükler ki makinenin ilk üretildiği yıllarda bu taşlar daha da büyük neredeyse makinenin içini gösterecek kadar, biraz abartılı olmuş olabilir :D ama bu modelin karakteristik özelliği gibi birşey bu taşlarının büyüklüğü :)

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Amerikan Waltham Cep Saati 1878

Mesaj retrograde » 14 Şub 2012, 14:30

Çok beğeniyorum bu saatleri ama bir türlü kurmalı bir modeline denk gelemedim. İyi günlerde kullan-sakla. Trenton bunun 1877 olduğunu sanıyorum referans numaralarında 1.150.000 den sonrası 1878 yanlış mı biliyorum acaba. Bu arada tam da american saatleriyle ilgilendiğim ve alışlara başladığım bir dönemde gerçekten yokluğun çok anlaşılıyor. geldiğinde çokça sorularım olacak. Saygılar. :thumbup:

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj trenton » 17 Şub 2012, 19:15

özlemişim saat forumunu :) iş güç bir de spor derken eve artık sadece uyumak için gelir oldum :) aslında benim de aklımı karıştırmıştı fakat ben 78 olarak yazdım saatin yapım tarihini tabii bir sene daha eski olması çok daha güzel :D
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj retrograde » 17 Şub 2012, 19:58

Bizde yorumlarınızı özlemişiz Trenton. İşinizde başarılar. Saatlerinizi güle güle kullanın ve saklayın. :champ:

Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj bulenty » 19 Şub 2012, 15:57

retrograde yazdı:Çok beğeniyorum bu saatleri ama bir türlü kurmalı bir modeline denk gelemedim. İyi günlerde kullan-sakla. Trenton bunun 1877 olduğunu sanıyorum referans numaralarında 1.150.000 den sonrası 1878 yanlış mı biliyorum acaba. Bu arada tam da american saatleriyle ilgilendiğim ve alışlara başladığım bir dönemde gerçekten yokluğun çok anlaşılıyor. geldiğinde çokça sorularım olacak. Saygılar. :thumbup:

Size link vereyim doyasıya bakın...

Bu saatlere ilgim gün geçtikçe artmakta..
iyi günlerde kullanın

http://www.ebay.com/sch/i.html?Gender=M ... nd=Waltham
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj retrograde » 19 Şub 2012, 16:06

bulenty yazdı:
retrograde yazdı:Çok beğeniyorum bu saatleri ama bir türlü kurmalı bir modeline denk gelemedim. İyi günlerde kullan-sakla. Trenton bunun 1877 olduğunu sanıyorum referans numaralarında 1.150.000 den sonrası 1878 yanlış mı biliyorum acaba. Bu arada tam da american saatleriyle ilgilendiğim ve alışlara başladığım bir dönemde gerçekten yokluğun çok anlaşılıyor. geldiğinde çokça sorularım olacak. Saygılar. :thumbup:

Size link vereyim doyasıya bakın...

Bu saatlere ilgim gün geçtikçe artmakta..
iyi günlerde kullanın

http://www.ebay.com/sch/i.html?Gender=M ... nd=Waltham

Hocam teşekkür ederim link için. geçtiğimiz günlerde bir kaç amerikan sipariş ettim bir tanede avcı kasa Waltham onları bekliyorum. şu anda güzel bir kaç zincir peşindeyim. ayrıca önceki yorumumda da belirttiğim gibi boyutu küçük bir cep saatimide servis edip kol saatine dönüştürme konusunu araştırıyorum. Amerikan cep saatlerine ve Sovyet-Rus kol saatlerini beğeniyorum. Forumda da Amerikan saat meraklıları artması çok hoş. Saygılar.

Bu arada kurmalı derken anahtar kurmalı modelini kastetmiştim belirtmemişim pardon.

Kullanıcı avatarı
retrograde

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners