Elimizde dedemizden kalma bir saat var ancak kaç yıllıktır, özelliği nedir, neden yapılmıştır, piyasada ederi ne kadardır gibi konularda saatlerce google'ın altını üstüne getirmeme rağmen bilgi bulamadım. Her türlü saatlerle ilgili yorumlar, resimler var ama bu saatle ilgili tek cümle bulamadım. Sadece markasının Remontoir olduğunu öğrenebildim ama daha başka bilgi de bulamadım. En son bu forumu ve rengi-markası bile seçilemeyen resimlerden satırlarca net bilgi veren uzmanları keşfettim. Umarım sorularıma yanıt bulabilirim.
Saat gümüş renginde pırıl pırıl, camında tek cizik olmayan, gövdesinde kapaklarında zerre kararma ya da bozulma olmamış, içi dışı tertemiz bir saat. Saatin az önce çekmiş olduğum resimlerini aşağıda görebilirsiniz ancak ben yine de üzerindeki bilgileri vereyim. Değerli yorumlarınızı bekliyorum
* Saat mükemmel çalışıyor. Zaman kaybı kesinlikle yok.
* Saatin kadranında NEKER PRECISION yazıyor.
* Saatin arkasında tren lokomotifi kabartması var.
* 1. kapağı kaldırdığımızda 2. sarı renkteki kapak görünüyor ve üzerinde REMONTOIR ANCRE DE PRECISION yazıyor ve resimde görüleceği gibi kapağın üzerinde çeşitli figürler var.
* 2. kapağı kaldırdığımızda tertemiz bir halde saatin mekanizması görünüyor. Mekanizma üzerinde NEKER ve 16 rubis yazıyor.
* 2. kapağın iç kısmında 52761şeklinde seri numarası var ve 2. kapak sarı renkte.