TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dede Yadigarı Osco

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Dede Yadigarı Osco

Mesaj musavas » 21 Nis 2011, 19:44

Selamlar,

1970 lerden kalma OSCO marka otomatik saatin mevcut durumunun fotoğraflarını yüklüyorum.

Bulabildiğim bilgiler fazla detaylı değil, kısaca özetlersem;
Quartz furyası çıkana kadar orta seviye mekanik saatler üreten bir Alman firması. "Otto Schlund CO" isminin kısaltılmış hali marka yapılmış.
PUW-1561 mekanizması var, 25 jewel Otomatik, alman malı. "quick set date " diye hızlı takvim ayarlama özelliği var yazılmış, ayar düğmesine basarak çalışıyormuş ama ben beceremedim.
saat yaklaşık 30 yıl sonra gün yüzüne çıktı, hemen çalışmaya başladı, yalnızca takvimi değişmiyor 1 kere kendinden değişti ama ben değiştiremedim, saati ileri almakta işe yaramadı.
bir tamirciye gösterip, bakımını yaptırıp ve kordonunu değiştirip kullanmayı düşünüyorum, kasasında yıpranma ve camında da çizikler var, tamirci bu konuda ne yapabilir bilmiyorum açıkçası.

Mustafa Savaş

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
musavas

Re: Dede Yadigarı Osco

Mesaj asymptote » 23 Nis 2011, 10:47

saatin kadranı çok sağlam görünüyor, gerisi hallolur bir şekilde. forumdaki ustalar gerekli bilgilendirmeyi yapacaklardır size. herkesin dededen kalma bir saati var, benim yok. imrenmiyorum desem yalan olur :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj grinny » 23 Nis 2011, 21:13

Quick set date özelliği genelde saatin tepesini ikinci pozisyona her çektiğinizde tarihin bir ileri atması şeklinde olur. Bu bazı saatlerde tepenin içeri itilmesi suretiyle de oluyor diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj musavas » 24 Nis 2011, 13:29

Tarih mekanizması tamamen bozuk, günlerdir tarihi değişmedi, haftaiçi tamirciye göstereceğim saati, düzeleceğini umuyorum.
Kullanıcı avatarı
musavas

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners