TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Zenith Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Zenith Bilgi

Mesaj karagöz » 26 Mar 2011, 01:09

Merhaba,
İlgiyle takip ettiğim bu forumda,zenith marka saatle ilgili bilgi rica ediyorum.Üretim yılı,makine özellikleri vs.konularında bilgi verebilirseniz sevinirim. (resmi eklemeye çalıştım umarım doğru olmuştur.)
saygılar.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
karagöz

Re: Vintage Zenith Bilgi

Mesaj Bond » 26 Mar 2011, 19:31

Karagöz TSF'ye hoşgeldin. Saatin oldukça zarif bir model, güle güle kullan :champ:

Sorduğun Zenith 2572 kurmalı kalibre'nin teknik datalarına alttaki linkten ulaşabilirsin.

Zenith 2572 :arrow: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Zenith_2572
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj karagöz » 26 Mar 2011, 19:49

Bond yazdı:Karagöz TSF'ye hoşgeldin. Saatin oldukça zarif bir model, güle güle kullan

Sn Bond,hem görüşünüz hem de saatle ilgili bilgi linki için çok teşekkür ederim.Bu site sayesinde,yolun başında sayıldığım saatler konusunda, daha güvenli ve keyifli adım atabileceğime inanıyorum.
Saygılarımla. :champ:
Kullanıcı avatarı
karagöz

Mesaj drk » 26 Mar 2011, 19:53

Karagöz, foruma hoşgeldiniz. Çok şık bir Zenith, güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 26 Mar 2011, 20:17

Rica ederim, benimde bu kalibre ile ilgili tecrübe olarak bildiğim özel bir bilgi yok. Hep beraber öğreniyoruz. Kurmalı kalibreler sağlamlıkları ve az sapmaları ile biliniyor genel olarak. Zenith'te saatçilikte özellikle saatin üretildiği yıllarda çok önemli ve teknik anlamda da kaliteli markalardan birisi. Forumda bu tarz modelleri ve kalibreleri tamir eden yada çok daha yakından ilgilenen ve derin tecrübeleri olan bazı kişiler var. Onlar çok daha sağlıklı bilgi verecektir konuyu görmeleri halinde.

Saat güzel duruyor eğer bakım görmedi ise belki mekanizma ufak bir yıkama işlemi ile yağlanıp temizlenebilir. Bu işlemlerin elbette belli standartlarda çalışan yerlerde yapılmasını tavsiye ederim. Ayar öncesi yıkama ve temizleme işlemlerinde L&R veya Moebius gibi yağlar kullanılırsa hem zaman tutması çok daha iyi olur hemde uzun yıllar bakım gerektirmez. Bu yağlar baya yüksek fiyatlıdır ama sadece profesyoneller için bu işlemlerde kullanılmak üzere üretilir. Spektleri ve viskozitesi normal yağlara göre çok daha farklıdır, ısı değişimlerine çok daha dirençlidir, kolay kolay özelliğini yitirmez ve yağlarda sakızlaşma tabir edilen hale gelmez. Ustalar çok daha iyi bilir elbette bu tarz konuları, aslında forumdaki ustalar yazsa tamir vb konulardaki bilgileri herkes bilgilenecektir ama genelde üyelerin saatlerini tamir etme konularına çok daha eğilimliler. Yada ben bir ara saatlerdeki özel yağlamalarla ilgili chartları eklerim. :)

Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners