godzilla34 yazdı:Birde su antimagnetic nedir ustadim ya onu bir aciklasan bizde ogrenmis olurduk saygilar
Efendim adı üstünde,antimagnetic,Manyetik ortamdan etkilenmez anlamında,manyetik ortama karşı gibi,ancak siz bu ibareye aldanmayın,çünkü genelde bütün saatlerin biz saatçiler arasında pandül diye tanımladığımız,saatin balansına devinim kazandıran spiral sarmal tel metal malzemeden yapılır ve manyetik ortamdan etkilenir eğer bu sarmalda bir manyetik etkilenme olduğunda,pandül sarmalı birbirine yapışır ve saat durduğu yerde çok ileri gitmeğe başlar veya durma yapabilir,Saatin diğer aksamları da etkilenebilir,genelde çelik olan aksamları ancak bu çok önemli değildir,mekanik saatin kalbi, balansı ve üzerinde taşıdığı pandül sarmalıdır.
Antimagnetic-nonmagnetic gibi ibareler tanımlamalar,bu tür saatlerin üretildiği yıllarda saatlere prestij kazandırma ve tercih nedeni olması için yazıldığını sanıyorum ,yoksa saatin dış aksamının nikel,kromnikel,gümüş alaşım gibi meteryallerden yapılması pandülün manyetik ortamdan etkilenmemesi anlamına gelmez belki bu etkilenmeyi nispeten düşürebilir.
Faydalı olabildimmi godzilla34 ..??
Saygılar.