TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Ruhla Antimagnetic Bilgi Talebi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Ruhla Antimagnetic Bilgi Talebi

Mesaj godzilla34 » 18 Ağu 2010, 19:45

Hadi bakalim ustadlar bu saati gecen gun aldim ruhla antimagnetic alman mali orjinal sadece 2 euro verdim ebayde simdi koluma takiyorum mukemmel calisiyor ama saat hakkinda bilgim yok ustadlardan yorum bekliyorum.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
godzilla34

Re: Ruhla Antimagnetic Bilgi

Mesaj Bond » 18 Ağu 2010, 21:17

Eskilerden bir açıdan önemli, üretim adedi bakımından ilginç ve tarihi olan bir marka ile bilgi sormuşsun. Şimdi yemeğe çıkıyorum. Daha sonra bu marka, aldığın saat ve mekanizması ile ilgili detaylı bilgi eklemeye çalışırım.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj godzilla34 » 18 Ağu 2010, 21:27

sagolasin ustadim bekliyorum allah kabul etsin orucsan
Kullanıcı avatarı
godzilla34

Mesaj Colortıme » 18 Ağu 2010, 22:11

Merhaba arkadaşım,
Ruhla marka saatler için biz saat tamircileri tabiri caiz ise şunu söyleriz,''Dışı seni içi beni yakar'':) genelde saat tamircileri arasındaki
lakabıda TELMAŞA dır,saatmidir.?? saattir..ancak tek kusuru direk uçlarının aşınmasıdır.genelde bütün modelleri güzel tasarlanmış,dış görünüşleri oldukça gösterişli saatlerdir,gelgelelim içlerindeki teknoloji çok basit tasarlanmıştır,direk uçları ve direk yatakları aşınınca atmanızı tavsiye ederim,tamir edilmeye değecek saatler değildir.
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj godzilla34 » 18 Ağu 2010, 22:16

yorumun icin tesekkurler ustadim suan icin mukemmel calisiyor sabah 8 de taktim su saat oldu daha ne bir dakika ileri nede geri sanirim hayata iyi tutunmus bir saat kendisi
Kullanıcı avatarı
godzilla34

Mesaj Frax » 18 Ağu 2010, 22:20

Sayin colortime oldukca faydali bilgiler veriyorsunuz tesekkur ederiz :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj godzilla34 » 18 Ağu 2010, 22:35

Birde su antimagnetic nedir ustadim ya onu bir aciklasan bizde ogrenmis olurduk saygilar
Kullanıcı avatarı
godzilla34

Mesaj Colortıme » 20 Ağu 2010, 02:58

godzilla34 yazdı:Birde su antimagnetic nedir ustadim ya onu bir aciklasan bizde ogrenmis olurduk saygilar

Efendim adı üstünde,antimagnetic,Manyetik ortamdan etkilenmez anlamında,manyetik ortama karşı gibi,ancak siz bu ibareye aldanmayın,çünkü genelde bütün saatlerin biz saatçiler arasında pandül diye tanımladığımız,saatin balansına devinim kazandıran spiral sarmal tel metal malzemeden yapılır ve manyetik ortamdan etkilenir eğer bu sarmalda bir manyetik etkilenme olduğunda,pandül sarmalı birbirine yapışır ve saat durduğu yerde çok ileri gitmeğe başlar veya durma yapabilir,Saatin diğer aksamları da etkilenebilir,genelde çelik olan aksamları ancak bu çok önemli değildir,mekanik saatin kalbi, balansı ve üzerinde taşıdığı pandül sarmalıdır.
Antimagnetic-nonmagnetic gibi ibareler tanımlamalar,bu tür saatlerin üretildiği yıllarda saatlere prestij kazandırma ve tercih nedeni olması için yazıldığını sanıyorum ,yoksa saatin dış aksamının nikel,kromnikel,gümüş alaşım gibi meteryallerden yapılması pandülün manyetik ortamdan etkilenmemesi anlamına gelmez belki bu etkilenmeyi nispeten düşürebilir.
Faydalı olabildimmi godzilla34 ..??
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners