TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Geo. Clarke Hakkında Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Geo. Clarke Hakkında Bilgi

Mesaj erkan37 » 07 Eyl 2010, 00:16

Resim
Resim

Yukarıdaki antika saat ile ilgili bilgilerinizi bekliyorum.Fiyatı, tarihi?
Kullanıcı avatarı
erkan37

Re: Vintage Geo. Clarke Hakkında Bilgi

Mesaj Bond » 07 Eyl 2010, 16:50

Bu saat 18. yüzyıl ortalarında Osmanlı pazarı için üretilen bir model. Lantern Clock olarak geçer. Kayıtlara göre üreticisi George Clarke ve 1725-1787 yılları arasında Leadenhall Caddesi Londrada faaliyet göstermiş. O zamanlarda Türk Osmanlı pazarı için birçok model üretmiş şu an bir çoğu dünyanın çeşitli yerlerinde müzelerde. Bu model Osmanlı İmparatorluğunda iyi konumda ve yüksek gelirli kesim için üretilmiş diyebilirim.

Mekanizmayı gizleyen işlemeli yan kapaklar var ve orjinal verge escapement olarak adlandırılan sistem mevcut. Kadran çerçevesi, indexler ve kollar dönemin Osmanlı/Türk stiline uygun şekilde hazırlanmış. Oldukça eski ve değerli olabilecek bir parça, ama durumu önemli, fiyatı için şu durumda net birşey söylemek zor. Ama daha önce satılan yada satışta olan örnekler var. Alttaki ilk örnek revize edilmiş bir model ve satılmış. Diğeri ise orjinal hali ile duruyor. İstenen fiyat £2450.00, komple bakım, kadran yenilenmesi ve restorasyon yapılması halinde ise £3750.00 olarak fiyat biçilmiş. Bu model 1750'li yıllardan.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj erkan37 » 14 Eyl 2010, 13:58

Mesajınınız ve açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. Bu saat çalışır durumdadır. Saatle ilgili daha ayrınılı fotoğrafları daha sonra yükleyebilirim.
Kullanıcı avatarı
erkan37

Mesaj erkan37 » 17 Haz 2011, 00:51

Tüm forum üyelerine iyi akşamlar, İmage Shack a bu saatin yandan fotoğraflarınıda yüklemeye çalıştım ancak başarılı olamadım.

Saatimin yanlarda kapakları yok. Saati restore etmek istiyorum Acaba kapaklarını bulabilirmiyim?

Birde temizlemek ve parlatmak için nasıl bir kimyasal madde kulanmalıyım. Cevaplarınızı bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
erkan37

Mesaj erkan37 » 29 Haz 2011, 18:01

Resim
Saatin yanlarına orjinal kapaklarını bulabilirmiyim? Birde saati temizlemek ve parlatmak için nasıl bir kimyasal madde kullanmalıyım, cevaplarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
erkan37

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners