TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bulova Accutron Spaceview

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Bulova Accutron Spaceview

Mesaj vervito » 24 Eki 2009, 19:57

Evet, bir mekanikçi olarak utanmadan çekinmeden söylüyorum bu saate hayranım. pilli de olsa bobinli de olsa seviyorum bu saati. çünkü o bir klasik. klasik olmuş başka quartz bir saat bilen var mı? Bu durum şeye benzedi biraz yaa eski türk filmlerinde hayat kadınına aşık olan cüneyt arkın replikleri gibi "..... olsa da seviyorum onu" Smile

Tribute to the specaview...

Bobin dedik ama bu saati çalışma sistemi pilli de olsa quartz bir saatten çok farklı ve gerçekten quartz bir saat kadar da basit değil. zaten basit olsaydı fiyatları bu kadar pahalı olmazdı ve günümüzde de üretimine devam edilirdi. teknik olarak çok bilgili değilim ama bu saatte "tuning fork" dedikleri parça var. Neyse Accutron teknolojisinden çok benim hayranlığım Spaceview modelinin kendisine. biliyorsunuz 1960da ilk Tuning forkla çalışan accutron saati Bulova bir kaç modelle tanıttı. bunlardan klasikleşen ve en çok tutulanları Spaceview ve Astronaut vardı. Astronaut hakkında da yarı bir başlık açılabilir. GMT'li bir saatti. bir tane resmini altta koyacağım. Vietnam'a giden pilotlar tarafından çok sevilen bir saatmiş.

Neyse Spaceview'a gelelim. Bulova'da çalışan bu elemanlar bu mekanizmayı skeletize etmek için düşünmüş ve normal saat göstergesindeki yazılar ve diğer çizgileri falan hesalit kristal üzerine çizebilecek yazabilecek bir tenkoloji geliştirmişler ve bu şekilde Spaceview ortaya çıkarmışlar. bu bir nevi "yaptığımız ortaya çıkardığımız yeni teknoloji bu işte alın görün" bu saatin balance wheel'i ve hairsping'i yok yerine tuning fork ve yeşil devrelerimiz var. gerçekten de Revolutionary bir şeydi o zaman için ve bunun tüm çıplaklığı ile sergilenmesi gerekti. bu klasikleşecek kalibrenin ismi Cal.214 idi.

Resim

Resim

Resim

Şimdi gelelim saatin resimlerine
Resim

Resim

ResimResim

bunlar ilk versiyonlari 1960-61 altin modeli 14k altindan.

ilk 2si anniversary modelleri
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

1970ler modeli
Resim

Normal bir accutron astronaut
Resim

Skeletize edilmiş (spaceview'laştırılmış) bir astronaut (astroview)
Resim
vervito

Re: Bulova Accutron Spaceview

Mesaj kumadam34 » 08 Mar 2012, 01:43

merhaba vervito size bir sorum olacaktı. bu başlık altında görülen ;

bunlar ilk versiyonlari 1960-61 altin modeli 14k altindan.
ilk 2si anniversary modelleri

yazısının altındaki 4. bulova accutron spaceview m6 sahibiyim. saat isveç yapımı olanlardandır. bunu da arkasındaki seri no .sunun harf ile başlamamasından anladım. benim merak ettiğim bu saatin yaklaşık değeridir. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
saygılar.
Kullanıcı avatarı
kumadam34

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners