TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Dede Yadigar覺 Hislon Saat Hakk覺nda Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Dede Yadigar覺 Hislon Saat Hakk覺nda Bilgi

Mesaj manie87 » 19 Nis 2015, 01:07

Arkadalar herkese merhaba.. Foruma yeni 羹ye oldum ve siz deerli arkadalar覺mdan dede yadigar覺 hislon saat ile ilgili birka癟 bilgi almak istiyorum..

Dedem vefat ettiinde anneannem bu saati dedemin bana b覺rakt覺覺n覺 s繹yledi.. Saatin kordonu yoktu, cam覺 k覺r覺lm覺t覺 ve kurduumda 癟al覺m覺yordu. Hemen evlerinin orada bir saatci vard覺 oraya g繹t羹rd羹m ve tamir olursa 癟al覺覺p 癟al覺mayaca覺n覺 sordum, bir bakal覺m dedi ve b覺rakt覺m saati. 4-5 g羹n sonra urad覺覺mda saatin yap覺ld覺覺n覺 ve kalibrasyon i癟in 1 hafta denemesi gerektiini s繹yledi, hemen cam覺n覺n bulunup bulunmayaca覺n覺 sordum, istanbuldan getirtiriz ama birebir orjinalini bulamay覺z dedi. kabul ettim ve saatimi 1 hafta sonra teslim ald覺m. g羹nde ka癟 sn. ileri geri gittiini hat覺rlam覺yorum 2007 senesiydi saati yapt覺rd覺覺mda ama gayet normal sapma oran覺 var dedi saat癟i. Bu arada otomatik saatler hakk覺nda hi癟 bilgim yok desem yeridir, sadece kurmak gerektiini biliyorum birde kol hareketiyle kendini kuran modeller var onu biliyorum :-) Neyse sonras覺nda 1-2 ay kadar kulland覺m saati houma gitmiti, ince kibar bi yap覺s覺 vard覺. yaln覺z doal olarak 癟ok fazla darbe izleri vard覺 aa覺yada resimlerini ekleyeceim oradada belli oluyor, onun d覺覺nda bi sorunu yoktu. o zamanlar bir ka癟 arkada覺m saat ile dalga ge癟tiler ve bendede ister istemez soukluk oldu takmay覺 b覺rakt覺m saati :( e tabi ozamanlarda yeni gen癟lik 癟alar覺md覺 bilirsiniz insan b繹yle eylerden rencide olabiliyor o yalarda..羹zerinden yakla覺k 8 y覺l ge癟ti ve tabiki bu saatin olduunu bile unutmutum. 1 saat kadar 繹nce kaybettiim bir eyam覺 ararken bu saati g繹rd羹m k繹eye at覺lm覺 bir vaziyette.. birden g繹zlerim doldu ve dedem akl覺ma geldi.. elime ald覺m ve bir ka癟 tur tokas覺n覺 癟evirdim bakt覺m 癟al覺m覺yor.. 羹z羹nt羹m dahada artt覺.. derken birka癟 tur daha 癟evirdim ve bakt覺mki bana g繹re muhteem olan o t覺k t覺k t覺k sesi gelmeye balad覺 :-) o kadar sevindimki anlatamam sizlere.. 8 y覺l olmu ve kurduum gibi tekrar 癟al覺maya balad覺 hi癟 ikiletmeden..bilmiyorum belkide 8 y覺l 癟al覺madan durup kurunca 癟al覺覺yordur normal saatlerde ama ben 癟al覺t覺覺n覺 g繹r羹nce a覺rd覺m ve 癟ok 癟ok sevindim.. imdi siz deerli arkadalar覺ma soruyorum, saat kolda nas覺l duruyor :-) sizce tak覺labilecek vaziyettemi 羹zerindeki darbeler 癟ok g繹ze bat覺yormu.. birde bilen arkadalar var ise ka癟 y覺l覺nda yap覺lm覺t覺r bu saat bunu merak ediyorum. Deerli yorumlar覺n覺z i癟in imdiden 癟ok teekk羹rler..
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
manie87

Kay覺t: 18 Nis 2015, 23:31

Re: Dede Yadigar覺 Hislon Saat Hakk覺nda Bilgi

Mesaj Bond » 19 Nis 2015, 02:27

Merhaba, buraya 羹ye olup dedemden saat kald覺 ka癟 para eder yazan bir s羹r羹 kiiye g繹re 癟ok farkl覺 ve anlaml覺 bir yaz覺 olmu :champ: Maddi deer sormadan hikayesini anlatarak bilgi istemisin. Maddi deer de elbette sorulabilir ancak bir d繹nem bu konu 癟ok abart覺l覺nca burada biraz antipati toplam覺t覺 :D

Dalga ge癟en arkadalar 繹nce kendilerine baks覺nlar dedelerinden saat kalm覺 m覺 diye :D Saat elbette tak覺labilir ancak duru ve boyut olarak seni tatmin etmiyor ise g羹ndelik olarak deilde arada takarak keyif alabilir ve dedeni anabilirsin. 17 tal覺 kurmal覺 bir swiss mekanizmas覺 var saatin bunlara kolay kolay bir ey olmaz :thumbup: Kasas覺n覺 tekrar alt覺n kaplatabilirsin yeni gibi olur :champ: Kadran orta kondisyonda ama k繹t羹 deil. Ufak bir temizlik ile daha iyi duruma gelir san覺yorum. Y覺l olarak 60'lardan bir model diyebilirim ancak netten biraz vintage hislonlara ve mekanizmaya bakarak daha yakla覺k tarihi bulunabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Anesthesia » 19 Nis 2015, 06:54

Bence bileginizde hic te kotu durmamis, moda saatlerden cok daha klas duruyor bir kere.
zg羹r kalana kadar imza mimza yok
Kullan覺c覺 avatar覺
Anesthesia

Ya: 49
Kay覺t: 16 Kas 2012, 17:24

Mesaj Yase » 19 Nis 2015, 08:51

Duyguland覺m ben yaz覺y覺 okurken, bence gayet ho bir duruu var kolda ben olsam kesin kulllan覺rd覺m :thumbup: Bondun dedii gibi temizlik ve kaplatma yap覺l覺rsa 癟ok 覺k olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum ben
Yase

Kay覺t: 21 Eyl 2014, 17:19

Mesaj mlm » 19 Nis 2015, 11:29

u haliyle bile daha uzun y覺llar kullan覺labilir ama usta ellerde yap覺lacak g羹zel bir bak覺m size saati daha 癟ok sevdirecektir. G羹le g羹le kullan覺n :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj Shams » 19 Nis 2015, 16:44

Dedenize Allah'tan rahmet dilerim. Yeniden alt覺n kaplat覺n. Kadran bence g羹zel durumda. Retro bir tarz vermi eskilii.
Kullan覺c覺 avatar覺
Shams

Kay覺t: 15 Nis 2015, 08:27

Mesaj manie87 » 19 Nis 2015, 18:18

Arkadalar yazd覺klar覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹r ederim, saati takmam konusunda bana cesaret verdiniz :-) Eer kaplama ve temizlik yap覺l覺yorsa yapt覺r覺p kullan覺r覺m ozaman. Peki sizce ortalama ka癟a mal olur bana bunlar覺 yapt覺ram ? Birde d羹n akam saati kurunca baka bir saat ile kronometreyi balatt覺m ne kadar geri veya ileri gidecek diye, 18 saatte 22 saniye geri kalm覺. resimlerde belli oluyor - + yazan bi ayar kolu var onu + ya getirsem faydas覺 olurmu ? normalde 18 saatte ka癟 sn geri veya ileri gelmesi laz覺md覺
Kullan覺c覺 avatar覺
manie87

Kay覺t: 18 Nis 2015, 23:31

Mesaj Baran » 19 Nis 2015, 19:22

Bugunleride gorecekmiydim,ilk defa buyugunden kalan bir saate gercekten deger verip takmak isteyen biri denk geldi .Kimsenin dedigine bakmayin saatinizin bakimi yaptirip kozmetik acidanda yenileyip gule gule kullanin.O g羹lenleride bana gonderin :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Sonraki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners