TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TCDD Logolu Saatler Hakkında Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

TCDD Logolu Saatler Hakkında Bilgi

Mesaj dromeris » 21 Mar 2014, 21:06

Çok merak ettiğim bir konu var. Bir çok firmanın TCDD'ye saat ürettiğini antika saatlerden görüyoruzda bunun sebebini anlayamadım. Bakıyorum Çeşit çeşit İsviçre firması TCDD logolu saatler üretiyor. Bunun sebebi nedir?
Kullanıcı avatarı
dromeris

Re: TCDD Logolu Saatler

Mesaj razz » 21 Mar 2014, 21:27

Olur öyle..

Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj dromeris » 21 Mar 2014, 22:11

Makul bir açıklamamı bu?
Kullanıcı avatarı
dromeris

Mesaj mucadeleci » 21 Mar 2014, 23:43

*dromeris, iyi akşamlar :thumbup: Demiryolcular için zaman ve doğru zaman tutmak çok önemliydi, Trenlerin sevk ve idaresini doğru zamanda yapabilmek için zamanı en doğru şekilde takip etmeleri gerekmekteydi. %95 ihtimal ile geç kalan bir tren görmezsiniz, eski zamanlarda saat lüks bir obje iken dahi demiryolcular içinden gerekli görülen personeller çalıştıkları kurum tarafından saat edindirilirlerdi ve bu saati edinen çalışanlar, çok şanslı zat-ı muhteremler olarak görülürlerdi, işte bu durumdan mütevellit saat her zaman demiryolcular arasında popüler bir obje olmuştur, günümüzde (hatta son 20 yıldır) durum biraz farklı olsa da, yani saat pahalı bir obje değil v.s... TCDD emekli olan çalışanlarına yada belli bir yılı doldurmuş olan çalışanlarına saat hediye etmektedirler... Saat tüm dünyadaki Demiryolları firmalarında hep büyük önem taşımıştır, örneğin bkz. Mondaine markası :arrow: viewtopic.php?f=13&t=14858&hilit=mondaine#axzz2wdFSbSlt
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj dromeris » 22 Mar 2014, 12:00

Eline sağlık, süper açıklama olmuş.
Kullanıcı avatarı
dromeris

Mesaj sedatgurses » 19 Ağu 2014, 15:25

Merhabalar Arkadaşlar. Ben de aranıza yeni katıldım. Öncelikle iyi Forumlar diliyorum. Sizlere bir sorum olacak. Dedemden kalma yılını tam olarak da bilemediğim,Nacar Marka, arkasında tren motifi bulunan 17 rubenis saat mevcut. Ama kapağını açtıgımda içinde Arlon 15 Rubis ve Fabrikated in Switzerland yazıyor. Bu dede yadıgarimi, yegenimin eğitim masrafları için satmayı düşünüyordum, ancak bu tutarslıgı görünce acıkcası umudum kalmadı. Acaba kadran değişmesi filan mıdır? Eger öyleyse elimden cıkarma imkanım olmuyor mu? Resmini de inşallah yarın sizlerlrle paylaşacağım İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
sedatgurses

Re: TCDD Logolu Saatler Hakkında Bilgi

Mesaj creeindian » 20 Ağu 2014, 10:19

mucadeleci teşekkürler güzel anlatım.

Sedat Bey, saatin orijinalliğini bilmem ama tamamiyle orijinal bile olsa değer olarak fazla bir şey beklememenizi öneririm. Hele ki bir eğitim masrafı karşılamasını hiç düşünmeyin. Türk kökenli isviçre saatleri ne kadar eski ve temiz de olsa pek para etmiyor maalesef.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Re: TCDD Logolu Saatler Hakkında Bilgi

Mesaj sedatgurses » 20 Ağu 2014, 20:47

Merhabalar,

Bahsettiğim saatin resimlerini yükleyeceğim, ancak nereden yapıldıgını bilmiyorum ve göeremdim :( yardımcı olabilecek arkadasım var mı acab? Tesekkur ederim
Kullanıcı avatarı
sedatgurses

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners