TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Zenith ve Nacar Cep Tahmini Değer Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Antika Zenith ve Nacar Cep Tahmini Değer Bilgi

Mesaj tugrul420 » 31 Oca 2014, 18:23

Arkadaşlar elimde 2 adet antika köstekli cep saati var. Bunların tahminen fiyatını öğrenmek istiyorum ve acil satmam gerek. Şimdiden teşekkürler..
1.si TCDD Zenith Grand Prix 1865
Resimler : Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

2.si TCDD Nacar 17 rubis
Resimler: Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
tugrul420

Re: Antika Zenith ve Nacar Cep Tahmini Değer Bilgi

Mesaj theoden23 » 31 Oca 2014, 19:45

İyi günler . Saatlere gelince ilk saat olan Zenit Grandprix bana kalırsa orta kondüsyonda kadranında ufak lekeler var ayrıca zincirin bağlandığı kısım herhalde kırılmış vs. anlaşılan değiştirimiş , makinası ise temiz durumda değeri 350 - 450 arasında , Nacar saate gelince o biraz daha temiz bana kalırsa değeri 275 ile 300 arasında ama bu fiyatlar alıcının cebinin bolluğuna bağlı tabi fiyatı yüksek tutup pazarlık yazarsanız alıcıyı ve sizin tarafınızında memnun olacağı bir fiyatta satarsınız :!: lakin bu saatler öyle bir koleksiyoncunun koleksiyonuna pek katmak istiyeceği kondüsyonda saatler değil , hele acil bir durum için satılacak saatler değil çünkü internette aynı saatlerin çok daha temizleri bulunuyor hem de çok . Biraz araştırırsanız sizde görürsünüz ki onlar bile satıcının artık antikacı vs. meşrebine göre elinde bir kaç ay bekliyor ve zar zor gidiyor ama Osmanlı zamanına ait saatlerde söz konusu değil neyse sizin saatler çok ucuz bir fiyata bırakırsanız kısa bir sürede satarsınız . 45 yıl koleksiyon yaptım antikacıların veya koleksiyoncuların dilinden iyi anlarım , iki saati 575 ve 600 tl ye bırakırsanız ilgilenen olur ama acil ise tek tek nacara 200 , ve zenite 300 isterseniz satılabilir . Şimdiden iyi şanslar dilerim
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj tugrul420 » 31 Oca 2014, 20:15

Öncelikle cevap için teşekkürler. İkisinde de zincirin bağlandığı kısımlar sağlam ben rahat çekmek için çıkarmıştım. Söylediğiniz fiyatlar araştırdığımdan çok daha düşük doğrusu. Toplamda 20 adet köstekli saatim var 10-10 şeklinde satmayı düşünüyorum zaten tek tek değil :)
Kullanıcı avatarı
tugrul420

Mesaj asymptote » 31 Oca 2014, 21:29

Zenith kondisyonuna göre 350-500 arasında gidiyor genelde. Sizin bu saat için 400 lira bir bedel istemeniz uygun olur kanaatimce..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj theoden23 » 01 Şub 2014, 01:55

Hayır , sizin saatlerin kondüsyonu bu fiyata satılır dedim bundan çok daha mükemmel temizlikte kondüsyona sahip aynı model saatler var taş çatlasa 500 - 600 e gider . Eğer araştırdığınız saatler daha iyi fiyata gidiyor ise sizden ricam o saatlerin resimlerini ve fiyatını koyarsanız bizde yanlış biliyorsak bize doğru yolu gösterirsiniz . Ben bu saatler 350 - 400 arası gider dedim , ha eğer acilse 1 liraya bile gider sonuçta siz muhtaç , alıcı ise efendi oluyor onun talebine ve vereceği değere bağlı . Ben emekliliğimden itibaren İstanbulda ki büyük antikacılarla vb. şehirlerdekilerle yıllarca alım yaptım , kendime ait büyük de bir koleksiyona sahibim e az çok neyin neye gittiğini az çok kendimizce biliyoruz . Koleksiyonumda ki saatlerden sizin saatin aynı model ama çok daha iyi durumda olan saatler vardı . Bunu niye anlatıyorum , zamanında koleksiyonumu yenileyip cumhuriyet dönemi ve öncesi zamana ait saatlerden oluşturduğumda bu saatleri satışa başladım. Sizin saatlerin aynı model olan saatimi zar zor 500 tl ye sattım ancak kasa dahil çok daha iyi durumda idi . Hem asmpyote da tahmin ettiğim fiyatı yineledi 350 - 450 arası , ha benden daha bilgili kişiler var bu forumda onlar sizi bilgilendirsin ama zaten alım yapan ve uzun süredir yapan biri olarak az çok ne olduğunu tahmin ediyorum , yardımcı olmak içinde ha eğer yanlış bilgilendirme yaptıysam kusura bakmayın.
En son theoden23 tarafından 01 Şub 2014, 12:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj razz » 01 Şub 2014, 10:08

Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Ynt: Antika Zenith ve Nacar Cep Tahmini Değer Bilgi

Mesaj Baran » 01 Şub 2014, 10:12

Razz gozumden yas geldi :lol: :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj serdarfb » 01 Şub 2014, 11:16

Razz :champ: :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners