TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Guguklu Saat Zinciri ve Sarkacı Nereden Bulabilirim?

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Guguklu Saat Zinciri ve Sarkacı Nereden Bulabilirim?

Mesaj Saffan » 29 Oca 2014, 23:23

Merhabalar. Uzun zamandır hobi olarak saat tamiri ile uğraşıyorum. İşe yaramayacak denilip atılmaya yüz tutulan mekanik saatleri toplayıp onlardan saat meydana getirmeyi seviyorum fakat parça sıkıntım var. Elimde iki adet guguklu saat var ve çalışmaları için tek engel zincirlerinin olmaması. Orijinal zincirlerine benzer bir zincirle test ettim ve ikisi de çok iyi çalıştı fakat bu sahte zincirlerin halkaları boyundan birleştirilmiş ve bu yüzden çok çabuk kopuyor, oysa ki orijinal zincirler eninden birleştirilirler. Yine elimde muhtelif markalarda duvar saatleri var, bunların da sarkaç ve kurma anahtarı sıkıntıları var. Bütün parçaları onarıp saati meydana çıkarıyorum fakat bu zincir - sarkaç -anahtar eksiklikleri yüzünden doğru düzgün çalıştıramıyorum. Penseyle saat kurmak da oldukça yorucu :) Kısacası bu parçaları nereden temin edebilirim? Öncelikli ihtiyacım zincir tabi ki...

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır zira arama yaptığımda benzer konuların buraya açılmış olduğunu gördüm.

Teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
Saffan

Re: Guguklu Saat Zinciri ve Sarkacı Nereden Bulabilirim?

Mesaj ankerhemmung » 31 Oca 2014, 06:03

Merhaba, bir kaç ay önce saatçi abla'da ( Şah-As Han) karşılaştığım bir saatçi sanırım size yardım edebilir. Balıkesir Edremit'de Sezgin Pasajında Midayet Yıldırım Usta. Telefonu 0531-8375022. En azından bir yardımı olup olamayacağını sorabilirsiniz. Elinde guguklu saaatlerin "körükleri" olduğunu söylediği parçalar görmüştüm. Hangi şehirde olduğunuzu yazmamışsınız. İstanbul'daysanız Sirkeci'de Şah-As Han'a, Doğu Bank'a bakabilirsiniz. Sora sora Bağdat bulunur demişler. Kolay gelsin...
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj Saffan » 31 Oca 2014, 16:44

Bartın'da yaşıyorum fakat İstanbul'a gidebilirim bu parçalar için, sorun değil. Zaten İstanbul ve Ankara gibi yerler için yazmıştım, bulunduğum yerde yahut yakınlarında bu minvalde saatçi yok ne yazık ki. Vermiş olduğunuz adresler için teşekkür ederim en kısa zamanda İstanbul'a gideceğim. Bir de sanrım İstanbul gibi yerlerde bu işler daha mümkün. Körük hiç bulamam diye tahmin ediyordum, okuyunca şaşırdım. Tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Saffan

Mesaj TheCooper » 27 Şub 2014, 18:23

Selamlar...

Ankara Kalesi'nde Pirinç Hanı var. Orada Urfalı Hacı Mehmet diye sordun mu gösterirler. Guguklu saatler üzerine çalışıyor genellikle. Orada eksik parçalarını bulabileceğini düşünüyorum guguklu saatlerin için. Diğer duvar saatleri için ise Ulus'da Anafartalar Çarşısı'nda Star saat ve Güneş saat var. Kolay gelsin, çalışmalarınızın devamı temennilerimle. :thumbup:
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj seikoengin » 11 Mar 2014, 11:53

her konuda yardımcı olabilirim balıkesir merkezdeyim bende yırtık körükleri yeniden elde yapıyorum ve orjinal zincirleri mevcuttur
Kullanıcı avatarı
seikoengin

Mesaj Saffan » 19 Nis 2014, 20:05

TheCooper yazdı:Selamlar...

Ankara Kalesi'nde Pirinç Hanı var. Orada Urfalı Hacı Mehmet diye sordun mu gösterirler. Guguklu saatler üzerine çalışıyor genellikle. Orada eksik parçalarını bulabileceğini düşünüyorum guguklu saatlerin için. Diğer duvar saatleri için ise Ulus'da Anafartalar Çarşısı'nda Star saat ve Güneş saat var. Kolay gelsin, çalışmalarınızın devamı temennilerimle. :thumbup:

Yanıt için teşekkürler, bu adreslerin işime yarayacağını düşünüyorum :)
Kullanıcı avatarı
Saffan

Mesaj Ulaskocak » 21 Şub 2015, 20:55

Selam zincir arıyorum engin KARDEŞ sende varsa görüşelim
Kullanıcı avatarı
Ulaskocak

Mesaj Anesthesia » 19 Mar 2015, 15:59

Sonuclar lutfen:)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners