TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega BK 2506 - 2SC 283 Bilgi ve Tamirat Önerisi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Omega BK 2506 - 2SC 283 Bilgi ve Tamirat Önerisi

Mesaj Emre1453 » 07 Oca 2014, 02:57

İyi günler değerli üstadlarım ve arkadaşlarım ,

Hikayeme başlayacak olursak eğer evde genel temizlik yaparken dedemden kalma omega marka bir saat buldum ve hemen araştırdım hikayesini ilk esnada saatler hakkında bir bilgim olmadığından klasik bir amatör olarak google ı arşınladım sürekli pek bir bilgi bulamadım tabi , ardından saatin arka kapağını açarsam eğer belki okunaklı bir şeyler görüp google da aratırım diye düşündüm ve başladım araştırmaya,
ilk başta saatimin tamir edilebiliceğini öğrenip sevindim ve sıra geldi nerde yaptırabilirim , nerde yaptırsam en iyi olur , ucuz ve iyi yapabilicek bir yer var mı (öğrenci insanız sonuçta :lol: ) sorularının cevaplarını bulmaya ve tsf forumunu buldum sürekli antika saatlerin başlığındaki bilgileri yardımları okudum.(Rus yapımı saatler de ilgimi çekmedi değil en yakın zamanda POLJOT edinmeyi düşünüyorum para biriktirebilirsem :lol: ) sizin de saatim hakkında yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum , yardımcı olabilecek bir kaç fotoğraf da çektim saatin camı düşüyor o yüzden camlı ve camsız fotoğraflarını da ekledim şimdiden teşekkür ederim ilginize iyi günler dilerim :)

camlı

Resim

camsız

Resim

arka kapak

Resim

mekanizma

Resim

Resim

kayış tokası
Resim

Not: saatin arka kapağında 79 rev yazılı yapıştırma kağıt vardı yanlış anlamadıysam en son 1979 yılında revizyon edilmiş
Kullanıcı avatarı
Emre1453

Re: Vintage Omega BK 2506 - 2SC 283 Bilgi ve Tamirat Önerisi

Mesaj mistereko » 07 Oca 2014, 21:25

Merhaba,

Saatiniz 1949-1952 yılları arasında üretilmiş, tahminen 1951 yapımı güzel vintage bir Omega.

Kadranı sararmış fakat bence güzel bir renk almış. Kasası 20micron altın kaplama, ki orjinal tokası da öyle gözüküyor. Kasasında kısmen renk atması mevcut.

1979 Rev yazması, dediğiniz gibi bilinen son bakımının bundan 35 sene önce olduğunu gösterir. Halihazırda sanıyorum hala çalışıyor. Eğer kullanma niyetiniz varsa bakımını yaptırıp, plastik camını parlatıp veya uygun cam monte edip ve güzel de bir deri kordon takarak kullanabilirsiniz. Bir sıkıntısı yoksa, bakımdan sonra oldukça dakik olarak çalışacaktır. Tahminimce koyu kahverengi bir kayışla çok güzel olacaktır. Böylelikle dedenizden kalma bir hatırayı kolunuzda büyük bir zevkle taşımış olacaksınız. Şuan için bakımını yaptırmasanız bile, yaptıracağınız gün ekadar güzelce saklamanızı öneririm. Saat bakım masrafı değişmekle beraber 100-250 TL arasında yaptırabilir. Böyle bir saate de değecek bir masraf yapmış olacaksınız.

Forumda tavsiye edilen saatçilere gözatmakla beraber beraber, benim ayrıca tavsiye edebileceğim;
Nişantaşı-Yunus Saat- Saadettin Usta
Beşiktaş- Saatçı GamGam Kardeşler- Sabahattin ve Yusuf Usta
Beyoğlu-Kosova Saat- Aydın Usta
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Mesaj Emre1453 » 08 Oca 2014, 00:50

çok teşekkür ederim yardım ve görüşleriniz için , haftaya bakımını yaptırmayı düşünüyorum yaptıramasam bile değerli ustalarımıza göstermek istiyorum saatimi çünkü saati kullanmak istiyorum. Yazmayı unuttuğum ve sonradan aklımı kurcalayan bir diğer soru da saatimin su geçirme riski , sonuçta vintage 63 yaşında bir saatten bahsediyoruz sürekli kullanımda bu bana çok sıkıntı yaratır diye korkuyorum kısacası dikkatsiz kullanmaktan korkuyorum. Su geçirmemesi için yaptırabileceğim her hangi bir işlem var mı?
Kullanıcı avatarı
Emre1453

Mesaj mistereko » 08 Oca 2014, 21:37

Su geçirmemesi için yapacağınız en etkili işlem sudan uzak tutmaktır :D

Direkt su ile temastan kaçınmak gerekir. Görülüyor ki Dedeniz sudan oldukça iyi korumuş. Siz de bakımında aynı özeni gösterirseniz en az bir 63 sene daha yaşayabilir ve doğru zamanı gösterebilir bu saat.

Şimdiden güle güle kullanın.
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Mesaj Emre1453 » 09 Oca 2014, 23:19

peki tekrar çok teşekkür ederim mistereko :) . Bu arada saatimi beşiktaşta ki gamgam kardeşlerden sabahattin gamgamoğlu na emanet ettim saatin durumunun iyi olduğunu camının değişeceğini ve sadece genel bakım yapılacağını söyledi , saatimin tamirden sonra fotoğraflarını çekip tekrar buraya koyacağım
Kullanıcı avatarı
Emre1453

Mesaj Fatih07 » 21 Şub 2014, 20:30

Üstadım dedeniz zevkli adammış vesselam, kaliteli güzel bir saat.
"Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek, herkesin yapacağı iş değildir."
Kullanıcı avatarı
Fatih07

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners