TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega Automatic Tamir Bilgi ve Öneri

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Omega Automatic Tamir Bilgi ve Öneri

Mesaj battal4gazi » 01 Eyl 2013, 19:59

Merhaba arkadaşlar evde dedemden kalma bir saat buldum.Tamir ettiriyim dedim cok para istediler(ögrenci oldugumuzdan cok geldi).Saati dedem 1970 yılında Almanyadan aldıgını tahmin ediyorum.Sizce bu saati tamir ettirmeye degermi?Teşekkürler

http://s1309.hizliresim.com/1f/1/s5gt8.jpg
http://o1309.hizliresim.com/1f/1/s5gyq.jpg
http://o1309.hizliresim.com/1f/1/s5h6w.jpg
Kullanıcı avatarı
battal4gazi

Re: Vintage Omega Automatic Tamir Bilgi ve Öneri

Mesaj theoden23 » 02 Eyl 2013, 12:34

Selam , yaklaşık ne kadar bir fiyat ? Belki yardımcı olabilirim
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj battal4gazi » 02 Eyl 2013, 14:51

Biraz geri kalıyor dedim 150 tl istedi.Tamir ettirmeye degermi acaba ?
Kullanıcı avatarı
battal4gazi

Mesaj theoden23 » 03 Eyl 2013, 18:53

150 ise biraz fazla istemiş ama bu kıymetli bir saat çok pahalı bir fiyat istememiş yani satma durumunda sizi zarara sokacak bir fiyat değil ama fiyatı ne kadar indirmeyi başarırsanız iyi sonuçta zararın neresinden dönerseniz kar olur ama ben olsam acele ederim çünkü bazı arkadaşlarda da buna benzer model saatler vardı üşenip sonra yaptırırım dediler şimdi özellikle bir tanesi çok usta bir saatçiye bırakmasına rağmen 5 yıl sonra zar zor ebay dan çok yüksek bir fiyata nerdeyse satışta ona hiç kar bırakmaycak bir fiyata bulmuştu . Tabi o çok çok eski bir saatti ama bence fiyatı 100 tl ye düşürürseniz çok iyi olur ha eğer nuh der peygamber demez fiyattan düşmezsse ikna olana kadar bir kaç ay arayla sorup sonunda fiyatı düşürebilirsiniz ben bunun faydasını gördüm ha gene yok derse başka saatçilerden fiyat alarak tercihinizi yapabilirsiniz şimdiden iyi günlerde saklamanızı dilerim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj serdarfb » 03 Eyl 2013, 19:08

Theoden23, bu saatin maddi değeri sizce ne kadardır ?
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj bengisaat » 03 Eyl 2013, 20:20

Elde benzinle ve kısmen sökülerek yapılacaksa çok pahalı ancak yıkama makinasıyla revizyon yapacaksa hassas ayar makinasında ayar yapılacak2 yıldan önce yaptığınız işlemden kaynaklanan sorun çıkarsa ücretsiz yapma garantisi verecek şekilde yapacaksa o zamanda bu fiyat bedava hiç düşünmeden yaptırın...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj theoden23 » 04 Eyl 2013, 17:41

bengisaat yazdı:Elde benzinle ve kısmen sökülerek yapılacaksa çok pahalı ancak yıkama makinasıyla revizyon yapacaksa hassas ayar makinasında ayar yapılacak2 yıldan önce yaptığınız işlemden kaynaklanan sorun çıkarsa ücretsiz yapma garantisi verecek şekilde yapacaksa o zamanda bu fiyat bedava hiç düşünmeden yaptırın...

Çok doğru diyor , fiyata gelince eğer bengi saatin dediği gibi elde sökülüp benzinle revizyon yapılırsa ve tabi burdan gözükmüyor ama altınsa çok çok pahalı olur ama değilse bengi saatin dediği gibi gene elde sökülüp benzinle revizyonlarsanırsa ve camı biraz kötü yeni cam yapılırsa fiyatını kısmen etkiler ama çok da değil fiyatı 300 400 tl arası eder :idea: Bu fiyata çok benzeri bir saatin satılışını bizzat gördüm ama elde incelenirse tam göremiyorum belki küçük bir ayrıntı varsa altın olmassa bile kendince kıymetl katabilir . Ben tam göremedim ama bakarsınız çok özel bir modeldir bu ( http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-OMEGA-S ... 1170425562) almayı düşündüğüm arkadaşın sorduğu saate çok benzeyen ama '' 14k altın '' kaplama vintage omega seamester de ville otomatik kol saati fiyata gelince yaklaşık 1.400 tl civarlarında tabi arkadaşın sorduğu saatin kıymeti birtek benim söylediklerimle belli olacak diye bir kaide yok benimki gördüklerimden ve araştırmalarımdan yola çıkarak sürdüğüm bir teori ama az çok da olsa bilgili olduğum bir konu , herkes bildiklerinden yola çıkarsa az çok fiyatı belli olur şimdiden iyi günlerde saklayın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj battal4gazi » 05 Eyl 2013, 14:01

Cevaplarınız için teşekkürler.
Bu saati önce babam kullandı sonra geri kalıyor diye bir kenara bırakti , bende bugün zaman tuttum 24 saate toplam 5 saniye geri kaldı.Sizce önemli bir sorunmudur?Bu 5 saniyelik süre 0`a indirilebilirmi?Tamir ettirmeden kullansam zarar görürmü?Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
battal4gazi

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners