TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Hislon 17 Rubis Swiss Made Bakım Bilgisi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Antika Hislon 17 Rubis Swiss Made Bakım Bilgisi

Mesaj dkayran » 02 May 2013, 17:03

Merhaba arkadaşlar . Henüz yeniyim ve doğrudan konuma geçmek istiyorum . Dedemin kullanamadığı için verdiği saati vardı bende uzun süre sakladım ama artık çıkarıp bi bakım yaptırıp koluma geçirmek istiyorum . Yaşadığım şehir küçük olduğu için yüzüne bile bakmıyorlar ama maddi değeri fazla olmasada manevi değeri yüksektir . Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler

Resim

Bir dişlide paslanma sorunu var ama yapılsa çalışılır durumda . Saat kurmalı ama kurunca hiçbirşey olmuyor.
Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
dkayran

Re: Hislon 17 Rubis - Swiss Made

Mesaj ericturco » 02 May 2013, 21:27

Bakimi yapilirsa cok guzel bir saat olabilir. 1930lu yillara ait gibi gorunuyor. Tavsiyem asagidaki linkleri incelemen, antika saatleri tamir eden bazi ustalarin adresleri. Sanirim kargo ile gondermen gerekebilir. Biraz masraf edersin ama antika saat takmak cok keyiflidir, tabii cevrendeki insanlarin yuzde 90 i anlamaz ama kendi icinde degerini bilirsin. Quartz saatleri Nijeryali isportacilar da satiyor ve herkes edinebilir, ama gercek saat elindekidir. Her bir parcasinda emek, incelik ve iscilik vardir. Iyi sanslar.

http://www.antikasaattamiri.com/

http://www.saattamiri.com/

http://saattamirevi.com/

Asagidkai linkteki videoda cok ilginc. 1920-1930 larda saatlerin nasil yapildigini gormek acisindan cok guzel

http://www.youtube.com/watch?v=vTQT6PwgJTA
Kullanıcı avatarı
ericturco

Mesaj trenton » 02 May 2013, 23:31

1970'lerde üretilmiş saatiniz. Pek iyi korunamamış gibi görünüyor, makina üzerinde oksitlenmeler olmuş, umarım sadece temizlikle kendini toparlar ama makinada bir sorun varsa astarı yüzünden pahalıya gelebilir. fakat çok güzel bir saat :thumbup: uygun bir fiyata çalışır duruma getirilirse keyifle kolunuzda taşıyabilir, kullanabilirsiniz:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj ericturco » 03 May 2013, 02:00

Tekrar selamlar kendi adima duzeltme yapiyorum tahmini olarak saatiniz 1948 ile 1965 arasinda yapilmis olmali. Kucuk sub-second saniye bolumunun stili ve cizgileri genelde 1950lerin sonlarindaki saatlerinde goruluyor.

Benzer saatleri internette gorebilirsiniz. Yapilinca piril piril cok guzel bir saat olacagini dusunuyorum.

http://www.tickdong.com/hislon-sub-seco ... watch.html
Kullanıcı avatarı
ericturco

Mesaj dkayran » 03 May 2013, 16:53

ericturco ve trenton , teşekkürler . :champ:

Burada forumda okudğum kadarıya 'bengisaat' 'cenfiz usta' diye birinden bahsetmişlerdi ama ben aradım , bulamadım . Dedem inşaatlerde çalıştığı için haliyle biraz yıpranması fazla . Evet değeri çok büyük , çok anlamlı olabilir benim için .
Kullanıcı avatarı
dkayran

Mesaj trenton » 04 May 2013, 01:36

şimdi öncelikle bu modelde kullanılan makina unitas 6325 modeli, örnek olarak verilen adresteki saatin makinesi de aynı model, ama o 1960'ların (hatta 1965- yukarıda söylenen tarihte doğru ama model yanlış) unitas 6325 modeli, dikkatlı bir araştırma yapacak olursanız saatin 1970'lerin yapımı unitas 6325 makina olduğunu görürsünüz. kadran 1950'lerde üretilenlere benzeyebilir hatta o yılların çizgilerini taşıyabilir zaten hislon saatlerin uzun bir süre kadranları benzer şekilllerde tasarlanmış.
benim amacım sadece doğru bilgilendirmek, başka bir nedeni yok... ilk söylediğim tarihin doğruluğunu kesinleştirmek ve yukarıda yazdıklarımı bulabilmek, bulduğum örnekleri karşılaştırıp ortak bir sonuca varabilmek için tam bir saat uğraştım.1930'lar ordan 1940'lar olmadı 1960'lardan 1950'lere... 35 yıllık bir zaman dilimi düzeltme amaçlı "tahminlerde" bulunmak için oldukça uzun bir süre, o yıllarda saat endüstrisindeki gelişmeler de göz önüne alınınca.
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Antika Hislon 17 Rubis Swiss Made Bakım Bilgisi

Mesaj saathastanesi » 15 May 2013, 13:09

iyi günler saatinizi tamir yaptırmadıysanız eğer tamir konusunda yardımcı olabilirim.
Kullanıcı avatarı
saathastanesi

Re: Antika Hislon 17 Rubis Swiss Made Bakım Bilgisi

Mesaj Triton » 17 Oca 2014, 14:17

70 ler in gözde sünnet hediyesi. Bana da hediye edilen bu modeldi.

Ama tarihe karışmış. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Daha sonra aldığım Venus ise (sanırım 1972) halen çalışır durumda. Bilmeden ETA ile böyle tanışmış olduk... :D

Bu arada bütçesi müsait aileler Zenith hediye ederdi... Rolex i kaç kişi biliyordu acaba?

Nereden nereye gelinmiş... :?:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners