TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cep Saatinden Kol Saatine Dönüştürülen Ürünler Yorum / Ebay

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Cep Saatinden Kol Saatine Dönüştürülen Ürünler Yorum / Ebay

Mesaj mreke » 09 Mar 2013, 23:16

Merhaba, Ebay'de saat bakarken bir satıcıya denk geldim. Kesinlikle çok etkileyici saatleri var inanılmaz güzellikteler hepsi. Öğrenmek istediğim bu saatler orjinal midir acaba özellikle skeleton olanlar. Bir öğrenci olduğum için muhtemelen hiç birisini satın alamıyacam :( . Ama en azından saatler hakkında daha fazla bilgi edinebilirim gibi geldi ( bakarsınız piyango filan çıkar 9 güne alırım ozaman :D ). Linkimiz de şu: http://stores.ebay.com/wandolec
Yardım ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
mreke

Re: İnanılmaz ebay satıcısı

Mesaj drk » 09 Mar 2013, 23:20

Toplama saatler hepsi. İçlerinde vintage mekanizmalar var, kasalar ve kadranlar sonradan yapılma, orijinal değiller.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: İnanılmaz Ebay Satıcısı

Mesaj asymptote » 09 Mar 2013, 23:30

Şu güzelim cep saatlerini mundar etmeseler keşke.. :(
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: İnanılmaz ebay satıcısı

Mesaj mreke » 09 Mar 2013, 23:31

Drk yazdı:Toplama saatler hepsi. İçlerinde vintage mekanizmalar var, kasalar ve kadranlar sonradan yapılma, orijinal değiller.

Teşekkürler Drk, kasaların sonradan yapıldığı belli zaten, ama kadranları bilmiyordum iyi oldu öğrenmem.
Kullanıcı avatarı
mreke

Mesaj mreke » 09 Mar 2013, 23:42

asymptote yazdı:Şu güzelim cep saatlerini mundar etmeseler keşke.. :(

Haklısınız ama bu yöntemde cep saatlerini kullanmak için mantıklı gibi geliyor. Eğitimsiz gözlerimin gördüğü kadarıyla işçilik çok iyi yani kasa üstündekiler. Eğer bu yöntemi kullanmazsak cep saatlerimizi kullanmak zor olacağı için kutuda bekletiyoruz. Buda bence o saatlerin gerçek anlamını yitirmesine sebep oluyor. Hiç bir saat ustası saatinin kadifelere sarılıp saklanmasını istemez diye düşünüyorum. Bence saatler amacına yönelik bir şekilde günlük hayatta saati öğrenmek için sonuna kadar kullanılmalı. Tabi bunlar naçizane benim görüşlerim :D .

Not: Tamamen iyi niyetle yazdım lütfen beni yanlış anlamayın kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok
Kullanıcı avatarı
mreke

Mesaj asymptote » 09 Mar 2013, 23:59

mreke biz maalesef şeylerin aslını bozmaya çok meraklıyız insan türü olarak.. Recep Gürgen usta ile yapılan şu sohbeti izleyin
http://video.ntvmsnbc.com/istanbul-kafasi-2-mart-2013.html
ve ustanın eski saatleri tamir ederken hangi hususlarda hassasiyet gösterdiğini özellikle not edin.

link için furkan'a teşekkürler..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj zfr » 10 Mar 2013, 00:45

Link için teşekkürler, büyük bir zevkle izledim... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj mreke » 10 Mar 2013, 00:48

Video çok bilgilendirici oldu, teşekkür ederim. Saatleri konu alan filmler de oldukça dikkatimi en kısa zamanda izleyeceğim. Acaba böyle daha fazla film var mıdır? Önerilerinizi beklerim
Kullanıcı avatarı
mreke

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners