TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dedemin Saatleri

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Dedemin Saatleri

Mesaj mertsamet » 07 Eyl 2012, 11:22

Bundan yaklaşık 2-3 ay önce bir arkadaşımın kolunda vintage swiss made bir saat görüp nereden olduğunu sormuştum. Kendisi bana dedem verdi kendi saatleri deyince bende içimden bir kıskançlık ile vay arkadaş bizim dedeler bir şey bırakmadı dedim. Demek ki içten söyledim bu bayramda dedeme öylesine eski saati olup olmadığını sordum ve bana aşağıda resimleri olan 3 saati getirdi. Saatlerden bir tek baklava kadran yapısına sahip saat çalışıyordu. Saatleri aldığım gibi manisa'da babamın yakın arkadaşı olan bir saatçiye götürdük. Sağolsun genel bir bakım ile tüm saatler çalışır bir hale geldi. Zaten saatler çalışsa da yaklaşık olarak 20 yıldır ellenmediği ve kullanılmadığı için bi bakım yaptırmak gerekliydi.

Hiç bir şekilde, saatlerin kesinlikle ve kesinlikle maddi değeri ne olursa olsun satma gibi bir düşüncem olmamakla birlikte (Not: Dedem saatleri verince gözlerini keskinleştirip bu saatleri satmayacaksın dedi, zaten böyle bir şeyi yapmayacağımı söyledim bende) baklava kadranlı saat dedemin babasından kalma bir saat olduğundan dolayı. Bu işten anlayan ustaların yaklaşık olarak değerini yorumlamalarını isteyeceğim. Saatçi içinin komple gümüş olduğunu söyledi. Gümüş para etmese de model olarak bir bilgi çıkartılabilir.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
mertsamet

Re: Dedemin Saatleri

Mesaj KKarakuş » 07 Eyl 2012, 11:27

Bu saatlerin değerleri konusunda bir fikrim olmamakla birlikte , üç aşağı beş yukarı piyasadaki vintage saatler ile aynı fiyatlar arasındadır..Rahmetli dedemin bana emanet ettiği Seiko 5'e gözüm gibi bakıyorum ki bana bir çok hatıralımızı hatırlatıyor.sizde dile getirmişsiniz fakat ben tekrardan dillendireyim , bu saatler babadan oğula kalan bizim gibi saatseverler için bulunmayacak değerler.Varsın değeri ne olursa olsun bu saatleri sizden sonra gelecek evlatlarınıza emanet edin.

Kol saatini gayet beğendim , güzel günlerde kullanın ve daima hatıralarla yaşayalım :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners