TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Mesaj watchhunt06 » 11 Ağu 2012, 19:37

antika yazdı:Babamın Dedesi, 14.Alay Er- İbrahim Oğlu Sadullah Çavuş 1915 Çanakkale harbinde 32 yaşında şehitik mertebesine ulaşmıştır. Bizzat Çanakkale'de şehitler anıtında kendisine ait dikilen toplu mezarlarda adına ulaştım. Gözlerim doldu. Dedem daha küçücükmüş babası Çanakkale harbine çağırıldığında. Dedemin annesi anlatırmış. Seferberlik zamanında büyük dedem Çanakkale'ye çağrılır. Sürekli cebinde büyük titizlikle taşıdığı cep saatini savaşta yanına almaya kıyamaz ve cebinden çıkartarak hanımına (dedemin annesi) emanet eder. "Belki bana birşey olursa saatim sende kalsın" manasında. Sonra hemen geri dönüp saatini tekrar geri alır, "Ben yine de vakti merak ederim" der... Saati alıp gider harbe büyük dedem. Bir daha da dönmez Çanakkale'den....

Şimdi bunu niye anlattım... Yıllardır cep saatlerini takip eder, alır koleksiyonuma katarım. Çok değerli cep saatleri var. Ama en çok da dedemin o saatine sahip olmak isterdim. O taşıdığı izleri görmek yaşamak isterdim. Keşke o saati bıraksaydın dede. Senin o emanetine gözüm gibi bakar her bakışımda seni hatırlardım...

Ruhun şaad olsun canım Dedem Çanakkale şehidimiz Sadullah Çavuş...

Resim

Dedenize ve çanakkalede şehit olmuş tüm dedelerimizin ruhu şad olsun allah binlerce kez rahmet etsin nurlara boğulsunlar..
2-3 sene kadar önce ebay da avustralia dan birisi bizim çanakkalede savaşan askerlerimiz için özel üretilen arka kapak üzerinde osmanlı ordusu tarafından kabul edilmiş tir i hem osmanlıca hemde fransızca yazan yandan küçük asma kilitli ve arka kapak üzerinde top motifli bir military cep saati satıyordu satan şahıs saatin dedesine ait olduğunu ve savaşta kullanılmış olduğunu yazıyordu.. aklıma gelen bu şahısın dedesinin ya bir askerimizi şehid ederek saati ondan aldığı yada ölen bir askerin üzerinden aldığı idi............
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj nickynick » 11 Ağu 2012, 20:02

Ruhu şad olsun...
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj SeRxx » 11 Ağu 2012, 20:07

Büyük dedem de savaşta esir düştü, bir cok mektup gelmesine rağmen o zamanın şartlarından dolayı çevirememişler malesef bir daha da haber alınamadı.
Mekanı cennet olsun.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Thevenin » 11 Ağu 2012, 21:02

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj 2fast4u » 11 Ağu 2012, 21:53

Thevenin ucak fotosu yukleyemez oldum taa ki 1 i gitti 2 si kaldi o kalanlar geregini yapana kadar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj antika » 12 Ağu 2012, 05:31

watchhunt06 kardeşim Allah razı olsun duaların için. Amin inşallah...

Bahsettiğin saatin resimleri varsa yükleyebilirsen iyi olur. Çanakkale harbi dönemindeki dedelerimizin taşıdığı saatleri net olarak görmüş tanımış oluruz.

Avusturya ve anzaklılar şehit olan dedelerimiz üzerindeki tüm özel eşyaları topluyormuşlar ne yazık ki... Sen öyle diyince aklıma geldi büyük dedemin saati belki hangi anzak, avustuyalı ya da ingiliz torununun elinde? Belki Çanakkale topraklarının altında belki de bir müzede...

Ben öyle bir saate çok sahip olmak isterdim. Nedeni de; Çanakkale savaşında bizzat savaşmış dedelerimizin dokunuşları, onu taşıyan darbeler, izler var o saatte. Şehid mertebesine eren, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'e komşu olan şehitlere ait bu emanete kim sahip olmak istemez ki...

O emanetlerin barbar neslin torunlarında olması ve ebay da "dedemin öldürdüğü Türk komutandan aldığı saat" gibi kışkırtıcı başlıklarla satılması bir Türk evladı ve vatansever olarak fazlasıyla kanıma dokunuyor...
ANTIKA
Kullanıcı avatarı
antika

Mesaj watchhunt06 » 12 Ağu 2012, 13:17

Sevgili Antika kardeşim...
Saatin resimleri burda ufak tefek farklılıklar var bu resim deki saatin kadranında o zamanlar osmanlının türkiye longines saat ithalatcısı olan necip chezvedjian imzası yok kasa türleri de az farklı bombeli cam ve düz cam gibi ama bu saatler kullanılmış o dönem osmanlı ordusunda ve sadece longines firmasına sipariş verilmiş başka marka yok.
Bu saatin yanında göreceksin bi asma kilit yatağı var o saatler i kullananlar açmasın karıştırmasın bozmasın diye bir minik asma kilit yatağı ama ben bu güne kadar asla o asma kilitide göremedim bu saatlerin üzerinde galiba fazla masraf lı olmasın diye kilitlerini sipariş etmediler.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj antika » 12 Ağu 2012, 16:36

Saat gayet bakımlı ve temiz sanki o dönemlerden kalmamış gibi. Üzerindeki "Türk Ordusu Tarafından Kabul Olunmuştur" yazısı bu saatlerin 97 senelik olduklarının kanıtı gibi. Asma kilit yatağının düşünülmesi ve saatin kilitsiz olarak kullanılması, o dönemde bir kurşununun bile ne kadar kıymetli olduğu ordumuzun çok akıllı bir tasarufu olsa gerek...
ANTIKA
Kullanıcı avatarı
antika

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners