TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eski Hislonlar Bilgi / Biri Kurmalı Biri Bayan Kelepçeli

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Eski Hislonlar Bilgi / Biri Kurmalı Biri Bayan Kelepçeli

Mesaj elıon » 24 Eki 2013, 00:54

trenton yazdı:
elıon yazdı:malesef henüz cevap atmadı :roll:

değerinde değilim ama merak ediyorum sadece.değerinden çokta yapım yılını merak ediyorum aslında

Merhaba Elion,
Saatlerin bakımları yapılırsa günlük kullanınım için ideal saatler, bir de manevi değerleri oldukça yüksek saatler benim de dedemden kalma bir osmanlı cep saatim var belki binlerce liralık bir parça değil ama gözümde yeri çok başkadır. Saatlerden mekanizmasını gördüğüm erkek saati, 1950 sonrası üretilmiş makina modelleriyle büyük benzerlik gösteriyor, kıymetli büyüklerinin yaşlarını da göz önünde bulunduracak olursak 1950-1970 aralığı diyebiliriz. Değerleri konusuna gelecek olursak, 60- 120 lira aralığında kondüsyonuna göre değişir.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla,
Trenton

verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim trenton zaten dikkatli bakıldığında erkek saatinin mekanızmasının üzerinde 67 kazınmış ben bunun aldığı yılmı yoksa sonradan eklenen bir tarih mi olduğunu anlayamamıştım.fakat verdiğiniz bilgiler ışıgında sanırım aldığı yılmış.tekrardan teşekkür ederim.
::ıs it really that the time again::...
Kullanıcı avatarı
elıon

Mesaj elıon » 24 Eki 2013, 00:55

Baran yazdı:Para etmezler.Yapim yillarini ustadlar soyler.

para edip etmememeleri önemli değildi zaten sadece merak.
::ıs it really that the time again::...
Kullanıcı avatarı
elıon

Mesaj trenton » 24 Eki 2013, 02:19

Umarım saatlere olan ilginiz, merakınız devam eder ve yeni paylaşımlar yaparsınız :thumbup:
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj ankerhemmung » 27 Eki 2013, 01:12

Hislon ve Nacar gibi markalar (hatta Türkiye'de cortebert yazısıyla satılan kol saatlerinin bazıları da) Türkiye markalarıdır. Çok özel bir saat olmadıkça yüksek bir değerşleri yoktur. Örneğin resimdeki erkek kol saatinin iyi bir durumda olanını eğer yanılmıyorsam 50-100 lira arasında bulabilirsiniz sanıyorum. Ama özellikle hatıra olan bir saatin maddi değeri tabi bu rakamlarla ölçülmez. Çalışmayan eski bir saate yeniden can vermenin tadına ise elbette doyulmaz.
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj bengisaat » 02 Kas 2013, 23:55

Erkek saati Unitas 6425 mekanizma 70 li yıllarda takvimli olarak 6325 lerin devamıdır.
Çok sağlam bir mekanizmadır ancak darbe hatta yere düşmede bile direği kırılabilir o nedenle piyasaya (sırasıyla ve birbirinin tahtını ele geçirerek )omax,vialux ve sonrasında seikolar çıktıkça kısa sürede piyasadan kalkmıştı.Yani bunları omaxlar tarihe karıştırdı onun intikamını vialuxler aldı omaxın intikamını da seikolar ve seiko halen satılan bir saat.
Bu arada eski markalar tek tek yeniden canlanıyor Vialux ün distürbitörlüğünü merkez saat aldı ancak malum eski vialuxler gibi değil piyasada orta kalite quartz makinalı olarak üretilmeye başlandı.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners