TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Longines'im Geldi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Longines'im Geldi

Mesaj bulenty » 11 Mar 2012, 00:15

kazım yazdı:çok güzel bi saat iyi günlerde kunlan :thumbup:

Sağol Kazım,foruma hoşgeldin,,
Gerçi ben de yeni geldim ama ben çoktan hoşbuldum :)
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj mucadeleci » 11 Mar 2012, 15:10

bilgilendirme için teşekkürler *bulenty :thumbup: Adana'da amerikan otomobili kültürü Türkiye'nin birçok şehrinden daha gelişmiştir, sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum, project01 diye bir garaj var orada Sami Ramazanoğlu ile tanışırsanız çok derinlemesine bilgiler alabilirsiniz, bu işte derin bilgi sahibidir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bulenty » 11 Mar 2012, 16:52

mucadeleci yazdı:bilgilendirme için teşekkürler *bulenty :thumbup: Adana'da amerikan otomobili kültürü Türkiye'nin birçok şehrinden daha gelişmiştir, sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum, project01 diye bir garaj var orada Sami Ramazanoğlu ile tanışırsanız çok derinlemesine bilgiler alabilirsiniz, bu işte derin bilgi sahibidir.

Rica ederim.Mesela bu Longines tamamen orjinal(güvenilir sandığım sahibine göre)ki bana da öyle geliyor.Büyüteç altına baya inceledim.Yılına veya zaman dilimine göre benzer Longines ları elimden geldiği kadar araştırdım vs.Mutlaka ufak tefek zımbara cila vs yapıyorlar.
Araba meselesine gelince,,doğru Adana o bakımdan vaha idi,çocukluğumdan(1966-71) hatırlar ve özenirim.Böyle 71 yılı gibi keskin rakam vermemin sebebi sanıyorum o yıllar yerli üretime geçildiği zamanlar.
Bahsettiğiniz ustayı tanıyor gibiyim,araştıracağım.Adana büyük kent olsada,eskiler için oldukça küçüktür :)

2009 da Limited Subaru Legacy aldım.Mesela bu arabayı hiç satmayı düşünmüyorum.İleride,özellikle motor anlamında değişimlere niyetim var.STİ Legacy gibi,,,Bu Subaru Legacy cinsini(sti)bilmeyenler internetten Legacy STi S402 diye aratırlarsa ulaşabilirler.STİ hep İmpreza ile özdeşleşmiştir,doğrudur da ama yanlıştır.STİ Subaru legacy nin bir çöl yarışında rekor kırması ile doğmuştur.

http://www.insideline.com/subaru/legacy/2008/first-drive-2008-subaru-legacy-sti-s402.html

Benim arabamın kasası aynı,siyah

Bu arabayı alırken bahsettiğimiz mustang ten çok aradım.Hatta bazı şehirlere gidip gördüm,durumları ciddi harcamalar gerektirmesine rağmen,fiat konusunda uçuk rakamlar verdiler.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj mucadeleci » 11 Mar 2012, 17:14

2000 yılında çekilen "gone in 60 seconds" filminden sonra Mustang fiyatları, özellikle'de filmin kahramanı olan 1967 model Mustang ların fiyatları TÜM DÜNYADA çok arttı bu nedenle bende hedefimden kaldırdım diyebilirim hatta artık araba hedeflerken bir filmde oynamamış klasik hedefleyerek hareket ediyorum, kıyaslamak gerekirse 1970 bir challenger (yada bu kasada olan diğer challenger lar), vanishing point filminde oynayıp meşhur olması sebebi ile uçuk rakamlarda satılırken 1967 model bir buick riviera daha alınabilir fiyatlardadır...

Not: Sami abide'de sıkı bir subaru impreza var kendisi ustadır ama mesleği bu değil arabalar daha çok onun hobisi.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Aypars » 05 Kas 2012, 01:31

NickyNick yazdı:
bulenty yazdı:Buna ne dersin,,,takipteyim :)

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Bu saatin kadranı hayalgücü ile tasarlanmış,boyanmış ;) Sadece makine orjinaldir o kadar ;)

Bu arada, Longines çok munis, hayırlı olsun :champ:

gerçekten harika bir saat bunun gibi bir saati ankara nerde bulabiliriz midem tuhaf oldu o denli güzel bir saat :) pm ile üstadlar ulasırsa cok sevinirim :)
Kullanıcı avatarı
Aypars

Mesaj mucadeleci » 05 Kas 2012, 08:44

Ankara da böyle bir saat bulamazsınız desem abartmış olmam heralde :?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj asymptote » 05 Kas 2012, 11:20

Aypars zevkin için kutluyorum seni ancak mücadeleci'nin dediği gibi Ankara'da böyle bir saat bulman neredeyse imkansız. Bütçene uygun buna benzer başka saatler bakarız sana.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj PhD » 06 Kas 2012, 00:10

asymptote yazdı:
bulenty yazdı:vintage (1945 civarı)..
:shock: ilk sahibi toprak altındadır muhtemelen.. saatiniz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. :champ: tokasıyla beraber kordonu da kasaya son derece uyumlu, zarif, şık bir saat. :thumbup: böyle eski saatlere bayılıyorum çoğu kimse gibi.. bütçe ayırabilirsem temiz bir vintage almayı düşünüyorum ileride. Alacağım vintage Spezimatic, Omega yada Longines olur büyük ihtimalle.. Bunların eski saatleri çok hoş, tabi bir de IWC var. Şöyle bir IWC Ingenieur da harika olur: :super:
Resim
Bu arada kadrandaki yazı konusunda söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum.. Eski tasarımlar gibi eski logolar da daha güzeldi (bknz tissot)..

Çok beğendim.
Kullanıcı avatarı
PhD

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners