TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breguet Osmanlı Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Breguet Osmanlı Cep Saati

Mesaj gurcaglar » 16 Oca 2012, 23:28

trenton yazdı:sanat eseri, başka anlatabilecek bir kelime bulamadım :) işte ben de bir ara bir konu açmıştım neden türkiye de tamamen saatlere ait bir müze olmadığına dair. bence bu saatler toplanmalı türkiye'ye getirilmeli özel de olsa bir müze kurulmalı bunlar için ki, eminim binlerce parça saatten bir müze koleksiyonu oluşturulabilir. rusya da adamlar faberje yumurtalarını toparlamak için çabalarken bizim bunlar umurumuzda bile olmuyor veya fransız ihtilalinden sonra yağmalanan sarayların ünlü mobilya ustaları tarafından yapılan eşyaları taa amerikadaki açık arttırmalardan en yüksek fiyatları verilerek geri getiriyor fransaya... bizse sadece işte haberlerini okuyalım, neyse en azından dolmabahçe ve topkapıdaki koleksiyonlar var :) mevlevi saatleri bir harika, dünya da eşi olmayan saatler :)

Çok önemli bir konuya değindin Trenton. Açıklamaların da oldukça isabetli. Ülkemizde meraklısı giderek artıyor eski saatlerin, ama eski saatler konusunda çalışan bir kurum olmaması eninde sonunda bu konuda filizlenen merakların yavaş yavaş hak ile yeksan olmasına neden olacak. Neden mi? Saat dediğin nesne sonunda bakımı yapılması gereken bir obje, arabamızı nasıl yağı vs bittiğinde servise bakıma götürüyorsak saatlerin de bakıma gereksinimi var. Kim bakacak ileride bu saatlere ? Bugün yaşayan ustalar 15 sene sonra olmayacaklar, onların yerini onlar kadar yetenekli usatalar doldura(bile)cek mi? Son olarak saat müzesi konusunda işimiz Tanrı'ya kalmış durumda, Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'da Bizans müzesi yokken saat müzesinin olmamasına şaşırmıyorum...
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Thevenin » 26 Nis 2012, 04:41

Topkapi Sarayi Muzesi Breguet Osmanli Saatleri

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj bengisaat » 27 Nis 2012, 23:24

asymptote yazdı:trenton bu saate bakınca için gidiyordur şimdi senin :lol: ;)

trenton yazdı:kimin gitmiyor ki :lol: aşık oluyorum galiba :D

Asılmayın yengeniz olur ... :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj asymptote » 27 Nis 2012, 23:44

Bengisaat ustam gerçekten sizin kullandığınız saatleri bilmiyoruz, bize hiç bahsetmediniz. Genelde tercih ettiğiniz saatleri ve sürekli kullandığınız saati bilmek isterim.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bengisaat » 28 Nis 2012, 00:22

Pek biriktirmem bir tane 35 yıllık otomatik emektar tissotum var ,babama küsüp bir kaç ay büyük bir saatçide çalışmış ve 14 yaşında ilk haftalığımla aldığım ilk analoglardan Bir citizenim var.(Bakarmısınız 14 yaşında usta olmuştum ancak sonuçta 14 yaşındayım ve haftalığımla Yeni çıkan bir Citizen alıyorum ) :)
Yine 25 yıllık bir Timexim var.

Genelde çalışır durumda olmayan bir sürü saat var ancak bunları parça kullanım amaçlı biriktirdiğim saatler olduğundan parçaları kullanılmıştır .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj asymptote » 28 Nis 2012, 00:28

bengisaat yazdı:Pek biriktirmem bir tane 35 yıllık otomatik emektar tissotum var

Sanırım benim de öyle olacak, zira ruhumda koleksiyonculuk yok.. Şu an kullandığım iki tane otomatiğim var, ikisini de çok seviyorum. İleride alırsam belki bir de Zenith alırım..
Emektar Tissotla bizi tanıştırırsanız sevinirim bu arada..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 28 Nis 2012, 00:35

eğer o mesh bilezikli saat ise, timex'i görmüştüm, diğerlerini'de merak ediyorum tabi :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 28 Nis 2012, 01:13

mlm yazdı:Mesaj yazdığım topic kuruyor beyler :D :D

banada oluyor :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners