TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Erotik Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: 1890 Erotik Cep Saati

Mesaj mlm » 10 Ara 2012, 23:42

Hmm, anladım :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Pegasus » 11 Ara 2012, 00:37

mlm yazdı:Pegasus şu Pontiac'ın fotoğraflarını da paylaşır mısın, otomobillerle ilgili başlığımız var, ilgi görecektir diye umuyorum..

paylaşırım üstad. ama site bana biraz karışık geldi bazı yerleri bulamıyorum
Kullanıcı avatarı
Pegasus

Mesaj MufitTutar » 11 Ara 2012, 01:10

Saat Fransız Roskopf marka bir mekanizmaya sahip.
El boyaması "Painted Erotic Animated Dial" diye adlandırılan cep saatlerinden.

1900'lü yılların ilk çeyreğinde Doxa firması tarafından piyasaya sürülen saatler bu ekolün başlangıcını oluşturmuştur diyebiliriz. Bu tip kadranlı saatlerin gördüğü rağbet üzerine özel atölyelerde fason olarak üretilen erotik kadranlar, diğer saatlere de takılarak kullanılmıştır.
-Şimdilerde Çinliler bu işe de el attılar...
Bu saatlerdeki animasyon sadece saniye milinin üzerindeki aparatın hareketiyle sınırlıdır. Benzer Painted Animated Kadrana sahip cep saatlerinin yüzlerinde tapınak, doğa figürü şeklinde farklı betimlemelerde kullanılmıştır. Hareketli parça kimi zaman bir kuru kafa kimi zaman da bir kelebek olarak betimlenmiştir.

Yalnız burada kullanılan "Animated" ibaresinin kapsamını gerçek animasyonlu kadranlarla karıştırmamak gerekir. Zira Çin Pazarı için üretilen duplex cep saatlerinin kadranlarında birden fazla hareketli parça vardır ve bu tip makinalar merkezden işleyen (Centre Second) saniyeye sahiptirler. Ana saat kadranı kadranın üst tarafına yerleştirilmiştir. Kimilerinde "Balık Tutan Köylü", kimilerinde "Değirmen", kimilerinde erotik tasvirler kullanılmıştır. Animasyonsuz duplex makinalarda da merkez saniye sistemi standarttır ama rakamlar normal şekilde kadran etrafında sıralanmış şekildedir..

Verge eşapman sistemine sahip cep saatlerinde (1800lü yılların başlarından itibaren) "Animated Kadran" Fransız yapımı çalarlı makinalarda kullanılmıştır.
Bu tip animated çalarlı (genelde çeyrek çalarlı olurlar) saatlerde rakam kadranı merkeze konumlandırılmış ve hareketli parçaların sığdırılması için boyut olarakta küçültülmüştür. Kadranın üst tarafında sabit bir şekilde çan/çanlar gravürü bulunur. Sağ ve sol taraflarda ise kolları kadran altındaki çekiç başlarıyla birlikte eş zamanlı olarak hareket eden insan figürleri kullanılmıştır. Böylece mekanizmadaki çekiçler spiral gonglara vurduğunda, ön yüzdeki hareketli kollarda kadran üzerindeki çanlara vurma hareketi yapar ve bu şekilde ses ve animasyon uyumunu sağlanır. Spesifik olarak çok farklı gravürlerde kullanılmıştır; Eros figürü, Zenci kadın, karşılıklı bir erkek / bir kadın vs...
Çok nadir olarak bu tip çalarlı makinaların arka iç toz kapağının üzerindede pandül tekerleğiyle senkronize olarak hareket eden erotik animasyon sistemleri mevcuttur.

Sonraki yıllarda anahtar kurmalı ve zincirli sisteme sahip makinalardan taçtan kurmalı sisteme geçildikten sonra, kaliteli üretim yapan belli başlı saat firmalarının bir çoğu arka toz kapakları üzerinde erotik animasyonlu figürler barındıran saatleri sınırlı sayıda özel müşterilerinin beğenisine sunmuşlardır.

Bu kadarı yeterli olmuştur sanırım....
En son MufitTutar tarafından 11 Ara 2012, 01:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 01:30

Benim için yeterli oldu, teşekkürler Graywolfeyes :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 11 Ara 2012, 02:57

Merhaba, paylaşım için teşekkürler. Saat satılık bölümüne yüklenmiş dikkatimi çekti. Bu saatin 1890 yılında üretildiğine ve orijinal kasa / kadran kombinasyonu ile günümüze geldiği bilgisinden emin misin? Bu paylaşılan bilgiler koleksiyon oluşturulurken bu ürünün alındığı satıcı kaynaklı mı veya araştırmalar sonucu edinilmiş konular mı bilemiyorum ama bence bu ürünün kadranının saate sonradan monte edilmiş olması çok daha akla yatkın. İnternette kısa bir araştırma sonrası çok çeşitli kadranlara sahip benzer ürünler makul fiyatlara satıldığını gözlemledim. Hatta neredeyse aynı kadrana sahip cep saatleri dahi var.

Çok benzer temada olan saatin fotoğraflarını satıldığı bazı sitelerden ekliyorum. Örnek olarak bu saat için ise 1960'lardan İngiliz demişler ve 70-75 $ fiyat talep etmişler. Bana göre bu satıcılardaki saatler Çin malı ürünler. Sendeki ise Fransız mekanizmalı bir antika cep saati fakat kadran değiştirilmiş veya sonradan yenilenmiş diye düşünüyorum.

Bu satılık ürünlerde ise satıcılar bahsedilen anatomik garipliği kapatmayı tercih etmiş :) Konuda olan saat üzerindeki boyama kadranda kondüktör yeşil ile geçiş izni vermiş, bu örneklerde ise kırmızı ile dur demiş :D

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 03:21

Bond o garipliği sansürlemeleri isabet olmuş, sanki göbeğine implant yapmışlar.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ert » 11 Ara 2012, 03:21

Başımıza taş yağacak :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj serdarfb » 11 Ara 2012, 08:51

asymptote yazdı:Bond o garipliği sansürlemeleri isabet olmuş, sanki göbeğine implant yapmışlar.. :D

Trene binemiyorsunuz diye laf etmeyin adama :) :) :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners