TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Osmanlı Cep Saatleri Kolleksiyonu

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Osmanlı Cep Saatleri Kolleksiyonu

Mesaj Bond » 23 Şub 2012, 00:51

TSF'ye hpşgeldin. Cep saatleri yapı olarak günümüzde efektif olarak kullanılacak ürünler olmadığından zaten pek üretilmiyorlar. Cep saatinin yukarıdaki örnekler gibi eski olması daha makbuldür. Bir çok farklı yapı ve modelde ikinci el olarak çok temiz durumda kalanlar dahil bulunabilir. Osmanlı rakamı kullanan bazı Alman ve Swiss saat markaları mevcut, Azimuth, Tourby vb gibi ama bunlar kol saatlerinde kullandılar. 8-10 sene önce üretilen şu an adını hatırlamadığım farklı bir Swiss markanında modeli olması lazım. Elbette global olarak tüketiciye pek hitap eden bir indeks modeli olmadığından artık fazla tercih edilmemesi normal. Yukarıdakiler gayet güzel ama Osmanlı'nın şanına yakışacak altın, platin kasalı ve değerli taşlarla bezenmiş bazı özel ve kaliteli cep saatlerinde bir ayrı duruyor. Son zamanlarda satılan özel bir Osmanlı cep saati modeli ile ilgili bilgilere alttaki konudan ulaşılabilir.

Breguet Osmanlı Cep Saati :arrow: viewtopic.php?f=45&t=7171&p=92563#p92563

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ahmethalidi » 23 Şub 2012, 00:56

hoşbulduk efendim , Hat sanatı ile faal olarak ilgilenmekteyim ,bu sebeple islam harf ve rakamlarına karşı ayrı bir ilgim var.. cep saatlerine çok yakışması da gerçekten çekici hale getiriyor..bir adet kullanmak üzere edinmek istiyorum.. fakat internette bulduklarım , nadide ve koleksiyonluk saatler.. insan onu cebinde taşımaya kıyamaz... yeni bir saat alıp kadranını dahi değiştirmeyi düşündüm ama orjinalliğini de nozmak istemiyorum hiç bir saatin.. inşallah yeni ürünlerde osmanlı kadranı bulabilirim...
Kullanıcı avatarı
ahmethalidi

Mesaj Bond » 23 Şub 2012, 01:03

Yeni cep saati bildiğim kadarı ile pek iyi markalarda yok. Ülkemizde bazı markalar ( Hislon olabilir ) piyasa çıkarmıştı cep saati ama sanırım Çin üretimi alt kalite modellerdi. Alıp kadran monte etmeye değmez açıkçası, eski bir ürün almak çok daha mantıklı. Uygun fiyatlı bir cep saati modeli bulunabilir ikinci el olarak. Öyle kıyılmayacak derecede nadir ürünler zaten zor bulunur ve çok pahalıdır.

Hatta 4n6'nın modellerinden birine talip olunabilir :D Elbette ne der bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj trenton » 23 Şub 2012, 01:07

tek kelimeyle muhteşemler :)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Osmanlı Kadranlı Cep Saatleri

Mesaj ahmethalidi » 23 Şub 2012, 02:43

günüzmüde üretilen osmanlı kadranlı cep saatleri var mıdır ? var ise nereden temin edilir..bilen arkadaşlar paylaşabilir mi acaba
Kullanıcı avatarı
ahmethalidi

Mesaj kubbealtı » 23 Şub 2012, 12:07

çok güzel bir koleksiyon
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Mesaj qssiv » 23 Şub 2012, 14:26

Resim

Uploaded with ImageShack.us

arkadaşlar bu cep saati hakkında görüşlerini
Kullanıcı avatarı
qssiv

Mesaj qssiv » 23 Şub 2012, 14:30

Resim

Uploaded with ImageShack.us

arkadaşlar öncelikle ben cep saatleri konusunda yeniyim.aşırı derecede merakım var fakat fazla birşey bilmiyorum.sizlerden birşeyler öğrenebilirsem ne mutlu bana ba saati buldum 150 tl ye satıyor sizce alınır mı ne dersınız koleksiyon için kurma anahtarı yok.
Kullanıcı avatarı
qssiv

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners