TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton ve Waltham Marka İki Eski Saat

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Hamilton ve Waltham Marka İki Eski Saat

Mesaj yolgezer_7k » 04 Ara 2009, 22:39

vervito yazdı:Çok sevindim senin adına. müthiş... :) tebrikler.

Teşekkür ederim abi. Senin yazdıklarının etkisi çok oldu haberin olsun.
"saatin kendisi mekan,yürüyüşü zaman,ayarı insandır.bu da gösterir ki, zaman ve mekan,insanla mevcuttur"(Saatleri Ayarlama Enstitüsü)
Kullanıcı avatarı
yolgezer_7k

Mesaj nickynick » 04 Ara 2009, 22:40

Ben de sevindim Mehmet ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj vervito » 04 Ara 2009, 22:51

yolgezer_7k yazdı:
vervito yazdı:Çok sevindim senin adına. müthiş... :) tebrikler.

Teşekkür ederim abi. Senin yazdıklarının etkisi çok oldu haberin olsun.

:) benim için bir zevk.
vervito

Mesaj yolgezer_7k » 04 Ara 2009, 22:55

Nicky Nick yazdı:Ben de sevindim Mehmet ;)

Teşekkür ederim abi. Şimdi seninle bir ortak noktamız daha oldu. Birer tane Waltham marka hediye etmek için alınmış saat, fakat verecek kimse yok. :D (Aslında saati ilk gördüüğümde hediye diye düşünmüştüm ama bu saatten sonra veremem kimseye :D )
"saatin kendisi mekan,yürüyüşü zaman,ayarı insandır.bu da gösterir ki, zaman ve mekan,insanla mevcuttur"(Saatleri Ayarlama Enstitüsü)
Kullanıcı avatarı
yolgezer_7k

Mesaj yolgezer_7k » 05 Ara 2009, 17:43

Bunlar da resimleri;
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
En son yolgezer_7k tarafından 05 Ara 2009, 18:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
yolgezer_7k

Mesaj yolgezer_7k » 05 Ara 2009, 18:00

Dün 2895'li Hamilton'ı referans alıp saatleri ayarlayıp kurdum. Hamilton 5 dk civarında geride kalmıştı. Waltham da 1 dk ileri gitmiş. Bu durumdan rahatsız oldum. Satın aldığım adam istersen değiştiririz demişti. Bu gün değiştirme niyetiyle Hamilton'ı alıp çıktım. Fakat aldığım dükkan açılmamıştı. Ben de Sirkeci'ye gideyim saat ustalarına bir sorayım dedim. Doğubank'ın yanında ki pasajda bayağı bir usta var. Bir tanesi de sınıf arkadaşlarımdan birinin babası. Bir kaç ustaya gösterdim ve bakım ücreti ne kadar isteyeceklerini sordum. 75-100 lira para istediler. Fakat hemen hepsi saati yaptırma dediler. Saat tümden sökülecekmiş ve en az bir hafta onlarda kalmalıymış. Ustalara sorduktan sonra saati değiştirmekten vazgeçtim.Orada bir usta 5 dk. geri kalmya göre bir ayar yaptı şimdi tekrar kontrol edeceğim. Dönüşte yolumun üstünde Metrocity vardı, Kuz Optik'te Eyüp usta var tanıyorum, (Türkiye'deki bütün Kuz optiklerin baş ustası) ona da sorayım dedim. Bir de saatin kurma kolunda da bir problem var. Geriye doğru alırken bazen boşa dönüyor. Tümden söküp temizleneceğini, yağlanacağını, zembereğini ve (kurma kolundaki problem mildeyse eğer) milini değiştireceğini söyledi. O da benzer bir rakam istedi.(Diğer ustalar bir şey değiştirmeyecekler, bu ustanın dediğine göre zemberek 30-40 lira)

Ben sizin de fikirlerinizi almak istiyorum; saate bir bakım yaptırsam mı, biraz böyle kullansam mı, bir de bu işlemlerin rayici nedir genelde? Daha önceden saat tamir ettirmiş, ya da bu konuda yardımcı olacabilecek herkesin yardımlarını bekliyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
yolgezer_7k

Mesaj vervito » 05 Ara 2009, 21:57

antika cep saati komple parçalaırn sökülüp yağlanması işlemi için bana göre 75-100 lira fazla bir rakam. 50liraya tamam derim de fazlasına dur derim. türkiyede bu işlemi yaptırmadığım için kesin konuşmayayım.
ancak, bu saatleri düzenli olarak günlük kullanmayacaksan elletme, eğer kurma ile hiç sallamadan bile rahat çalışıyorlarsa, 5dk'lık sapma doğruluk ayarı ile ayarlanır olduğu kadar öyle idare edilir. fazla kurcalatma. yaptıracaksan da Recep Ustaya götür bence. ben olsam hiç elletmem. dursunlar öyle köşede arada alıp okşayıp yerine koyarsın.
vervito

Mesaj Egunns » 08 Ara 2009, 16:11

hamilton a bayıldım,
roma rakamı sevmem ama öbürüde fena estetik
Commander Chronograph,Mido
Kullanıcı avatarı
Egunns

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners