TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1945 Üretimi Vacheron Constantin

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: 1945 Üretimi Vacheron Constantin

Mesaj Ratkow » 20 Ara 2014, 09:59

ankerhemmung yazdı:Affınıza sığınarak şunu da eklemezsem içim rahat etmez. Yaklaşık bir yıldır bu forumdayım. Ben daha çok cep saatleri ile ilgileniyorum. Bu forumun değerli ve bilgili üyelerinden çok fazla şey de öğrendim. Forumu zevkle takip ediyorum. Bilebildiğim kadarıyla ben de arasıra bir kaç cümle yazıyorum. Ama hani şu foruma üye olduğu gün bir saat fotoğrafı koyup, "değerli üyeler bu saat kaç lira eder?" türünden konu açanlara da şaşmıyor değilim. Burası Hilal-i Ahmer Cemiyeti yararına saatlere değer biçme enstitüsü değil ki! Bana bu forumun değerli saat meraklılarına yapılan bir saygısızlık gibi geliyor.

Merhaba, forumların amacı bilgi paylaşımı değilmidir zaten?

Bugün bu bilgiye ve fikirlerinize ihtiyacım oldu, yarın benim bilgim buradaki başka bir arkadaşın işine yarayabilir.

Aslında ben zaten fiyatı belirlemiştim, burada söylenenlere göre revize etmeyide düşünmüyorum açıkçası. Fakat forumu keşfettiğimde önce birçok konuyu okudum ve buradaki insanlar arasındaki güzel iletişimi, seviyeli sohbetleri gördüğüm için katılmak istedim.

Ayrıca neticede insanlar bu değer verdikleri saatlere kavuşmak için o veya bu şekilde bir bedel ödüyorlar, yani aslında saygısızlık diye nitelendirdiğiniz "değer biçme" kısmı da bu ilgi alanının bir parçası olmuş oluyor.

Uzun lafın kısası, lütfen saygısızlık olarak nitelendirmeyin konuyu, saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Ratkow

Mesaj Ratkow » 20 Ara 2014, 10:04

Cct yazdı:Saatinizin çok benzer ve 1960 model bir versiyonu için 5000 Euro fiyat biçilmiş.

300K Euro çok ciddi bir rakam, bu meblaya alıcı bulabileceğinizi düşünmüyorum fakat bu elinizdeki saatin değersiz olduğu anlamına gelmiyor.

Yine de çok büyük bir bütçe beklentiniz olmasın diyebilirim.

http://www.chrono24.com.tr/vacheroncons ... rerIds=252

Merhaba, böyle fiyatlar olduğu gibi, tam aksine 1970 lerde üretilmiş tissot'lara 200.000 euro isteyenlerde var.

Fakat dediğiniz gibi belki ederi 5000 euro dur. Çok ucu açık bir konu, bu ülkede 40 yıllık sobalar yapıyor 30-40 bin TL, ederi kime göre, neye göre 5000 euro, o da tartışılır..

Aile büyükleri satalım dedikleri için bu iş ile ilgileniyorum aslında, öyle 5000 euro ya falan satılacak olursa hiç düşünmeden ben alırım zaten saati, evli değilim ama ablam var, onun koluna takarım bir 70 yılda o kullansın derim :)
Kullanıcı avatarı
Ratkow

Mesaj Ratkow » 20 Ara 2014, 10:05

Baran yazdı:Iskender + Kunefe ye işi bitiririz bence.Hadı iceceklerde benden olsun.

Teşekkür ederim, çok güzel kombinasyon olmuş, ama içecekler benden :)
Kullanıcı avatarı
Ratkow

Mesaj Anesthesia » 20 Ara 2014, 10:42

Teşbih-i beliğ mi deniyordu benim onceki mesajimda yaptigim benzetmeye :)
En son Anesthesia tarafından 20 Ara 2014, 15:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj manil » 20 Ara 2014, 12:48

Ben açıkçası ünlü bir mağaza zincirinde bildiğiniz kütüğe masa denip üstüne de 15.000 TL para istendiğini gördüğüm için saate çok şaşırmadım. Ama 300.000 Euro gerçekten çok çok ciddi bir para. Fabrikasından fiyat isteseydiniz diye ukalalık yapayım haddim olmadan. Belki adamların kendileri de müzelerine götürmek için alırlardı.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Ratkow » 20 Ara 2014, 13:05

manil yazdı:Ben açıkçası ünlü bir mağaza zincirinde bildiğiniz kütüğe masa denip üstüne de 15.000 TL para istendiğini gördüğüm için saate çok şaşırmadım. Ama 300.000 Euro gerçekten çok çok ciddi bir para. Fabrikasından fiyat isteseydiniz diye ukalalık yapayım haddim olmadan. Belki adamların kendileri de müzelerine götürmek için alırlardı.

Aklıma geldi aslında benimde Vacheron'dan fiyat istemek ama, bulunmadık böyle bir talepte.

Şimdi öyle bir talepte bulunmak için muhtemelen saatin tekrar isviçreye gitmesi gerekir. O da masraflı ve uzun bir süreç olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Ratkow

Mesaj kilimanjaro » 20 Ara 2014, 13:14

Bu saat dünyasıda pek bir hoşmuş birader :super: bizim 30 yıllık seiko 5 e 10.000 euro isteyim bende ...
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

1945 Üretimi Vacheron Constantin

Mesaj onatozer » 20 Ara 2014, 13:53

Ratkow yazdı:Merhaba, böyle fiyatlar olduğu gibi, tam aksine 1970 lerde üretilmiş tissot'lara 200.000 euro isteyenlerde var.

Fakat dediğiniz gibi belki ederi 5000 euro dur. Çok ucu açık bir konu, bu ülkede 40 yıllık sobalar yapıyor 30-40 bin TL, ederi kime göre, neye göre 5000 euro, o da tartışılır..

Öncelikle belirtmeliyim ki, cok kaliteli, cok özel bir saat. Yapılan masrafın da karşılığı alındığı fotoğraflardan belli oluyor.

Fakat belirtmem gerekir ki satılan bir malın değerini aslında satan degil satın alan taraf belirler. Ben tek bir saç telimi 1 milyon euro dan Satışa çıkartabilirim. Biçtiğim fiyat ne olursa olsun bu saç teli satilmadigi surece Ürünün maddi bir Değeri yoktur.

Sakin yanlış anlamayın, saatiniz maddi değere sahip demek istemiyorum, aksine benim gozumde hem marka Değerinden dolayi hem de Degerli metalden üretildiğinden maddi Değeri de var. Sadece piyasası olmadığı için gercekten satılmasını istiyorsanız fiyatını siz degil alıcısı belirlesin. Bunun için yurtdışı acık arttırma sitelerini hatta belki de mini müzayedeleri kullanabilirsiniz.

Yine de tahmini bir fiyat kestirip satmaya değip değmeyeceğini merak ediyorsanız, Arkadaşların paylaştığı linkteki saatin fiyatının sizin belirlediğinizin 100 de biri iken bile halen satılmadigini hatırlatmak isterim. Bence bu kadar masraf yapıp iyi kondisyona getirmişken yillar boyu Hatıra olarak saklamak hem maddi hem manevi acıdan daha Karlı olacaktir. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 23 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners