TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arkadaşlar Uzak Durun! Sahte/Fake George Prior & Ralph Gout

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Ynt: Arkadaşlar Uzak Durun! Sahte/Fake George Prior & Ra

Mesaj Baran » 13 Şub 2014, 09:26

3.20 Sahibinden emsalsiz,orjinal 270.000km de ama bizim recep usta sagolsun 110.000e indirmesine ragmen motor 5000km sonra yatak sardi kol cikardi bizde muadili c200k sandik motor getirdik.Su anda dahada emsalsiz oldu ilk gelen alir sifir arabayi bozacak kadar temiz.Kazasiz boyasiz taklali aracimizin hic tramer kaydi yoktur butun islemler maslak mehmet ustada yapildi referans icin boyaci kadir abiyi arayabilirsiniz.Aracin lastikleri 70.000kmde olup ilk gunku gibi tertemizdir sabah yeni yikadik arapla parlattik.Aracimiz Turkiyede tekdir henuz bu kadar taklalisini goren varsa arabayi bedava verecegim.Kitap gibi kutuphane mermi gibi makina istiyorsaniz baska adrese luzum yok.Lutfen sohbet muhabbet kaza hikayesi dinlemek icin aramayin ciddi alicilar arasin.Cek senet koyun takasi kabul edilir.Almayacaksanizda masallah diyin gozunuz kalmasin.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Arkadaşlar Uzak Durun! Sahte/Fake George Prior & Ralph G

Mesaj mrbars » 13 Şub 2014, 11:59

saatin arkasına başka marka yazılmasının ne var ki şeklinde savunulabildiği enteresan bir konu. ilgiyle izliyorum. :thumbup:

ernest ve baran :champ: :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj MufitTutar » 13 Şub 2014, 12:15

:super: Hadi tartışalım bakalım.. Ve bizde bildiğimiz doğruları söyleyelim :!:

ottomanwatch yazdı:sonuçta onları ben yapmadığım için bedavayada almadığıma göre benim gocunacak birşeyim yok. sahte dediğiniz saatlerin %80 ninden fazlası orjinal sadece bazı yerleri restorasyon yapılmış kadrandaki yazıya göre ayarlama yapılmış. birşeyin sahte olabilmesi için %100 olarak yeni imalat olması gerekir. neden orjinale yorum yapmıyorsun peki?

ottomanwatch yazdı:doru söylemek rahatsız ediyorsa buyrun tartışalım saatte yeni üretilmiş birşey varmı yokmu bakalım. saatin kadranına uygun olarak yine dönemlerinden kalma başka makine bulunup makinesindeki yazısı silinip ralph gouth yazılmış bu çokmu ayıp birşey restorasyon yapılıyor kadranlar tamir ediliyor. ozaman akrep yelkovanı değişen saatlerde sahtedir. herşeye bir muhalefet içerinde insanlarla uğraşmaktan vazgecin. insanı koleksiyonculuktan soğutmayın. sahte denilen saatlere bir dünya yorum varda herşeyi ile orjinal olan saate 1 tane yorum yok neden çünkü bazılarının gözü kalıyor...

:arrow: Güzel... Yazdıklarımızı seninde dikkatlice okuyup anladığın gönderdiğin mesajlardan anlaşılıyor. Çünkü cevap verirken bile bizim yazdıklarımızı tekrar/itiraf etmekten başka bir şey yapmamışsın.
Bu durum ve argüman yaratma çabası da ne kadar doğru bir iş yaptığımızın sağlaması olmuş aslında.

ottomanwatch yazdı:sonuçta onları ben yapmadığım için bedavayada almadığıma göre benim gocunacak birşeyim yok.

:arrow: Tabiki herkes hata yapabilir.. Ama senin düştüğün hataya başkalarının da düşmesine sebep olmaya hakkın yok. :!:
Birisi seni sırtından vuruyorsa, sende hiçbir şeyden haberi olmadan önünde yürüyeni sırtından vurarak acını azaltamazsın. :!:
Yok böyle bir adalet anlayışı. Varsa bir hesabın senin canını yakanla göreceksin.

ottomanwatch yazdı:sahte dediğiniz saatlerin %80 ninden fazlası orjinal sadece bazı yerleri restorasyon yapılmış kadrandaki yazıya göre ayarlama yapılmış. birşeyin sahte olabilmesi için %100 olarak yeni imalat olması gerekir.

ottomanwatch yazdı:doru söylemek rahatsız ediyorsa buyrun tartışalım saatte yeni üretilmiş birşey varmı yokmu bakalım. saatin kadranına uygun olarak yine dönemlerinden kalma başka makine bulunup makinesindeki yazısı silinip ralph gouth yazılmış bu çokmu ayıp birşey restorasyon yapılıyor kadranlar tamir ediliyor. ozaman akrep yelkovanı değişen saatlerde sahtedir.

:arrow: Öncelikle yazdıkların birbiri ile çelişiyor.
Restorasyon "aslını bozmadan onarmak" demektir.
Kimse bu milletin aklıyla alay etmesin. Çünkü bu ülke insanının hiçbiri akıl fukarası değil. :!:

:arrow: Gelelim şu % 80 orjinallik mevzusuna...
Biz makinalar orjinal değil demişiz. :!: Sende bunu zaten onaylamışsın. :thumbup:

Bir saatin kalbi ve öznesi mekanizmasıdır. Adı üstünde kol/cep/duvar vs SAATi diyoruz. Mekanizmayı dış etkenlerden korumak ve sağlıklı çalışmasını devam ettirmesine olanak sağlamak için de mekanizmalara uygun kasalar imal edilmiştir ve ediliyor. İnsanlar ve kıyafetleri gibi...
-Kısacası mekanizma var ise bahsedilen obje saattir. :!: Mekanizması yok ise ne yazık ki kutusu/kasası zaman içerisinde kullanılan materyalin değerine göre ya kuyumcuya gidecektir; ya da çöpe.
Yani 1500'lerde Alman Peter Henlein boş bir kutu icat ettiği için değilde, güneşin doğuş ve batışına göre bölümlenmiş zaman dilimini doğru olarak eş zamanlı gösterebilen, ilk zemberekli saat mekanizmasını icat ettiği için cep saatlerinin mucidi sayılır. :!:
:arrow: Ezcümle: aslolan mekanizmadır... Orjinallikten bahsedilecekse ilk referans mekanizmadır.

ottomanwatch yazdı:saatin kadranına uygun olarak yine dönemlerinden kalma başka makine bulunup makinesindeki yazısı silinip ralph gouth yazılmış bu çokmu ayıp birşey.

Bu bahsettiğin şey düpedüz sahtekârlık. :!:

:arrow: O kadar zahmete girmekten umulan fayda ne peki? Neden bulunan o dönem makinesi orjinal haliyle kasaya yerleştirilip satılmaya çalışılmıyorda, sahte Ralph Gout ya da George Prior vb makyajı yapılarak pazarlanmaya çalışılıyor. :?:

:idea: Çok basit. Çünkü Avrupa pazarı için üretilmiş böyle bir saatin ederi en fazla 1500 usd. Ama Ralph Gout ya da George Prior olunca iş değişiyor ve bu rakam en az 2500-3000 usd den başlıyor. :!:

İnsanların geçmişlerine karşı duydukları hasleti bu şekilde kötüye kullanmak ayıp değilde ne dir? ve ne kadar ahlakidir :?:
:arrow: Lütfen biri bana bunu anlatsın Allah aşkına!.. Bu hangi kitaba sığar :?:

ottomanwatch yazdı:herşeye bir muhalefet içerinde insanlarla uğraşmaktan vazgecin. insanı koleksiyonculuktan soğutmayın. sahte denilen saatlere bir dünya yorum varda herşeyi ile orjinal olan saate 1 tane yorum yok neden çünkü bazılarının gözü kalıyor...

Kolleksiyon merakını baltaladığım için çok üzüldüm ya, saatte de harbiden gözüm kalmıştı :shock:
Referansı bile sahte saat satmaya çalışmak olan birinin orjinal saatine yorum yapacakmışız. Vay bee ne güzel İstanbul.

Ama şunu herkes bilsin ki gerekirse kendim özel bir site açıp bütün bu olayları orada deşifre etmeye devam edeceğim.

:arrow: İsmet İnönü'nün çok sevdiğim bir sözü var, der ki:
"Bir memlekette dürüst insanlar da en az dürüst olmayanlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur." :!:
İşte meselenin özeti bu.

Arkadaşlar istemeyerekte olsa verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü hepinizden özür dilerim.
Baki muhabbetlerimle.. Herkese selamlar...

Özel Not: Şimdi gelelim diğer bir mevzuya yazdıklarımdan ötürü herhangi bir sıkıntın olursa burada insanları rahatsız etmeyelim. Birebir görüşelim. Delikanlı gibi... Bence en doğrusu bu.
Özel mesaj olarak ta sana tel ve açık adresimi gönderdim.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj razz » 13 Şub 2014, 14:15

ottomanwatch yazdı:doru söylemek rahatsız ediyorsa buyrun tartışalım saatte yeni üretilmiş birşey varmı yokmu bakalım. saatin kadranına uygun olarak yine dönemlerinden kalma başka makine bulunup makinesindeki yazısı silinip ralph gouth yazılmış bu çokmu ayıp birşey restorasyon yapılıyor kadranlar tamir ediliyor. ozaman akrep yelkovanı değişen saatlerde sahtedir. herşeye bir muhalefet içerinde insanlarla uğraşmaktan vazgecin. insanı koleksiyonculuktan soğutmayın. sahte denilen saatlere bir dünya yorum varda herşeyi ile orjinal olan saate 1 tane yorum yok neden çünkü bazılarının gözü kalıyor...

Resim

Graywolfeyes; Eline sağlık.. :champ:

Resim

8-)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj ernest0 » 13 Şub 2014, 14:19

Razz :D
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj hydrocon » 13 Şub 2014, 14:22

:) :) :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj ottomanwatch » 13 Şub 2014, 19:04

Yine neyin peşindesin amacın nedir müfit abi gerçekten çok m.ediyorum. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun sahte fake demek k.bakmayın ama vicdansızlık olur. şu şekilde yazabilirsin makinesi orjinal değil ama makine döneminden kalan antika başka bir makine kadrana ve kasaya uyarlanmış bakım ve revizyondan geçmiş denebilirdi. zamanında saate sahip çıkamayanların makinesini dağıtıp hurdaya attılarsa tamiri mümkün olan bir cep saatini çöpe mi atalım? tekrar tamir edilip usta ellerde günlerce uğraşılıp hayat bulmuş bir saat bence ustasının elini öpmek lazım sanatkarlık böyle birşey bu yüzden tüm türkiyede tanınan biridir.
Kullanıcı avatarı
ottomanwatch

Mesaj ottomanwatch » 13 Şub 2014, 19:11

ben saatin yazısının sonradan yazıldığını inkar etmedim. telefon ve adresinede ihtiyacım yok. sadece ustayı savundum saatede çöp muamelesi yapılmasına başkada bişey yazmam zaten ben saatimi seviyorum...
Kullanıcı avatarı
ottomanwatch

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners