TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Serkisof Billodes Cep Saati Bakım Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Serkisof Billodes Cep Saati Bakım Bilgi

Mesaj MufitTutar » 02 Şub 2014, 05:08

ankerhemmung yazdı:...

trenton yazdı:...

mrbars yazdı:...

SerdarFB yazdı:...

Ben ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum... :thumbup:

theoden23 yazdı:Sevgili , graywolfes ...mekanizmanın üzerinde osmanlıca bir mühür var orada osmanlıca bir yazı yazılmış ... ............... Mekanizmada yazan yazıyla ilgili hiçbir yerde doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız makbule geçer . Şimdiden Teşekkürler . İyi akşamlar ....

Sevgili theoden23, size de bu konudaki hassasiyetimize karşı gösterdiğiniz anlayıştan ve latif sözlerinizden ötürü teşekkür ederim. :thumbup:
Ama lütfen beni bağışlayın, kendimi sınanıyor/yoklanıyor gibi hissetmeye başladım. :!:
Bu yüzden bu basit soruyu cevaplamayacağım.
:arrow: Eminim ki diğer arkadaşlarım merakınızı giderecek bu bilgiyi sizinle paylaşacaklardır.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj theoden23 » 02 Şub 2014, 11:00

Hayır , hayır kesinlikle sevgili graywolfes yanış anlaşıldıysam kusura bakmayın öyle bir niyetim yok , ben sadece saat koleksiyonu yapıyorum , bazılarının tarihini ve hikayesini biliyorum o kadar , ama siz usta bir saatçi , forumda her konuda net ve resimli cevaplar , zaten herkes tarafından da seviliyorsunuz . Lütfen yanlış anlaşıldıysam affoluna . Soru önemli değil , önemli olan dostluk . :)
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj Grand » 15 Ağu 2014, 18:47

Le locle. Kanton. Neuchatel de 1865 yılında georges faure jacot tarafından kuruldu isviçre Fransa sınırında ayrıca dünyanın en güzel saat müzelerinden birine sahip
Bulunan büyük damga 1885 tari itibarıyla kullanıldı zaten bu tarihten önce 800 gümüş damgaları mecburi değildi daha sonra aynı kişi 1908 yılında zenit markasının patentini aldı serkisoff co& constantinople için saat üretti Türkiye sahibi markanın budur ilk yıllar Fason üretim daha sonra zenit markasıyla parlayan yıldızı dönüştü değerleri kişiye göre manevi değeri çok yüksek olBileceği gibi piyasa arz talep dengelerine göre en düşük 500 en yüksek 1000 tl dir ayrıca Avrupa piyasasında bu makinaların kullandığını gördüm isviçre ve Almanya özellikle katıldığım mezatlarda
çokça gördüm çok güzel saatler piyasada arzı çok olduğundan değeri minimal kalmakta

Saygılarımla
En son Grand tarafından 15 Ağu 2014, 22:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Grand

Mesaj Grand » 15 Ağu 2014, 18:50

Tamiri çok basit konya Fatih çarşısında bulunan değerli ustam sn. Ahmet sami kalaycı. Her türlü sorunu ve yedek parçasını temin eder tamir eder kargoya kendisine göndere bilirsiniz güvenilir aylık 100 l saat gelip gider billodes tamiri en kolay saatlerden ayrıca prior gibi daha karmaşık sistemleri çok kaliteli bir ustalıkla çözer
Kullanıcı avatarı
Grand

Mesaj ankerhemmung » 20 Ağu 2014, 00:44

Bu Osmanlı pzarına satılan saatlerle ilgili olarak bu forumda çok şeyler yazılmış olmakla beraber (ben de bir kaç defa yazdım), Graywolfeyes arkadaşın affına sığınarak bir kere daha birşeyler yazmak istiyorum. Bu Georg Favre Jacot çok akıllı bir saat üreticisi ve tüccarmış. İsviçre'nin Le Locle kasabasında kurduğu saat atölyesinde imal edilen saatler 1900'lü yıllarda Avrupa'da, Osmanlı topraklarında, Rusya'da çokça satılmış. Belirgin olarak kullandığı markalar "Georg Favre Jacot - Locle", "Billodes", "Diogene" ve daha sonra herkesin bildiği meşhur "Zenith". Bunun dışında özellikle Osmanlı pazarında o zaman İngiliz saatçileri "Dent" ve "Georg Prior" çok meşhur olduğundan, buna benzer isimlerle "J.Dent London", "Dent London" ve hatta bazı forumlarda Georg Prior'un oğlu olduğu iddia edilen "Edward Prior" markaları ile de Osmanlı'ya saat sattığını düşünmekteyim. Bu bilgiyi örneğin Almanya saat forumlarında da okumuştum. Osmanlıya sattığı saatler daha şatafatlı görünüşlü olmakla beraber, örneğin Avrupa ve Rus pazarına sattığı saatlerden daha az kaliteli makinalara sahiptirler. Bir örnek vereyim, Osmanlı'ya satılan saatlerde dişli kollarını tutan yuvaların üstüne kırmızı taşlar yapıştırılmıştır ki; birincisi bilgim beni yanıltmıyorsa bu taşları sökseniz saatin çalışmasına etki etmezler, ikincisi Jakot'un Avrupa ve Rusya'ya sattığı saatlerin makinaları daha kaliteli olduğu halde, böyle gösterişli taşlar onlarda yoktur. Bir örnek olarak isteyen "ebay" gibi sitelerde bir arama yaparak, buralarda satılan saatlerin fiyatları ve makinalarını karşılaştırabilir. Daha öncelerde yazan bir forum üyesinin de bilgisine müsaadesine sığınarak bir ekleme yapmak isterim. Jacot'un kasabası Le Locle'dir. Arkadaşın yazdığı Neuchâtel ise Le Locle'nin de içinde bulunduğu bir kantondur ve burada saat tarihinin klasiklerinden olan Louis Brequet'in kurduğu bir abservatoryum vardır. Jacot bu observatoryum'da yapılan yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Günleriniz güzel saatleriniz dakik olsun. Selamlar...
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj MufitTutar » 22 Ağu 2014, 05:46

ankerhemmung yazdı:Bu Osmanlı pzarına satılan saatlerle ilgili olarak bu forumda çok şeyler yazılmış olmakla beraber (ben de bir kaç defa yazdım), Graywolfeyes arkadaşın affına sığınarak bir kere daha birşeyler yazmak istiyorum. Bu Georg Favre Jacot çok akıllı bir saat üreticisi ve tüccarmış. İsviçre'nin Le Locle kasabasında kurduğu saat atölyesinde imal edilen saatler 1900'lü yıllarda Avrupa'da, Osmanlı topraklarında, Rusya'da çokça satılmış. Belirgin olarak kullandığı markalar "Georg Favre Jacot - Locle", "Billodes", "Diogene" ve daha sonra herkesin bildiği meşhur "Zenith". Bunun dışında özellikle Osmanlı pazarında o zaman İngiliz saatçileri "Dent" ve "Georg Prior" çok meşhur olduğundan, buna benzer isimlerle "J.Dent London", "Dent London" ve hatta bazı forumlarda Georg Prior'un oğlu olduğu iddia edilen "Edward Prior" markaları ile de Osmanlı'ya saat sattığını düşünmekteyim. Bu bilgiyi örneğin Almanya saat forumlarında da okumuştum. Osmanlıya sattığı saatler daha şatafatlı görünüşlü olmakla beraber, örneğin Avrupa ve Rus pazarına sattığı saatlerden daha az kaliteli makinalara sahiptirler. Bir örnek vereyim, Osmanlı'ya satılan saatlerde dişli kollarını tutan yuvaların üstüne kırmızı taşlar yapıştırılmıştır ki; birincisi bilgim beni yanıltmıyorsa bu taşları sökseniz saatin çalışmasına etki etmezler, ikincisi Jakot'un Avrupa ve Rusya'ya sattığı saatlerin makinaları daha kaliteli olduğu halde, böyle gösterişli taşlar onlarda yoktur. Bir örnek olarak isteyen "ebay" gibi sitelerde bir arama yaparak, buralarda satılan saatlerin fiyatları ve makinalarını karşılaştırabilir. Daha öncelerde yazan bir forum üyesinin de bilgisine müsaadesine sığınarak bir ekleme yapmak isterim. Jacot'un kasabası Le Locle'dir. Arkadaşın yazdığı Neuchâtel ise Le Locle'nin de içinde bulunduğu bir kantondur ve burada saat tarihinin klasiklerinden olan Louis Brequet'in kurduğu bir abservatoryum vardır. Jacot bu observatoryum'da yapılan yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Günleriniz güzel saatleriniz dakik olsun. Selamlar...

Sevgili ankerhemmung, konulara yapmış olduğun katkılar eminimki başlıkları okuyan herkes tarafından taktir edilerek takip ediliyor. :thumbup:

Yukarıdaki son mesajına gözattığımda aklıma, uzun yıllar önce Atsız'ın "Bozkurtların Ölümü" adlı romanını okuduktan sonraki ruh halim geldi. Çünkü romanı bitirdikten sonra ortalıkta boğazlayacak Çinli arıyordum. :lol:
Hani sende sanki ufaktan Jakot Usta'ya sarmış gibisin. :)

Vakit hayli geç oldu. Kısmetse yarın, merak ettiklerinle ilgili bir kaç katkı yapmaya çalışacağım.
Sağlıcakla...
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj Grand » 23 Ağu 2014, 00:10

Evet kanton isviçre st.gallen. Rapperswill doğumluyum kanton yani il olarak Türkçe'de belirttiğimiz ayrıca locle de saat ile ilgili staj yaptım
Kullanıcı avatarı
Grand

Mesaj Ayselkarabak » 09 Kas 2014, 22:54

Merhabalar, bendede ayni saat, Serkisoff Contatinople var. Seri numarasi 7520/1721 dir. Damga üzerindede BILLODES REGISTERED yaziyor.
Büyük dedemizden kalma. Sizlerin bu saatin degeri ile ilgili bilgi almak istiyorum. Yada nerde deger bictirebilirim ögrenmek isterim. Bilgilendirmeleriniz icin simdiden cok tesekkürler...
Kullanıcı avatarı
Ayselkarabak

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tanoren ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners