TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oysterdate Precision 6694 1960'lardan

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Rolex Oysterdate Precision 6694 1960'lardan

Mesaj asymptote » 15 Eki 2012, 23:16

Bazı markalar bakımı ve servisi için özel aparatlar gerekecek şekilde saatlerini tasarlıyor. Buna iyi bir örnek Rolex'tir. Arka kapağı açmaktan tutun da balans çarkı üzerindeki microstella vidalarını ayarlamaya kadar bir yığın özel ekipman gerektiriyor. Bunu elbette saatler yetkili servis dışında kurcalanıp tamir edilmesin diye yapıyor. Gerçi bu özel ekipmanlar da tedarik edilebiliyor ama kaç usta bunları satın alıp kullanıyor kuşkuluyum.

watchhunt06 keşke iyi saat ustaları bu ülkede daha çok saygı ve itibar görse, sosyoekonomik durumları daha iyi olsa.. Gerçekten benim iyi ustalara saygım sonsuzdur, hatta onlara özenir ve imrenirim..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj watchhunt06 » 16 Eki 2012, 00:51

asymptote yazdı:Bazı markalar bakımı ve servisi için özel aparatlar gerekecek şekilde saatlerini tasarlıyor. Buna iyi bir örnek Rolex'tir. Arka kapağı açmaktan tutun da balans çarkı üzerindeki microstella vidalarını ayarlamaya kadar bir yığın özel ekipman gerektiriyor. Bunu elbette saatler yetkili servis dışında kurcalanıp tamir edilmesin diye yapıyor. Gerçi bu özel ekipmanlar da tedarik edilebiliyor ama kaç usta bunları satın alıp kullanıyor kuşkuluyum.

watchhunt06 keşke iyi saat ustaları bu ülkede daha çok saygı ve itibar görse, sosyoekonomik durumları daha iyi olsa.. Gerçekten benim iyi ustalara saygım sonsuzdur, hatta onlara özenir ve imrenirim..

Asymptote..
Dediklerine bi şekilde katılıyorum ama burda amaç saatleri başka yerde kurcalanmasın bizde yapılsın maksatlımı yoksa tasarladığı aparatların satışından kazanacağı para mı?
Dediğin gibi kapak açma aparatı ve microstellanın orijinallerini satın alman mümkün ve bulunabiliyor hemde gayet makul fiyatlarla...
Bazı saat makinelerinin bazı muayyen parçaları sürekli olarak kırılırlar bizler biliriz ve yüksekçe bir ihtimal fabrika bu parçayı imal ederken zayıf ve kırılgan olarak üretiyor amaç bu parçanın daha fazlaca tüketilişinden elde edilecek gelirdir...
Rolex 2130-3130 un otomatik direkleri (taşın içinde olmasına rağmen)ve ratchet wheel denilen kurma çarkı anormal aşınırlar bi süre sonra boşluk yaparlar (otomatik direği).
Eğer herhangi bir rolex in karanfili yağsız kalırda birde sen tur attırısan yelkovan akrebe hafifden zora bir sertleşmeden sonra bazı dişlilerin sıyrılma sesini duyarsın işte o slide pinion yada bizim tabirimizle makara çarkının arka dişlilerinin sıyrılma sesidir çunki o kalibrelerin makara çarkının arka dişleri çok ince ve narindir ..Ama aynı yağsızlık bir st 96 da as 1130 da olsa o makara çarkı yada herhangi bir çarkı inan bana asla o kadar çabuçak pes etmezler
Artık sen düşün bi mana çıkar ......
selamlar...
c......
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj asymptote » 16 Eki 2012, 01:20

Siz sektörün içindesiniz, elbette daha iyi bilirsiniz ancak ben bu konuda kuşkuluyum, sizin kadar emin olamıyorum. Yedek parça stoğundan yapacağı satıştan elde edeceği gelir mi önemli bir marka için yoksa dayanıklılığı ve güvenirliği (reliability) mi? Ben belli parçaları bilerek yorulmaya ve aşınmaya uygun tasarlamanın stratejik bir hata olacağını düşünüyorum. Bu şekilde imal edilmiş parçalar ancak bir mühendislik hatasının ve yeterli sayıda yapılmayan testlerin sonucu olabilirler diye düşünüyorum. Kaldı ki Rolex dayanıklılığı ve güvenirliği ile bilinen, ön plana çıkan bir marka.

Diğer taraftan örneğin eski 25XX serisi Zenith kalibrelerde sürekli tek bir parçada, yaylı baskıda, sorun çıkması da beni düşündürüyor. Bu parça Türkiye pazarında da epey pahalı bir fiyata tedarik edilebilen bir parça.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners