TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Patek Philippe Antika Cep Saatim Hakk覺nda Yard覺m

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Patek Philippe Antika Cep Saatim Hakk覺nda Yard覺m

Mesaj qwertyuop » 18 Au 2011, 13:59

Ailemin vefatindan sonra evde buldugum bu saat ile ilgili hicbir bilgim yok. Babamin zamaninda gosterip antika ve degerli dedigini hatirliyorum bir tek ama bu saati tanimak icin detayli bilgiye ihtiyacim var. Calisip calismadigini bilmiyorum, degerli oldugunu dusundugum icin de kimseye gosteremedim veya soramadim, eminim sizlerin bilgisi vardir. Bu saat tahmini olarak kac yilliktir, ne kadara satilir (tahmini) veya satilmayip saklanacak kadar kiymetli bir sey midir yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Not: Arka kapagi sorunsuz acilabiliyor, icerisinde el yazisi ile numara ve bazi bilgiler yaziyor.

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
qwertyuop

Ya: 41
Kay覺t: 18 Au 2011, 13:52

Re: Patek Philippe Antika Cep Saatim Hakk覺nda Yard覺m

Mesaj razz » 18 Au 2011, 14:12

Saatinizin markas覺 itibar覺yla k覺ymetsiz olmas覺na imkan yok.. Zira Patek Philippe'in deersiz bir saati olma ihtimali pek zay覺f.. Bir de saatiniz masif alt覺n san覺r覺m.. Eer 繹yleyse bu da deerinde pozitif bir unsurdur.. Doru maddi deerini ancak antika ve high end cep saatleri konusuna vak覺f kiiler s繹yleyebilir.. Saklaman覺za gerek yok, sonu癟ta ekspertiz yapt覺racak olman覺z satmaya mecbur olduunuz anlam覺na gelmez.. Satmak veya satmamak karar覺 size kalm覺.. En nihayetinde antika bir cep saatinden bahsediyoruz.. Saat 繹zelliinden ziyade k覺ymetli bir antika obje olarak g繹r羹p o ekilde d羹羹nmek belki daha doru olabilir.. Tabii ''cep saati kullan覺r覺m ben..'' derseniz o zaman durum deiir..

Saatin mekanik durumu ile ilgili forum 羹yelerimizden bengisaat ile iletiime ge癟ebilirsiniz, size yard覺mc覺 olacakt覺r.. Kozmetik konusunda ise direkt kendisi ilgilenmese bile sizi iinin ehli ve d羹r羹st ustalara y繹nlendireceinden 羹pheniz olmas覺n..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj sedir » 18 Au 2011, 14:31

Marka insan覺 Razz'覺n s繹yledii ekilde olumlu etkiliyor.
Alt覺n olma ihtimaline kar覺 arka kapakta bir damga bir ifade g繹rmedim ama yine de kapak i癟 y羹z羹ne belki daha i癟 k覺sma bak覺lsa ipucu bulunabilir.
Saatin kollar覺n覺n orijinal olmayabileceini d羹羹n羹yorum. Bunu da saniyenin d羹m羹 olmas覺, akrep ve yelkovan覺n 癟iziklerinin varl覺覺 ve saatin genel zerafetine uymay覺覺ndan 癟覺kard覺m.
al覺覺p 癟al覺mad覺覺n覺 anlamak i癟in kurma koluyla kurmay覺 denediniz mi?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj herofb » 18 Au 2011, 15:19

hogeldiniz ve ba覺n覺z saolsun

arkadalara ben de kat覺l覺yorum herhangi bir Patek'in deersiz olmas覺na imkan yok ve bence mutlaka bir hat覺ra olarak nesiller boyu saklanmal覺
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj qwertyuop » 19 Au 2011, 11:24

Verdiiniz bilgiler i癟in 癟ok teekk羹r ederim arkadalar. Saat alt覺n, fotoraflamad覺覺m b繹l羹m羹nde buna dair damga bulunuyor ve san覺r覺m 18 ayar. Bu konuda 癟ok cahilmiim, siz yazd覺ktan sonra kurdum ve saat 癟al覺maya balad覺, bunca zaman nas覺l 癟al覺t覺覺n覺 bile bilmiyordum :)

Saniye kolu acaba i癟ine d羹m羹 olabilir mi diye d羹羹nmeye balad覺m. Bengisaat'e de mesaj g繹ndereceim, 癟ok teekk羹r ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
qwertyuop

Mesaj qwertyuop » 19 Au 2011, 11:48

Son bir soru, bu saati nasil ayarlayabilirim? Tepesindeki kolu yukari kaldirmayi denedim ama kalkmayinca zorlamaya korktum :?
Kullan覺c覺 avatar覺
qwertyuop

Mesaj bengisaat » 19 Au 2011, 12:22

Kurma kolunun yan覺nda ki 癟覺k覺nt覺n覺n ortas覺nda minik bir pim g繹receksiniz bunu t覺rna覺n覺zla bast覺rn ve bas覺l覺 iken kurma kolnu 癟evirdiinizde ayar yapabilirsiniz.
Ayr覺ca 繹zel mesaj覺n覺z覺 brazdan yan覺tlayaca覺m
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj qwertyuop » 19 Au 2011, 14:46

Teekk羹rler, bunu denedim, ilk bata ilerler gibi oldu ancak sonra sert bir ekilde tak覺ld覺, hafif癟e zorlad覺m, ilerlemedi, ben de zarar vermekten korkup daha fazla zorlamadim. Belki de saniye kolu icine kacmistir bilemedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
qwertyuop

Sonraki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners