TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dededen Kalma Omega Constellation Vintage

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Dededen Kalma Omega Constellation Vintage

Mesaj grinny » 08 Mar 2011, 00:07

Öncelikle iyi akşamlar, foruma yeni üye oldum sayılır o yüzden vintage saatler hakkında pek bir bilgim yok şu an, yardımcı olursanırz sevinirim.

Geçen gün bugün büyükbabamın ve babamın bir zamanlar kullandığı Omega'yı bir eşya dolabının derinliklerinde bulabildim. Uzun zamandır bu saati arıyordum evin içinde, sonunda çıktı ortaya. Saati buldum bulmasına da hangi yıl üretimi, kasa numarası vs. gibi bilgileri öğrenemedim bir türlü. Kasayı ben açamadığım için bu hafta bir saatçiye gidip kasa numarasını not almak istiyorum. Saat hakkında bilgi verebilecek varsa çok minnettar olurum açıkçası.

Maddi değeri değil manevi değeri büyük bir saat benim için. Ayrıca sanırım saatin camını değiştirmem gerekecek çünkü derin çizikler var, ıslak zımpara yapmadan çıkmaz gibi geliyor bana. Ayrıca kordonu Zenith kordon fakat ben deri kordonla daha şık duracağı kanısındayım. Fotoğraflarını ekliyorum saatin, kötü kalite için kusura bakmayın, dslr makinem yanımda olmadığı için ayrıntılı fotoğraflarını çekemedim.
Resim
Resim
Resim

Biraz araştırdım ve linkeki modele benzediğini gördüm. Kadran rengi ve gün göstergesi hariç hemen hemen aynılar.

http://www.watch-fanatic.com/marketplace/1-Omega/197-omega-constellation-1968

Bu linkteki 3. saat de hemen hemen aynı model, tek fark saat ibrelerinin rengi. Benimkiler siyah.

http://www.darlor-watch.com/omega_watches_1.html

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler=)
Kullanıcı avatarı
grinny

Re: Dededen Kalma Omega Constellation Vintage

Mesaj grinny » 21 Mar 2011, 21:47

Yahu başlığım burada öksüz kalmış:).

Neyse belki elinde benzer kasa olanlar öğrenmek ister diye bilgilerimi yazayım.

Saatimin 564 Cal. mekanizma ve 168.018 (veya Omega'nın yeni sisteminde 168.0018) kasa numarasına sahip olduğunu biliyorum artık. Quickset Date özelliği var yani tepeyi bir kere çekerseniz dakika saat ayarı yapıyorsunuz, ikinci pozisyona çekerseniz de günler teker teker artıyor.

Umarım benden başka birileri de faydalanır.
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj razz » 22 Mar 2011, 00:55

Üretim tarihi konusunda tam olarak bir tespitte bulunmam zor lakin 564 kalibrenin üretildiği yıllar 1962-1971 arasıdır.. Sizin model referans Nr.nız 1967 yılına aittir ancak 1968'de de bu modelin üretimi vardır.. Çelik olan modelin üretimi masif altın modelden bir-iki sene daha sonra bittiğinden 1967-68 üretimi diyebiliriz..
Chronometer kalibre olması açısından kıymetli bir modeldir.. Maddi değeri kondisyona göre değişiklik arz eder.. ebay ve/veya chrono24 web sitelerinde benzer modellere ait ilanları takip ederek maddi değeri konusunda fikir edinmek mümkündür..

Saatin camı için zımparaya lüzum yok, işinin ehli bir saatçi yeniye yakın hale getirir.. Eğer bir şekilde değiştirmek icab ederse orijinalini takmanızda fayda var zira orijinal Omega camı kolların merkez noktası üzerinde Omega amblemi taşır, büyüteçle belli açılardan görmek mümkündür.. Kollar ve kadran üzerinde çok hafif korozyon var gibi görünüyor.. Eğer bir bakım yaptırırsanız bu parçalar da temizlenebilir.. Sıfır hale gelmez ( ve gelmesi için de uğraşmamak gerekir ) ancak bu halinden daha iyi olur..

Forumumuz üyelerinden bengisaat size bakım ( gerekiyorsa onarım ) konusunda yardımcı olabilir.. Aynı zamanda orijinal parça temin etme konusunda da kendisinden destek alabilirsiniz..

Saatinizin üretildiği dönemde hem çelik bilezik hem de deri kordon alternatifleri mevcut.. Orijinal bileziği bulmak biraz şans işidir ancak layığıyla yapılan bir bakım sonrası alacağınız mat lizard bir kayış, bir de Omega amblemli orijinal çelik toka saatinize çok yakışır kanaatindeyim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 22 Mar 2011, 00:59

Özenle üretilmiş 564 kalibre..

Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj grinny » 22 Mar 2011, 01:31

Görüşler ve bilgiler için teşekkürler razz, dediğin gibi seri numarasına zamanında yanlış bakmadıysam saat 1968 yapımı. Satmayı düşünmediğim için maddi değeri çok da önemli değil zira maddi değeri ne olursa olsun manevi değeri bunu aşacaktır benim açımdan:)

Şimdilik bir deri kordon taktırdım, idareten diyebilirim, çünkü koluma takmak istiyordum bir an önce. Şu an çalışmasında bir problem yok, bakımı konusunda da dediğiniz gibi bengisaat ile iletişimdeyiz, kargo firmalarına güvenip gönderebilirsem saatimin bakımının hakkını vereceğine şüphem yok:)
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj sosyalcan » 11 May 2011, 23:06

Saat gerçekten çok hoş duruyor bir de bakım yaptırdıktan sonraki fotoları eklerseniz farkı daha iyi görürürüz.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj grinny » 12 May 2011, 12:39

Selamlar,

Bakımlarını Cengiz Bey'e(bengisaat) yaptırdım saolsun çok yardımcı oldu her konuda. Saatin tiji, zamanında ilave tij onarımı yapıldığı için çürümüştü ve çıkartmaya çalışırken tepenin içinde kırıldı. Bu iki parça yine orjinalleriyle değişti, genel bakımı ve hafif polisaj yapıldı. Ayarı bu kadar senelik bir saat için muhteşem şu an. Tabi ki saatin ayarı kullanan insanın hayat stiline göre değişiyor fakat Cegiz Bey'in yaptığı ayar tam benim için yapılmış gibi. Haftada 4 saniye gibi bir ileri gitme söz konusu, gerçekten harika. Bir adet de fotoğrafını ekliyorum.

Resim
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj asymptote » 12 May 2011, 12:46

Saat çok güzel, biraz bakımla kendine gelmiş. Deri kordon da fena durmuyor. Dededen kalma saatlere iyi bakmak lazım, herkese dedesinden böyle özel miraslar kalmıyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners