TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rockford Gümüş Kasa Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Rockford Gümüş Kasa Cep Saati

Mesaj trenton » 10 Ağu 2011, 12:39

1879 da üretilmiş anahtar kurmalı rockford cep saati, gümüş kasa her ne kadar tepeden kurmalı gibi görünse de aslında anahtar kurmalı bir makinesi var. 18 size diye tabir edilen boyutta fakat kasa oldukça büyük çapı 6 cm. saat kadranı üzerinden ayarlanıyor, ilk ürettiği saatlerde farklı isimler kullanmış firma, makine üzerinde clarksburg ismi yazılı. saatin zinciri de gümüş üzerindeki belli belirsiz gamgalar ingiliz yapımı olduğunu gösteriyor, fakat tarih ve nerede yapıldığı konusunda bilgi verecek kadar belirgin değil damgaları.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Rockford Gümüş Kasa Cep Saati

Mesaj gurcaglar » 11 Ağu 2011, 22:55

Selam Ferhat,

Bu saati çok sevdim, ingiliz tarzı baskı (plate) ve balans takımıyla erken Amerikan üretimi saatlerden . Bir de taş sayısı 7'nin üzerindeolmalı , nihayet 15 ve üzeri taşlı saatler almana çok sevindim:) Waltham hunter case'İn de çok güzel o da 15 taşlı sanırım. Rockford'un üzerindeki zincirin T bar'ının üzerine de bakmışsındır ama eğer bakmadıysan bakmanı tavsiye ederim, orada da gümüş damgaları olmalı eğer silinmediyse, en azından yapım yılını bulabilirsin belki zincirin, bununla beraber Tbar gibi parçalar kolayca değişebildikleri için yapım yılı ve yapımcı konusunda bilgi veren güvenilir nesneler değillerdir. Bu iki güzel saati güle güle kullanmanı temenni ederim. Ben Cumartesi sabahı çoook uzaklarda olacağım. Umarım oralarda güzel zaman nesneleri karşıma çıkar. Gerçi bulsam da kullanıcı saat incelemeleri faslında zamanında "dilim" yandığı için tanıtmayacağım:)
Selamlar ,
Gurcaglar
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj trenton » 12 Ağu 2011, 01:26

merhaba Hocam,
beğenmenize çok sevindim saatlerimi, sizin önerileriniz ve söyledikleriniz sayesinde daha dikkatli olmaya çalışıyorum saat alırken :) T barına da baktım fakat damgalar silüet halinde baklalarda da T barda da belirgin değil :(
kullanmak için sabırsızlıklar bekliyorum Hocam saatleri :) askerlik bir bitsin hele :) umarım gittiğiniz yerde güzel zaman geçirirsiniz ve ümit ettiğiniz ve dediğiniz gibi "güzel zaman nesneleri" -bu arada çok güzel bir deyim olmuş bu sözcük grubu- bulursunuz :) ve umarım kırgınlığınız son bulur siteye çünkü sizin yazdığınız muhteşem yorumlar sayesinde çok şey öğrendim :)
saygı ve selamlarımla,
ve hayırlı ramazanlar dilerim Hocam,
Ferhat
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj gurcaglar » 13 Ağu 2011, 01:26

Sevgili Ferhat,

Nazik yorum ve temennilerin için içten teşekkürler. Ülkemizde saat terminolojisinin gelişmemesi hatta olmaması beni uzun zamandan beri üzen bir konu, dilimizin yetersizliğinden değil, ilgisizlik ve tembellikten kaynaklandığını düşünüyorum, bir de saatin bir meta olmaktan öteye geçememesinden sanırım. Kuşkusuz sosyo-kültürel cepheyi de akılda tutmakta yarar var. Bu arada senin saatini incelerken-neden daha evvel göremediğime taaccüp ettiğim bir husus gözüme fena halde çarptı: Saatin anahtarla kurulan bir saat ama kasası tacından kurulan bir saate ait! Öyle görünüyor ki kasasını değiştirmişler geçmişte bir zamanlarda, iki ihtimal var: ya orijinal kasası altındı ya da zamanla eskidi ve değişiklik yapıldı. He ne hal ise bu onun bir "marriage" saat olma durumunu değiştirmese de bu haliyle de güzel ve ona uygun bir kasa bulmak ta olanasız değil. Umarım askerlik görevin hayırlısıyla biter ve saatlerini güle güle kullanırsın.
Ramazan'ın barış ve anlayış getirmesini dilerim.
Baki selamlar,
A. G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners