TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Cep Saati Hakkında Bilgi ve Yorum

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Antika Cep Saati Hakkında Bilgi ve Yorum

Mesaj erkan37 » 29 Haz 2011, 21:40

Arkadaşlar aşağıdaki saat hakkında bilgilerinizi bekliyorum. Bu saat tıkır tıkır çalışır durumdadır. Yanlızca yelkovanı kırıktır. Birde Kurma kolunu ayarlamak için çektiğimde kurma kolu çıkmaktadır. Ama saatin ön kapağı açılabiliyor. Ayarlama acaba eski duvar saatleri gibi mi gerçekleşiyor. Saatin markasını bilmiyorum.

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
erkan37

Re: Antika Cep Saati Hakkında Bilgi ve Yorum

Mesaj gurcaglar » 09 Tem 2011, 01:13

Merhaba,

Arka kapağın üzerinde yer alan yazıları okuyabilsek ne güzel olurdu. Ama neyse ki kadrandaki büyük yazıları okuyabildim:) Osmanlıca, Hürriyet, Adalet, Musavat, Liberty, Justice, Equality'nin Osmanlı türkçesindeki karşığı. Yukarıdaki bayrakların tamamını görmek hoş olurdu: bir kadran fotografı çekeceksek akrep ve yelkovanın kadran üzerindeki ibareleri kapatmamasına dikkat etmemiz gerekir. Elbette çekeceğimiz fotografın net ve her ayrıntıyı gösteren fotoğraflar olması gerekir ki daha çok bilgi edinebilelim. Bu motto II. Meşrutiyet'in mottosudur 1908'de başlar malumunuz. O yukarıda gördüğünüz ay yıldızlı bayrak(lar) bugün de devletimizin kullandığı bayrağın dedesidir. Aşağıdaki yazıyı okuyamıyorum net değil ama 1324 Hicri tarihini 584 ekleyerek miladi (AD) takvime çevirirseniz 1908 senesini bulursunuz. Meşrutiyet-i saniyi kutlayan bir saat bu. İsviçre yapımıdır %99 ihtimalle, bir de mekanizmanın resmini görsün derim muhterem hazirun.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners