TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Ruhla Antimagnetic Bilgi Talebi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Ruhla Antimagnetic Bilgi

Mesaj godzilla34 » 20 Ağu 2010, 19:40

Supersin ustadim yeni bisey daha ogrenmis olduk sayende ellerine saglik
Kullanıcı avatarı
godzilla34

Ruhla Marka Eski Kol Saati...

Mesaj TheCooper » 02 May 2011, 18:40

Merhabalar...

Bugün saatçiden eski bir Ruhla marka Alman malı kol saati aldım.Kurmalı ve alttan saniyeli.Arkasında antimagnetic, electronically timed ve stainless stell back yazıyor.Bu saat hakkında bir bilgisi olan var mı?

Not:En kısa zamanda fotoğraflarını yükleyeceğim...
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj Bond » 02 May 2011, 22:57

Cooper konunu burası ile birleştirdim, saatle ilgili yukarda birçok bilgi mevcut. Benim daha önce ekleyeceğimi söyleyip yazmayı unuttuğum özelliği ise üretim adetleri ile ilgili idi. Genel olarak basit calibreli halk tipi saatler üretilmiş olsada Ruhla markası tarihi boyunca yüzlerce milyon saat kalibresi üretmiş bir marka. Bir dönem 60'larde günde 25 bin adet Caliber 24 kullanılan saat üretmiş. Çok kısa süre içinde 5 milyon gibi bir üretime ulaşmış ve toplamda 120 milyon Caliber 24 içeren saat üretilmiş. 1967'de çalışan sayısı 7.500 kişi imiş ki bunlar günümüzde bile oldukça şaşırtıcı rakamlar. İngilizcen varsa iki tarihçe linkide ekledim. Fotoğraflarını daha sonra bu konuya eklersin.

:arrow: http://ostalgieruhla.wordpress.com/short-history-of-ruhla-watches/

:arrow: http://www.garde.de/html/history.shtml

Ekleme: Sorduğun "Electronically Timed" ibaresi ise saatin içindeki bir sistemle alakalı değil, o dönemde saatin fabrikadan çıkmadan önce mekanik kol saatlerinden daha hassas zaman tutan elektrik/elektronik bazlı bir zaman ölçüm cihazı ile kontrol edildiğini simgelemekte.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj watchhunt06 » 03 May 2011, 11:16

Colortıme yazdı:Merhaba arkadaşım,
Ruhla marka saatler için biz saat tamircileri tabiri caiz ise şunu söyleriz,''Dışı seni içi beni yakar'':) genelde saat tamircileri arasındaki
lakabıda TELMAŞA dır,saatmidir.?? saattir..ancak tek kusuru direk uçlarının aşınmasıdır.genelde bütün modelleri güzel tasarlanmış,dış görünüşleri oldukça gösterişli saatlerdir,gelgelelim içlerindeki teknoloji çok basit tasarlanmıştır,direk uçları ve direk yatakları aşınınca atmanızı tavsiye ederim,tamir edilmeye değecek saatler değildir.
Saygılar.

Sevgili colortime kardeşim..
Yazını okuduktan sonra bi konuda yorum yapmak istedim.... bu saatin direk uçları aynı bir kurşun kalem tarzındadır uçları sip sivridir yataklarda daha az sürtünme sağlamak için ! ne zaman çok çalışıp aşındığında ((senin de dediğin gibi))uçlar yumurta görünümünü alırsa o zaman aynı bir masa saati direği gibi direk uçları sıyırma ile tekrar o eski sivri tarzına döndürülür bu aşamada tabii kısalan direk boyu da alt ve üst yatakları aynı bir masa saati gibi vidalanarak mesafe tekrar ayarlanır..
bence çok çalışkan saatlerdir ama isviçre alternatifi olan bir bfg 866 ise tam aksine senin de dediğin gibi bozulursa at konumundadır.
hepinize sevgiler.
celal
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners