TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Hebdomas Cep Saati Hakkında Bilgi Talebi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Antika Hebdomas Cep Saati Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj crownrr » 24 Eki 2010, 21:46

Merhabalar. Forumunuzu bugun tesadüfen buldum ve üye oldum. Uzun süredir sakladığım teknik olarak hakkında hiçbirşey bilmediğim bir cep saatim var. Saatin resmini ekliyorum. Bu saat hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kaç yıllıktır. iyi bir saatmidir? antik değeri vardmıdır? nerenin malıdır vs..

Teşekkürler.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
crownrr

Re: Hebdomas cep saati hakkında

Mesaj Bond » 24 Eki 2010, 22:48

Crownrr TSF'ye hoşgeldin. Paylaşığın cep saatinin saatçilik tarihinde oldukça önemli bir yeri var, 8 gün güç rezervi sunan cep saatleri içinde de en bilinen marka. 19. yüzyılın sonlarında Cortébert, Jaeger-LeCoultre, Longines ve Arogno ise bu tarz modelleri üreten diğer markalar. Yapısına ve modeline bakarak 1920-40 arası yıllardan olması muhtemel. Özelliği oldukça büyük bir zemberek kullanarak çok uzun bir güç rezervi sunması. Ayrıca açık balans kullanan ilk cep saati modeli olması lazım. Bu el yapımı saatlerin mekanizması oldukça iyi kalitededir ve kolleksiyonerler tarafından tutulan bir markadır. Marka ismi Hebdomas saatin doğası ile ilgili olarak Hebdomandaire, Ebdomadario kelimelerinden türeyen ve latincede 7. gün veya hafta anlamına gelen bir kelime.

Hebdomas 1888 de birçok ünlü markanında çıkış noktası olan İsviçre La Chaux-de-Fonds bölgesinde kurulmuştur. Hebdomas modelleri kol saatlerinin yavaş yavaş cep saatlerinin yerini aldığı dönemde bu tarz uzun süre kurulma gerektirmeden çalışan bir modelle büyük başarı yakaladı. Aslında Hebdomas 15 gün, 4 ay hatta 1 yıl bile güç rezervi sunan modeller tasarladı fakat üretime geçen ve yaygınlaşan 8 günlük modeli oldu. Dediğim gibi sendeki muhtemelen 1930 yılları üretimi çünkü Hebdomas Osmanlı ve Türk pazarı içinde osmanlı rakamları kullanarak üretim yapmış bir marka ama o modeller 1800 lerin sonu ve 1900'lerin başında ülkemize gelmiş daha sonraları bu kadran yapısı ile getirilmiş. Kondisyonuna ve altın/gümüş durumuna göre farklı fiyat aralıklarına satılabilen modelleri var, net birşey söylemek kolay değil ama değerli ve önemli bir cep saati olduğunu söyleyebilirim. Elinden çıkarmayı düşünürsen bu konudan daha iyi anlayan birilerine danışman yada satılık olan örnekleri dikkatli incelemen faydalı olacaktır. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Antika Hebdomas Cep Saati Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj crownrr » 25 Eki 2010, 21:39

Verdğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanıyorum saatin bir bakıma ihtiyacı var. ön taraftan görülen mekaniz ma duruyor sallayınca yan yatırınca çalışıyor duruyor vs. altın-gümüş derken bu maddeler iç yapısındamı kullanılıyor yoksa dışındamı? dış kasası altın yada gümüş değil.

Elimden çıkarmayı düşünmüyorum ama değerini bilmek ayrı bir keyif... Ama maddi değerini tam anlayabilmiş değilim. Elbette bu tarz objelere değer biçmek zordur. Satılık olan bir ilanda 1000 tl fiyat gördüm. Başkada ilan göremedim. Değeri aşağı yukarı bu mudur yoksa bu fiyat afaki mi biçilmiştir?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
crownrr

Mesaj mavisakal86 » 29 Eki 2010, 11:29

Cok hos bir parca... Bu saatlerin ciddi bir maddi deyeri olmuyor.. Olabilmesi icin bir kolleksiyonerin eksik parcasi olmali ki deyerlensin.. Yani goreceli bir durum... Ben eskiden cok ilgileniyodum bu tarz saatlerle ve piyasada gercekten cok cesidi var... 100-200ytl diyebilirim ama ben 5-6 senedir bu konularla ilgilenmedim.. En dorusunu kapali carsida bilirler...
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj dondi » 02 Mar 2011, 17:19

selam,,

300 ytl nini üzerindeyse alma,
tamiri cok zordur ve pahalıdır bozuk olanını 10 ytl ye verseler gene alma çünkü tamir olmuyor tamir eden sati çalışır vaziyette veriyor ama orjinal parca koyamıyor ve cok pahalıya mal oluyor
bende cok daha eski bronz kasa vardı 1890 lardan 600 ytl pazarlık sonucu anlaştık sonradan vazgectim cünkü satcam dediğin zaman 250 lira para yapmıyor ama nadir saat ama par etmiyor koleksyona alıcam satmıcam diyorsan al koy ama sakın cılgın paralar verme
hurda olarak 75 ytl ye zor saatım saati...milletin de gazına gelme satabileceğin para nekadarsa değeri odur gerisi hep hikaye..cok dikkat et akrep yelkovan değişmişşe sakın alma orjinali dediğim gibi parcası yok..
saygılar
Kullanıcı avatarı
dondi

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners