TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hislon Demiryolu Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Hislon Demiryolu Cep Saati

Mesaj leventertas » 27 Ağu 2014, 00:45

Merhaba aranıza yıllardır "bir gün tamir ettireceğim" diye muhafaza ettiğim dedemin Hislon marka cep saati vesilesi ile katıldım. Saati en son kulağıma dayayıp dinlediğimde yani en son çalıştığını duyalı 25 yıl civarında bir süre geçti ve bir iki gün önce saati tamire verdim. Saatçi direğin değişmesi gerektiğini söyledi ve bu saate ait parçayı kullanacağını da ekledi orjinali olmazsa uymazmış zaten. Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. Ayrıca saati internetten uzunca araştırdım ancak nette ki ler içinde benzerini bulamadım, teslim alınca fotoğrafını paylaşmak isterim ama şöyle tarif edim, arka kapakta lokomotif, kadran bölümünde swiss made ibareli ve kanatlı tren tekerleği figürlü ancak TCDD yazısı veya kabartması bulunmuyor.
Kullanıcı avatarı
leventertas

Re: Hislon Demiryolu Cep Saati

Mesaj Bond » 12 Eyl 2014, 21:55

Tamir işlemi sonrası fotoğrafları bekliyoruz. Tamir konusunda ancak bu işi profesyonel olarak yapanlar cevap verebilir. Bir çok ülke demiryolları benzer şekilde logolu saatler kullanmıştır. Elbette ülkemizde TCDD logolu olanların yaygın olması doğal. Bu saatler aynı zamanda kondüktör saati olarak kullanıldığından bir sürü ülkede satılmış saatlerdir. Otomotiv bölümünde Fransa'da ziyaret ettiğim tren müzesinden fotoğraflar mevcut, o fotoğraflar arasında benzeri logolu cep saatleri vardı sanırım. Büyük ihtimal ile bir avrupa ülkesin demiryolu hizmetleri logosudur veya temsili olarak kullanılmıştır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Hislon Demiryolu Cep Saati

Mesaj leventertas » 19 Eyl 2014, 10:50

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Fotoğrafları ekledim, neyse ki saatim artık çalışıyor, sesini dinlemeyeli en 25 yıl oldu..
Kullanıcı avatarı
leventertas

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners