TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Porta Mekanizma Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Porta Mekanizma Bilgi

Mesaj muratbey » 09 Eyl 2014, 11:44

Merhabalar,
Volkswage'nin PORTA firmasına 1960 yıllarında 100.000 km yapan araçları için özel üretilmiş bir saat alacağım. Saatin fotolarını ekliyorum. Mekanizması hakkında bilgi verebilecek olan var mı? varsa çok sevinirim, internette aradım ama bu saat ile alakalı pek bilgi bulamadım.

Şimdiden teşekkür ederim.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
muratbey

Re: Vintage Porta Mekanizma Bilgi

Mesaj Bond » 12 Eyl 2014, 22:05

Muratbey dediğin gibi saat 60'lı yıllardan kurmalı bir Porta. Portalar PUW markalı Alman malı mekanizmalar kullanır. Şöyle bir baktım tam aynısını bulamadım ancak büyük olasılıkla 50'li yılların başında üretilen PUW 6X serisi mekanizma ile çalışıyor. Üstünde yazdığına göre 17 Jewels. 17 taşlı PUW 6X'lerin geneli 18800 A/h çalışan 40 saat civarı güç rezervli super shock resist mekanizmalardır. O dönemlerde Deutsche Hydrographische Institut Hamburg tarafından verilen chronometre özelliğinde de olabilir bu mekanizmada. PUW mekanizma kullanan diğer markalara örnek Lip, Dugena, Junghans, Kienzle vb markalar verilebilir. Genel olarak derli toplu şık duran vintage bir saat. Daha detaylı bilgiyi profesyonel ustalar konuyu görürlerse vereceklerdir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj muratbey » 17 Eyl 2014, 18:43

Bond yazdı:Muratbey dediğin gibi saat 60'lı yıllardan kurmalı bir Porta. Portalar PUW markalı Alman malı mekanizmalar kullanır. Şöyle bir baktım tam aynısını bulamadım ancak büyük olasılıkla 50'li yılların başında üretilen PUW 6X serisi mekanizma ile çalışıyor. Üstünde yazdığına göre 17 Jewels. 17 taşlı PUW 6X'lerin geneli 18800 A/h çalışan 40 saat civarı güç rezervli super shock resist mekanizmalardır. O dönemlerde Deutsche Hydrographische Institut Hamburg tarafından verilen chronometre özelliğinde de olabilir bu mekanizmada. PUW mekanizma kullanan diğer markalara örnek Lip, Dugena, Junghans, Kienzle vb markalar verilebilir. Genel olarak derli toplu şık duran vintage bir saat. Daha detaylı bilgiyi profesyonel ustalar konuyu görürlerse vereceklerdir.

vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim, bu forumda yeni sayılırım, gerek kullanıcılar olsun gerek forum olsun son derece bilgi verici...
Kullanıcı avatarı
muratbey

Mesaj Bond » 17 Eyl 2014, 20:55

Rica ederim :champ: Bende araştırıp buldum, tecrübesi olan ustalar mutlaka vardır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tanoren ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners