TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Osmanlı Longines

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Osmanlı Longines

Mesaj karagöz » 30 Ara 2012, 03:34

Merhaba,
Koleksiyonumda bulunan bir saati paylaşmak istiyorum.
Osmanlı Longineslerin farklı kadran -kasa tipleri mevcut;fakat ben bu tip kasayı daha önce görmemiştim.Kasa ön ve arka kapakları kapandıktan sonra ,bunları bir merkezde birleştiren bir kilit mekanızması mevcut.Osmanlı askeri saati,subay rütbesindeki Osmanlı ordu mensupları tarafından kullanıldığı şeklinde bilgi aldım.60 mm çapında.Daha fazla-farklı bilgi sahibi olan varsa,paylaşırsa sevinirim.Selamlar.

http://img850.imageshack.us/img850/5530/dscf8440f.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/8973/dscf8406v.jpg
http://img855.imageshack.us/img855/3750/lon2o.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/7148/lon5f.jpg
Kullanıcı avatarı
karagöz

Re: Osmanlı Longines

Mesaj Cihan » 29 Oca 2013, 23:35

Karagöz bu güzel paylaşım için teşekkürler :champ:
Kalem&Saat!
Kullanıcı avatarı
Cihan

Mesaj westbloode » 31 Oca 2013, 01:24

Resim

Oris'te de böyle bir saat var.
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj watchhunt06 » 07 Şub 2013, 01:40

Bu Oris osmanlı-türk pazarı için üretilen tüm markalardan daha nadir longines i zenith iomegayı bu markadan daha sık olarak görebilirsiniz ama ben 2 kez osmanlı için yapılan oris i görüyorum.. makinesinide bir görse idik kalite açısından kıyaslamak için....
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj westbloode » 08 Şub 2013, 01:18

Bildiğime göre Pırlant'ın sahibinde varmış bir tane bir makalede okumuştum. Hatta Oris yetkililerinin bile böyle bir saatten haberi yokmuş. Eşsiz bir şey ama Longines'ten çok farkı yoktur sanırım.
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj MufitTutar » 27 Şub 2013, 10:12

Paylaşım için teşekkürler,

Oris marka Arapça kadranlı cep saatlerinin mekanizmaları, sistem ve karekteristik olarak Roskopf makinalarla hemen hemen aynıdır.
("Vintage Erotic Cep Saati" başlığı altındaki paylaşımda bu konuda küçük bir ipucu vermiştim.)
Aradaki fark sadece mekanizmada kullanılan taşların abartılı bir şekilde arka platin üzerine ahtapot başlı taş kelepçeleri ile tutturulmuş olması ve platin üzerinde genelde kalem işçiliği bulunmasıdır. Bu marka kadranlı saatlerde seyrek olarak Chaux de fonds tipi maşalı makinalara da rastlanır. Biliyorsunuz bu tip makinalar nadir olarak Sekisoff Constantinople'lerde de kullanılmıştır. Bu durum ise makinaların fason olarak sipariş edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Ülkemizde Oris marka Arapça kadranlı (özellikle Alaturka yazmıyorum) saatlere az rastlanmasının sebebi ise yoğunlukla Mısır, Irak ve Suriye'de pazara sunulmuş olmalarındandır.

Oris markasının bu günkü anlamda markalaşmaya başlaması ise 1930'lu yıllardan sonraları bulur...

Selamlar...
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj vmetin » 27 Şub 2013, 13:08

Graywolfeyes yazdı:Paylaşım için teşekkürler,

Oris marka Arapça kadranlı cep saatlerinin mekanizmaları, sistem ve karekteristik olarak Roskopf makinalarla hemen hemen aynıdır.
("Vintage Erotic Cep Saati" başlığı altındaki paylaşımda bu konuda küçük bir ipucu vermiştim.)
Aradaki fark sadece mekanizmada kullanılan taşların abartılı bir şekilde arka platin üzerine ahtapot başlı taş kelepçeleri ile tutturulmuş olması ve platin üzerinde genelde kalem işçiliği bulunmasıdır. Bu marka kadranlı saatlerde seyrek olarak Chaux de fonds tipi maşalı makinalara da rastlanır. Biliyorsunuz bu tip makinalar nadir olarak Sekisoff Constantinople'lerde de kullanılmıştır. Bu durum ise makinaların fason olarak sipariş edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Ülkemizde Oris marka Arapça kadranlı (özellikle Alaturka yazmıyorum) saatlere az rastlanmasının sebebi ise yoğunlukla Mısır, Irak ve Suriye'de pazara sunulmuş olmalarındandır.

Oris markasının bu günkü anlamda markalaşmaya başlaması ise 1930'lu yıllardan sonraları bulur...

Selamlar...

Üstad sen yaz biz okuyalım :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj MufitTutar » 28 Şub 2013, 02:41

Est... çok teşekkür ederim, Sevgili Vmetin.
Birbirimize bir şeyler katabiliyorsak ne mutlu... :thumbup:
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners