gayet güzel saatler, ama kasa konusunda yanlış anlamzsanız ben de fikirlerimi söymek istiyorum, özellikle altın kaplama ve savatlı kasalarda çok sık görülür aşınma ama onun haricinde gümüş kasalarda da aşınma meydana gelir gümüş yumuşak bir metal olduğundan üzerindeki motifler zamanla kullanıdam dolayı silinir... nikel veya çelik de olsa sonu aynıdır uzun süre kullanıldıkları için... yani kasasında aşınma meydana gelmemiş bir saat bulmak çok zordur, kasaları parlatma işlemi de aslında kasaların aşınmasına neden olur veya yanlış yapılırsa özellikle gümüş üzerinde iz bırakabilir... hem ortada bir devir bir dönem ve o saatin barındırdığı onca hatıra varken ben saygısızlık olarak görüyorum

yanlış anlamanızı istemem örnek olarak fotoğrafını koyduğunuz zenith cep saatnin arkasında bulunan savatların bir kısmı aşınmış ve dökülmüş... aynı şey -aşınma- bendeki bazı altın kaplama saatlerde de var

o yüzden bu saat koleksiyonluktur bu saat aşındığı için -en azından kasa konusunda- değildir demek yanlış olur benim nacizane fikrime göre

ama temiz bir kadran ve makine çok önemlidir