Thevenin yazdı:Her bilek icin bir foto parolasi ile ve bu kampanyaya katilmayi tesvik ederek devam ediyoruz folks![]()
Bond yazdı:Saat elde ama bilekte sayılır boşverEvet 29 son ama güzel bence foto.
Archie'nin fotosu da öyle idi sanırım
Turkmen yazdı:Saatleriniz ve meslekleriniz isimli başlığa da yüklemeyi düşündüğüm resim.
retrograde yazdı:Turkmen yazdı:retrograde yazdı:ama hocam olmadı ki bu konsepti ben düşünmüştüm. hazırlık yapıyordum
Aramızda başka para koleksiyoncularıda mı var yoksa?
asymptote yazdı:Turkmen ne güzel paraların var senin, çok zenginsin..Mesajı da ufak bir kağıda yazıp iliştirmişsin paraların yanına, iddialıyım, bu ödülü alacağım ben diyorsun,
fotoğraf da ödülü hak ediyor gerçi..
mücadeleci de ayrı..
Yok be asymptote, koleksiyonumu satsam II. el Rolex alamam. Para koleksiyonculuğu ayrı bir hastalık, ben ortaokulda harçlıklarımla başlamıştım. Resimdeki paralarında fazla bir değeri yok beğendiğine sevindim. Diğer arkadaşlar farkkettimi bilmiyorum, kullanıcı ismimle uyumlu olsun diye Türkmenistan Manatlarının olduğu föyü arka plana getirdim. Esasında Japon Yeni ve Orient daha güzel bir kompoziston oluştururlardı ama Yenlerin fazla bir görselliği yok. Cengiz Han'ın resminin olduğu Tugrikleri arkaplana koyacaktım, bu sefer çok ağır kaçardı. Kızdırmayın Cengiz Han dedeyi der gibiEn güzeli bir Vostok alıp, Çarlık Rusya Rubleleriyle bir kompozisyon yakalayım
Bu arada sol üst köşede (dikey duran halde duran) Ruble A4 kağıdından büyüktür.
Hocam para konusunda pek bilgim yok sizin kadar. Bankonotları göstersniz nerenin olduğunu bilmem ama hoşuma gidenleri biriktiriyorum kesinlikle koleksiyon değil yanlış anlamayın iddiam yok, ama biriktirdiklerimin çil olmasına özellikle dikkat ediyorum. Cumartesileri Taksimde bir kitapçıda para-efemera müzayedesi oluyor fırsat buldukça uğrayıp birşeyler öğreniyorum. Eğlencelide oluyor. Koleksiyonunuzu bizlerle paylaşırsanız diğer forumdaşlarla beraber mutlu oluruz.
asymptote yazdı:Turkmen, bir kısmını okul harçlıklarından biriktirdiğin parayla oluşturduğun bir koleksiyona sahipsen bence zenginsin..![]()
![]()
Ayrıca sendeki koleksiyon da öyle birşey ki, her saat ile kompozisyon imkanı sağlıyor..![]()
A4 boyutunda banknot olduğunu bilmiyordum bu arada,yeni ve şaşırtıcı bir bilgi oldu benim açımdan.
Razz yazdı:Turkmen yazdı:Saatleriniz ve meslekleriniz isimli başlığa da yüklemeyi düşündüğüm resim.
Turkmen sol üstteki Ruble'nin aynısından bende de vardı, yakın bir dostuma hediye ettim o da PVCkaplatıp kuyumcu/sarraf mağazasına koymuş..
Çok da şık olmuştu bence..
![]()
Rahmetli dedem koleksyoner bir insandı.. Özellikle Rus saatleri, pekçok kalemi, çakmağı, tesbihi, bıçağı ve kol düğmesi vardı.. Pul, para ve kartpostal da biriktirirdi..
İlkokul'dayken sömestr tatillerinde dedemlerde kalırdım.. Beni Çınaraltı ile ilk tanıştıran dedemdir.. O zamanlar para ve pul koleksyonu yapmaya başlamıştım.. Tabii Nümizmatik bilgisi eser miktarın altındagözüm hep maddi kıymeti olmayan ancak bir tablo kadar renkli Rus ve Güney Amerika paralarında
Hala evde biryerlerde dururlar.. Bulursam bir iki foto eklerim
Dön TSF Club Özel Etkinlikler - Special Events
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir
|