TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatolog 2012 Armband Uhren Hediyeli Fotoğraf Yarışması

TSF Club ve Saat Markaları Özel Etkinlikleri İle İlgili Bölüm

Re: TSF Saatolog 2012 Armband Uhren Hediyeli Fotoğraf Yarışm

Mesaj msturan » 27 Şub 2012, 23:52

Thevenin :thumbup:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Tolgi06 » 28 Şub 2012, 01:17

Thevenin yazdı:Her bilek icin bir foto parolasi ile ve bu kampanyaya katilmayi tesvik ederek devam ediyoruz folks :D

Resim

TSF SE de her kola her manzaraya uyuyor yahu...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Archezia » 28 Şub 2012, 05:44

Bond yazdı:Saat elde ama bilekte sayılır boşver :) Evet 29 son ama güzel bence foto. :thumbup: Archie'nin fotosu da öyle idi sanırım :)

Koyarız bilekte de ya ne yapalım :? :D
Resim
Ama Le Locle ye yapılan çok büyük bir ayıptır bu...!
Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj okz » 28 Şub 2012, 11:15

Thevenin :thumbup: 10 numara
Kullanıcı avatarı
okz

Mesaj razz » 28 Şub 2012, 13:09

Turkmen yazdı:Saatleriniz ve meslekleriniz isimli başlığa da yüklemeyi düşündüğüm resim.

Resim

Turkmen sol üstteki Ruble'nin aynısından bende de vardı, yakın bir dostuma hediye ettim o da PVC :?: kaplatıp kuyumcu/sarraf mağazasına koymuş.. :champ: Çok da şık olmuştu bence.. :thumbup:

Rahmetli dedem koleksyoner bir insandı.. Özellikle Rus saatleri, pekçok kalemi, çakmağı, tesbihi, bıçağı ve kol düğmesi vardı.. Pul, para ve kartpostal da biriktirirdi..
İlkokul'dayken sömestr tatillerinde dedemlerde kalırdım.. Beni Çınaraltı ile ilk tanıştıran dedemdir.. O zamanlar para ve pul koleksyonu yapmaya başlamıştım.. Tabii Nümizmatik bilgisi eser miktarın altında :D gözüm hep maddi kıymeti olmayan ancak bir tablo kadar renkli Rus ve Güney Amerika paralarında ;) Hala evde biryerlerde dururlar.. Bulursam bir iki foto eklerim :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj bozok » 28 Şub 2012, 16:46

Resim
çok öğrenci işi oldu ama :D
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj retrograde » 28 Şub 2012, 16:57

Bozok Vostok çok güzel. Hem nickinle uyumlu.

Mlm Hocamızın dediği gibi ilk 25 diyorum :D

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj Turkmen » 28 Şub 2012, 18:18

retrograde yazdı:
Turkmen yazdı:
retrograde yazdı:ama hocam olmadı ki bu konsepti ben düşünmüştüm. hazırlık yapıyordum :D

Aramızda başka para koleksiyoncularıda mı var yoksa? :shock:
asymptote yazdı:Turkmen ne güzel paraların var senin, çok zenginsin.. :D Mesajı da ufak bir kağıda yazıp iliştirmişsin paraların yanına, iddialıyım, bu ödülü alacağım ben diyorsun, ;) fotoğraf da ödülü hak ediyor gerçi.. :thumbup:mücadeleci de ayrı.. :lol:

Yok be asymptote, koleksiyonumu satsam II. el Rolex alamam. Para koleksiyonculuğu ayrı bir hastalık, ben ortaokulda harçlıklarımla başlamıştım. Resimdeki paralarında fazla bir değeri yok beğendiğine sevindim. Diğer arkadaşlar farkkettimi bilmiyorum, kullanıcı ismimle uyumlu olsun diye Türkmenistan Manatlarının olduğu föyü arka plana getirdim. Esasında Japon Yeni ve Orient daha güzel bir kompoziston oluştururlardı ama Yenlerin fazla bir görselliği yok. Cengiz Han'ın resminin olduğu Tugrikleri arkaplana koyacaktım, bu sefer çok ağır kaçardı. Kızdırmayın Cengiz Han dedeyi der gibi :P En güzeli bir Vostok alıp, Çarlık Rusya Rubleleriyle bir kompozisyon yakalayım ;) Bu arada sol üst köşede (dikey duran halde duran) Ruble A4 kağıdından büyüktür. :lol:

Hocam para konusunda pek bilgim yok sizin kadar. Bankonotları göstersniz nerenin olduğunu bilmem ama hoşuma gidenleri biriktiriyorum kesinlikle koleksiyon değil yanlış anlamayın iddiam yok, ama biriktirdiklerimin çil olmasına özellikle dikkat ediyorum. Cumartesileri Taksimde bir kitapçıda para-efemera müzayedesi oluyor fırsat buldukça uğrayıp birşeyler öğreniyorum. Eğlencelide oluyor. Koleksiyonunuzu bizlerle paylaşırsanız diğer forumdaşlarla beraber mutlu oluruz.

İlerleyen günlerde para koleksiyonumla ilgili bir başlık açacağım. İstiklal Caddesi'nde bir kaç münismat var, dükkanlarına huzurla karışık bir heyecan duyuyorum. Geçtiğimiz Ağustos üç yıl aradan sonra ziyaret ettiğim dükkanda satıcı beni tanıdı. "Öğrenciydin en son ne oldu?" diye sordu. İstanbul'da yaşayanlar bizden çok çok daha şanslı bu konuda. Eskişehir'de böyle bir ortam malesef yok. Bilgi konusuna gelince, bu konuya vakıf olmak saatlerin yarısı kadar zor değil. Ama bilgi paylaşımı çok kısıtlı ve gide gele oluşuyor bu da biraz zaman istiyor.

asymptote yazdı:Turkmen, bir kısmını okul harçlıklarından biriktirdiğin parayla oluşturduğun bir koleksiyona sahipsen bence zenginsin.. ;) :thumbup:
Ayrıca sendeki koleksiyon da öyle birşey ki, her saat ile kompozisyon imkanı sağlıyor.. :D
A4 boyutunda banknot olduğunu bilmiyordum bu arada, :o yeni ve şaşırtıcı bir bilgi oldu benim açımdan.

A4 kağıdından daha da büyük  Banka tahvili gibi aynı, filigranı da var üstelik. Romanya Leilerinin ipek kağıda basılması pek şaşırtıcı gelmeye bilir ama biraz ara Naylona basmışlardı. Hatta Nepal’de naylona basmıştı  Paralar insanı şaşırtabiliyor. Örneğin Çarlık Rusyası Rublelerinin üzerinde Gamalı Haç vardır. Moğol tuğriklerinde de. Kazakistan tengelerinde Dede Korkut’a rastlarız, Azerbaycan Manatında Orhon Anıtlarına, bir bakarsınız Türkmen manatında Oğuz Kaan’ın resmi vardır.

Razz yazdı:
Turkmen yazdı:Saatleriniz ve meslekleriniz isimli başlığa da yüklemeyi düşündüğüm resim.

Resim

Turkmen sol üstteki Ruble'nin aynısından bende de vardı, yakın bir dostuma hediye ettim o da PVC :?: kaplatıp kuyumcu/sarraf mağazasına koymuş.. :champ: Çok da şık olmuştu bence.. :thumbup:

Rahmetli dedem koleksyoner bir insandı.. Özellikle Rus saatleri, pekçok kalemi, çakmağı, tesbihi, bıçağı ve kol düğmesi vardı.. Pul, para ve kartpostal da biriktirirdi..
İlkokul'dayken sömestr tatillerinde dedemlerde kalırdım.. Beni Çınaraltı ile ilk tanıştıran dedemdir.. O zamanlar para ve pul koleksyonu yapmaya başlamıştım.. Tabii Nümizmatik bilgisi eser miktarın altında :D gözüm hep maddi kıymeti olmayan ancak bir tablo kadar renkli Rus ve Güney Amerika paralarında ;) Hala evde biryerlerde dururlar.. Bulursam bir iki foto eklerim :thumbup:

Bazı esnafların masa camlarının altlarında olurdu, yabancı paralar, çocukken hayran hayran bakardım.
Görsel zenginliği olan paraları çerçeveletip duvara asmak, gerçekten güzel bir duvar dekorasyonu oluyor. Endonezya Rupilerinde olacak üzerinde orangutan var, Vietnam’da kaplan basmış artık siz tahmin edin  Şili’nin parasında ki yelkenli resmini beğenmeyen ressam olacağını sanmıyorum. Biz Türklerde ise sembol olarak bozkurt’u, tarım-hayvancılık gücü olarak koyun ve öküz basmışız paralara.(Bu paralar bende yok) Dedenizle çok şanslıymışsınız, ben her zaman ailem tarafından eleştirildim, “yemiyor içmiyor gidip bu geçmeyen kağıtlara veriyor parasını” diye. Hatta gizli gizli bile aldığım olmuştu. Simit ayran parasıyla yabancı para almam mümkündü.

Kalem, Para, Saat bunlar kardeş zevkler bence. Bu zevklerden birine ya da daha fazlasına sahip olan insanlar tabaka, yüzük ve benzeri aksesuarı daha çok kullanırlar. Bende de epey tesbih ve bıçak var sanırım  Ama öyle maddi bir değerleri yok.

İleti alıntılarla karışık bir hale geldi, umarım bu karışıklık okuyucularda rahatsızlık yaratmaz. Konunun geri kalanına artık para koleksiyonu başlığından devam ederiz.
Kullanıcı avatarı
Turkmen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Club Özel Etkinlikler - Special Events

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners