1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 00:17
cengawer42
İsmim Cengiz. Konyada yaşıyorum ve öğretmenim. Çok çeşitli hobilerim var. Mesela el yapımı tesbih ve özel yapım bıçaklar yaparım. Forum tesadüfen karşıma çıktı ve okuyunca üye olma isteği hissettim. Okudukça içimdeki saat sevdası ortaya çıktı. Çok fakir bir ailenin 6 çocuğundan biriydim. Çocukluğumda ekonomik durumu iyi bazı arkadaşlarımın kolumda (80 li yıllar) saat gördüğümde iç geçirir hayaller kurardım. Hatta çok fazla üzülürdüm. Bir keresinde babam ve rahmetli anneciğimle saat için kavga ettiğim bile gözümün önüne geldi ve çok hüzünlendim. :cry: Tabi daha sonraları saatlerim oldu ancak hep pilli sıradan saatlerdi.
Bunlar aklıma gelince yeniden iyi bir saat alma isteği bu sevdayı yaşama isteği içimde uyandı. Hatta okul çıkışı neredeyse bir hışımla bir saatçide Orient Fetac003W0 incelerken buluverdim kendimi. Saatçi 1000 TL ye sıfır kutu fatura ile verecekti saati. İnternetten baktığımda 1400 TL aşağısına bulamadım. Özellik bilmediğim için hemen vazgeçtim. Şimdi sizlerden ilk kaliteli saatimi almak için yardımlarınızı bekliyorum. İkinci bir başlık açmaya gerek duymadım konu fazlalığı oluşturmamak adına.
Öncelikli olarak bütçem 1500 TL civarına çıkabilir.
Aradığım saat kesinlikle otamatik olacak.
Camda çizik konusunda çok hassasım bu nedenle camı safir olmalı. (Okuduğum kadarıyla çiziğe en dayanıklısı)
Kasası çeliğin kendi renginde boyasız kaplamasız olsa iyi olur.
Birkaç fonksiyonlu olsa iyi olur.
Temizliği gerçekten iyi olduktan sonra ikinci el olmasının bir sakıncası yok.
Büyük olasılıkla ufak çaplı bir kolleksiyon yaparım zamanla. Ancak bu alacağım saat yukarda anlattığım sebeplerden dolayı evladiyelik olarak kalacak. Kesinlikle satmayacağım.

Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 12:48
ilkayacil
Merhaba, hoşgeldiniz keyifli vakitler [emoji106]
Hangi tarz bi saat istediğiniz de bütçe kadar önemli, onuda belirtirseniz daha net ve yerinde seçenekler gelecektir.
İlk aklıma gelen önerilerim, ikinci el seiko presage, tissot visodate, sıfır orient mako 3, seiko skx, yine daha düşük bütçeli mako 2 vs tercih edilebilir diye düşünüyorum.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 12:57
Maradona
Hoş geldiniz Hocam... [emoji257]

Görünümünü beğendiğiniz saatleri markadan bağımsız olarak belirtin, bizler de o fiyat bandındaki alternatifleri sıralayalım... [emoji6]

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 13:21
Umutunal
Hoş geldiniz

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 13:26
Ankthas
Hoş geldiniz, Konya'dan bir tane daha öğretmen arkadaşımız vardı yanlış hatırlamıyorsam, nicki: Fasakasa. Aradığınız saatleri sıraladığınızda benim aklıma Orient - Bambino geldi, bence ilk saat için de iyi bir seçim olur :champ:

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 13:29
dkmbismarck
merhabalar hoşgeldiniz.forum üyelerimizden fasakasa'nın seiko sakurası var ilanlarda.aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=202&t=31857#axzz5zIlZOKZP

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 13:34
vysaknc
Hoşgeldiniz Hocam,saat almadan önce forumda 10-15 gün geçirip okumalarınız artırın derim,hobileri olan hele ki el yapımı işlerle uğraşan biri olarak el yapımı kayış bölümüne muhakkak bakın.. :thumbup:

Re: Merhaba Saat Sevdalıları

MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2019, 15:36
cengawer42
Hoşbulduk arkadaşlar.
görünüş olarak aşağıda belirttiğim saatlere benzer saatler hoşuma gidiyor. kadranın çevresinde dönen üzeri iri yazılı (forumda okuduklarımdan çıkardığım adı bezel herhalde) modelleri çok sevmiyorum. 40-45 mm çap her halde uygun olur. sadeliğin içinde şıklık arayan biriyim. Bu saatleri internetten görseller vasıtasıyla buldum, fiyat olarak bazıları çok üst olabilir . Sadece saat zevkimi göstermesi açısından yazdım. .

HAMİLTON H64455533
Tissot T059.527.11.058.00
oris 11277264051MB
Seiko Kinetic SRN071P1
Seiko Premier SNP159P

veysel bey bu yıl vaktimi el yapımı deri işlerine ayırmayı düşünüyordum. özel el yapımı işlemeli deri çanta, kemer vb. ancak bu gün konularda gezerken kayış işide kafama yattı. saat alırsam ilk işim bu olabilir. zaten yaparsam burada paylaşırım.