Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.
chef » 23 Kas 2011, 18:17
Merhaba,
Bilindigi gibi kaplama sektoru gunumuzde cok onemli bir yere sahiptir. Ozellikle dekoratif amacli yapilan kaplamalar, gunluk hayatimizda hemen hemen herseyde karsimiza cikiyor. Benim sorum ise su:
Turkiyede bildiginiz saat kasasi (kol-duvar-masa, farketmez), saat bilezigi, saat pimi icin metal kaplama yapan tesisler var mi?
ilginize simdiden tesekkur ederim.
-

chef
-
drk » 23 Kas 2011, 23:04
PVD tarzı kaplamalardan mı bahsediyorsunuz?
-

drk
-
chef » 24 Kas 2011, 00:37
hayır ornek vereyim,
celik saat bilekliginin uzerine saten gorunumu sglansın diye Saten nikel kaplama veya parlak gozuksun diye parlak ni kaplama..veya kırmızı hos dursun diye kırmızı lak ile kaplama ..bu tarz endustriyel kaplama yapılan tesislerin varlıgından soz ediyorum.
-

chef
-
drk » 24 Kas 2011, 00:41
Saten ve parlak görünümü kaplama yerine polisaj ve fırçalama işlemiyle vermek hem cilt için daha sağlıklı hemde daha ucuz olur. Nikel irritan bir madde olduğundan saati kaplamak doğru olmaz. Renk için de PVD kaplama yapılabilir ancak hassas olarak özellikle bu işi yapanları bilmiyorum, mutlaka olmalı, araştırmak gerek.
-

drk
-
asymptote » 24 Kas 2011, 01:41
Saatçilikte en önemli kaplama sanırım ki rodyum kaplamadır, bu işlemi kuyumcuların yaptığını biliyorum ancak saat parçalarına da uygun şekilde bu kaplamayı yapıyorlar mı? Bir de maliyeti nedir, örneğin 9 mikron yerine 20 mikron kaplama yaptırmak istesek fiyatı oransal olarak mı artar? Kaplama konusuyla ilgili benim merak ettiğim husus da budur. Ustalardan bizi aydınlatmalarını bekliyoruz..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
-

asymptote
-
chef » 24 Kas 2011, 12:46
kaplama kalınlıgı proseslerde genelde standart olur..yani standart dedigim belli bir aralıkta olur...o kaplama kalınlıgını degistirmek icin proseste degisiklik olması gerekir (bekleme suresinde, kaplama kimyasalında, akımda vs vs )...
turkiyede illaki yapan tesisler vardır....kuyumcular carsısına bi gidip sormak lazım o zaman.
-

chef
-
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir