TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Türk Mutfağı Restaurant Tavsiyesi ( İstanbul )

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Türk Mutfağı Restaurant Tavsiyesi ( İstanbul )

Mesaj razz » 09 Kas 2011, 13:38

Selamlar & iyi bayramlar arkadaşlar..

14-18 Kasım tarihleri arasında, yurtdışındaki iş ortaklarımdan oluşan, 7 kişilik, yabancı bir grubu ağırlamam gerekiyor..Yaklaşık dört gün süreceğini tahmin ettiğim bu ziyaret zarfında bir gece için, İstanbul'da ve Türk Mutfağı'nı en iyi özellikleriyle yansıtabilecek ancak lezzet ve çeşitliliğin yanında prezantasyon ve konum itibarıyla da " business "olarak niteleyebileceğiniz bir restaurantta akşam yemeği planlıyorum.. Bu konuda tavisyelereniz nereler olabilir..?

Teşekkürler..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Türk Mutfağı Restaurant tavsiyesi ( İstanbul )

Mesaj Wwtr » 09 Kas 2011, 14:01

Beyti Et Lokantası - Florya
Swissotel Gaja - Beşiktaş ( Tam olarak Türk mutfağı seçenekleri değil ama yemeklerin sunumu açısından )

Benim tercihim bunlar olurdu. Bir bakmanızı tavsiye ederim. İyi bayramlar.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj avsu07 » 09 Kas 2011, 14:13

Konyalı 1897 Restaurant'larına götürebilirsiniz. Hem merkez hem de Akaretler'de yaklaşık 2 yıldır açılmış olan şubelerine gidebilirsiniz. Özellikle Akaretler'deki şube sizin "business" talebini haydi haydi karşılayacaktır. Ambiansı, servis kalitesi, kullanılan servis malzemeleri, lezzeti ve güzel bir şarap listesi var.

Osmanlı mutfağından özellikle Osmanlı Devleti arşivinden tarayarak çıkardıkları ve uçmadan, ayakları yere basan bir şekilde günümüz damak tadına uyarladıkları yemekleri var.

Pişman olmayacağınızı düşünüyorum.

Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj herofb » 09 Kas 2011, 14:16

Beyti'nin bildigim kadariyla michelin yildizi var bir de taksim civarlarinda adini simdi unuttugum haci br sey tarzi 500 senelik bir restaurant vardi
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj avsu07 » 09 Kas 2011, 14:29

herojd11 yazdı:Beyti'nin bildigim kadariyla michelin yildizi var bir de taksim civarlarinda adini simdi unuttugum haci br sey tarzi 500 senelik bir restaurant vardi

Malesef Michellin Türkiye'de yıldız almaya yetecek restorant bulunmadığını bahane ederek Türkiye'deki restoranları değerlendirmeye almıyor. Taksim Civarında Haci bir şey var dediğiniz restorant Hacıbey Lokantası olup kırmızı et konusunda gerçekten müthiştir. Ancak Razz'ın Business talebini karşılayamaz. Yoksa et yemek istersem hemen hemen Özsu Et Lokantası ve Kadınlar Pazarındaki bir kaç lokanta ile birlikte en başta gelir Hacıbey Lokantası.

Razz özellikle Türk Mutfağı dediği, prezentasyon ve konum itibari ile Business talebinde bulunduğu için Konyalı 1897'yi tavsiye ettim.

Yoksa ko g.... rahvan gitsin, ver elini gidelim Kahraman Balıkçı'ya bir kalkan yiyelim derdim. Bak yine aklıma geldi, ben hemen bir organizasyon yapayım.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj razz » 09 Kas 2011, 14:47

avsu07; Yarın gidip mekanda bir keşif uçuşu yapalım o halde ;)

herojd11; Öneri için teşekürler.. Hacıbey Lokantası aklımdan geçmedi değil ancak avsu07'nin de belittiği gibi Business konusunda zayıf kalır..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Emre » 09 Kas 2011, 14:54

Razz tarifini okudum ve kesinlikle bogaz'da kabatas erkek lisesinin bahcesindeki Feriye diyorum :) osmanli mutfagini ozenle inceleyip menusunu o sekilde hazirlamislar. Ben cok begenmistim. Beyti de guzel fakat beyti cok ete odakli bir de manzarasi yok, konum itibariyle etkileyici degil.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj herofb » 09 Kas 2011, 15:11

O zaman onerimi yeniliyorum is arkadaslarinizla romantik bir gece gecirmek icin rumelihisarindan lacivert isimli tekneye binilir biylece arkadaslara hem bogaz'in guzelligi gosterilir hemde yemek yenilir :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners