TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Erciyes Da覺'ndaki Hat Sanat覺

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Erciyes Da覺'ndaki Hat Sanat覺

Mesaj sedir » 24 Au 2011, 10:06

Erciyes Da覺'ndaki hat sanat覺.
Her sene tekrarlan覺r.
Resim
"Bu ne ki" diyenler olursa a癟覺klama yapaca覺m.
Biraz bilmece havas覺nda oldu ama zarar覺 yoktur san覺r覺m.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Erciyes Da覺'ndaki Hat Sanat覺

Mesaj asymptote » 24 Au 2011, 10:52

sedir yazd覺:Her sene tekrarlan覺r.

Daha 繹nce ne duydum ne de g繹rd羹m. Sizin payla覺m覺n覺zla art覺k ben de bu g羹zel doa olay覺ndan haberdar覺m. Herkes y繹resindeki, b繹lgesindeki b繹yle 癟ok bilinmeyen doal yada k羹lt羹rel olaylar覺-oluumlar覺 payla覺rsa burada ciddi bir k羹lliyat oluaca覺 kanaatindeyim. Bu da foruma bir zenginlik katar. Teekk羹rler sedir :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj herofb » 24 Au 2011, 11:12

benim de haberim yoktu ama her sene tekrarlan覺yorsa vard覺r bir hikmeti
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj sedir » 24 Au 2011, 11:28

Bu da arap癟a Allah kelimesinin yaz覺l覺覺 ile dadaki kar kal覺nt覺lar覺n覺n kar覺lat覺rmas覺.
Resim
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Mesaj asymptote » 24 Au 2011, 12:23

1929 da Edwin Hubble' 覺n kefiyle o g羹ne kadar hakim g繹r羹 olan Statik Evren Modeli (Steady State Theory - Infinite Universe Theory) yerini Genileyen Evren Modeline (Expanding Universe Theory) b覺rakt覺. Hubble' 覺n g繹zlemleriyle kefettii ey galaksilerin bizden, bize olan uzakl覺klar覺yla doru orant覺l覺 bir h覺zla uzaklamakta olduklar覺yd覺. Bunu redshift(k覺rm覺z覺ya d繹n羹羹m) olay覺yla a癟覺klad覺 Hubble. I覺k yayan bir cisim 癟ok y羹ksek h覺zlarda sizden uzakla覺yorsa bu cismin yayd覺覺 覺覺k size dalga boyu en b羹y羹k olan k覺rm覺z覺 renginde g繹r羹n羹r - fizik癟iler bunu doppler etkisiyle a癟覺kl覺yorlar. Hubble' 覺n daha sonra kedisine nobel 繹d羹l羹 kazand覺racak olan bu kefi belki de d羹nya tarihindeki en b羹y羹k keiftir ve bize evrenin oluumuyla ilgili 癟ok a癟覺k ipu癟lar覺 vermitir. Daha sonra bu keif B羹y羹k Patlama (asl覺nda patlama falan deil, biz avam覺n anlamas覺 i癟in b繹yle bir benzetim kullan覺lm覺t覺r :D ) bilinen orjinal ad覺yla Big Bang Teorisine kadar g繹t羹rm羹 bizi. Big Bang bilindii gibi sonsuz k羹癟羹k ve sonsuz youn bir noktadan (yani yokluktan) madde-uzay-zaman boyutlar覺n覺n (fizik癟iler daha baka boyutlardan da bahsediyor, toplamda 11 yada 12 yi buluyor san覺r覺m) ortaya 癟覺kmas覺 yani var edilmesidir. Baa d繹nersek Hubble' 覺n kefettii bizden uzaklaan galaksiler o g羹nden bug羹ne pozitif bilim arac覺l覺覺 ile bize bir Yarat覺c覺n覺n varl覺覺n覺 f覺s覺ldamaktad覺r... (Kendimi Harun Yahya gibi hissettim bir an :lol: )

Has覺l覺 Sedir hocam, da覺n 羹zerindeki yaz覺ya gerek yok, da覺n kendisi yeter bize.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj sedir » 24 Au 2011, 12:49

asymptote yazd覺:... da覺n 羹zerindeki yaz覺ya gerek yok, da覺n kendisi yeter bize.. ;)

ok doru bir yakla覺m asymptote. :thumbup:
Zaten bu gibi bulgular覺 g羹zel bir kokunun, g羹zel bir tad覺n bir zerresi olarak kabul etmek gerekir. 襤in asl覺n覺 bu ayr覺nt覺lara indirmek yanl覺 olur.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Mesaj Archezia » 25 Au 2011, 14:03

Her sene tekrarland覺覺n覺 bilmiyordum sedir hocam saolun (: Kayseri ve Erciyes'i hep g繹rmek istedim ama nasip olmad覺 hen羹z, birg羹n gelebilirsem bir mini buluma yapar覺z inallah.
sedir yazd覺:Zaten bu gibi bulgular覺 g羹zel bir kokunun, g羹zel bir tad覺n bir zerresi olarak kabul etmek gerekir. 襤in asl覺n覺 bu ayr覺nt覺lara indirmek yanl覺 olur.

Doru s繹ze ne denir. Daha da a癟覺l覺r bu konu ama 癟ok da felsefe yapmaya gerek yok :)
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj sedir » 25 Au 2011, 14:14

Archezia yazd覺:... Kayseri ve Erciyes'i hep g繹rmek istedim ama nasip olmad覺 hen羹z, birg羹n gelebilirsem bir mini buluma yapar覺z inallah...

Mini-midi-maksi...
Her t羹rl羹s羹 olur. G羹zel de olur.
Bu yaz覺y覺 g繹rebilmek i癟in haziran sonu ile temmuz ba覺 uygun (da turizmi i癟in aral覺k sonu, ocak-ubat iyidir). Yaz覺 繹yle uzun zaman g繹r羹nm羹yor ve mevsim s覺cakl覺覺na g繹re g羹n羹 de s羹resi de deiiyor. Erken bak覺ld覺覺nda harfler kal覺n olduundan anla覺lm覺yor, daha sonra da mevcut vadilerdeki karlar azal覺nca harfler siliniyor, yani topu topu bir hafta-on g羹n resimdeki gibi net se癟ilebiliyor.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Sonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners