TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

DSLR'dan Kompakt Makineye Geçiş

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2015, 15:31

Değerli saatseverler hepinize merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi elimdeki Canon 500D makine, 17-50 Tamron ve Canon 55-250 lensi satıp 1500 TL gibi bir bütçe ayırıp kompakt makineye geçiş yapmayı planlıyorum.

Bunun sebepleri elimdeki makinenin hakkını veremiyor olduğumu düşünmem ve kompakt makinedeki taşıma ve kullanım kolaylığı.

Sizlerin bu konuda yorumu nedir ? Bu geçiş ile kazanacaklarım ve kaybedeceklerim neler ? :D

Teşekkürler. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Cct » 02 Eyl 2015, 15:36

Ben Canon G15 kullanıyorum, çok memnunum. Çok meraklı ve bilgili bir DSLR kullanıcısı arkadaşım gayet yeterli olduğunu söylemişti.

Eşim Samsung Mini NX kullanıyor. Lens değişimi mümkün, o da çok güzel bir makina.

Hiç DSLR kullanmadım, artı eksi yorumu yapamam ama kullanım kolaylığı bariz.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: DSLR'dan Kompakt Makineye Geçiş

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2015, 15:50

Cct yazdı:Ben Canon G15 kullanıyorum, çok memnunum. Çok meraklı ve bilgili bir DSLR kullanıcısı arkadaşım gayet yeterli olduğunu söylemişti.

Eşim Samsung Mini NX kullanıyor. Lens değişimi mümkün, o da çok güzel bir makina.

Hiç DSLR kullanmadım, artı eksi yorumu yapamam ama kullanım kolaylığı bariz.

Teşekkürler ağabey, Canon'un makineleri benim de ilgimi çekiyor. Mesleki bir gereklilik olmadığı sürece ben de kompakt makinelerin yeterli olacağını düşünmeye başladım zira telefonlarda bile kalite büyük bir aşama kaydetti. Kullanım kolaylığı da cabası :)

Birkaç değerlendirme daha gelsin bakalım ... :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj eraslani » 02 Eyl 2015, 16:16

bende yıllarca her sene yeni modelleri takip ederek iyice sayılabilecek compact makinalar kullandım..en son sony h3 modeli satın almıştım yıllar önce..bu yaz tatile giderken dedim şu makinayı götüreyim..ne bataryasını bulabildim ne sarj cihazını..taşıma sorunu olmasa iyi aletler.
şu anda sony z3 kullanıyorum..biraz uğraşılsa eli yüzü düzgün bile çeker,uğraşmadan da iş görüyor işte..su altı bile çektim bu sene (havuz tabii)
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj darksider » 02 Eyl 2015, 17:29

Sevgili Miriel,

2007 yılından beri Canon powershot G7 kullanıyorum, şimdi g15'e kadar çıkmış ayrı konu ama, uzun süre amatör Fotoğrafçılık yapan ve kısa süre de Fotoğrafçılık dersleri veren biri olarak G serisi ile bir DSLR'da elde edebileceğin neredeyse her türlü sonucu elde edebileceğini Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj Anesthesia » 02 Eyl 2015, 17:40

Bende de 500D var ve lensleri çantası ve bilumum zerzevat ile satisa cikaracagim yakin zamanda, tasima derdi nedeniyle son 3 yildir yatiyor makine ve bir daha da uyandiracagimi sanmiyorum. Seyahat esnasinda bel agrisindan baska birsey hissedemedim hinzir yuzunden. Compact makineler profesyonel veya hobi olarak bu yol secilmemisse amelelik oluyor maalesef
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj SeRxx » 02 Eyl 2015, 18:10

Miriel, DSLR almaya niyetim vardı bir dönem ama son anda kompakt makine almaya karar verdim. Araştırmalar sonucunda Canon G1X Mark II ile Sony RX100 M3 favori kompakt makinelerim arasına girdi. Bütçeye uygunsa mutlaka düşün derim. Sonuç olarak çok iyi bir kampanyaya denk gelince Olympus XZ-2 aldım ve cok cok memnunum.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Shinigami » 02 Eyl 2015, 20:19

eğer micro thirds düşünmezseniz ki düşünmeyin taşıması yine dert, tek bir önerim olur ve pişman olmanızın imkanı yok.

Sony RX100 M2, özellikle m2 ama m3 çıktı galiba o biraz daha kötü. compact makinalara bakış açınız değişecek.

Resim

edit: SeRxx de bahsetmiş sony den yukarıdaki mesajda, benim gözümden kaçmış :D
Kullanıcı avatarı
Shinigami

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners