TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Biyolojik Mekanik Çark Sistemi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

İlk Biyolojik Mekanik Çark Sistemi

Mesaj Bond » 15 Eyl 2013, 19:50

Patek Philippe veya Audemars Piguet'in yeni calibresinde kullanılıyor diye düşündünüz belki ama değil ;)

Issus Coleoptratus Calibre 0001 :D Doğada keşfedilen ilk mekanik çark sistemi :thumbup: Müthiş :champ:

Resim

Detaylar için :arrow: http://www.popularmechanics.com/science/environment/the-first-gear-discovered-in-nature-15916433

Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: İlk Biyolojik Mekanik Çark Sistemi

Mesaj herofb » 15 Eyl 2013, 21:50

Neler var ya gerçekten hayret ettim

Teşekkürler Bond :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 15 Eyl 2013, 22:09

Bunlar "Kramayer dişli".. :D İlk defa çapı sonsuz olmayan kramayer dişli görüyorum.. :) Güç ya da hareket iletimi için değil senkronizasyon için kullanıyormuş daha çok. Zaten dişli profili güç ve hareket iletimine uygun değil. Bu anlamda dişli de sayılmaz, form olarak da uymuyor üstelik. Yalnız benzerlik gerçekten ilgi çekici. Ergenleşen isus'lar bu dişli takımlarından kurtuluyorlarmış, burası da ilginç.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj altanos » 15 Eyl 2013, 22:18

vouv!
Asymptote hocam, sen de hemen modülden evolventten kırık not vermişsin hayvancağıza, bikaç milyon yıl ver bak o neler yapıyor =)
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj mlm » 15 Eyl 2013, 22:21

Paylaşım içim teşekkürler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 15 Eyl 2013, 22:43

Artık not vermiyorum altanos, bıraktım o işleri. Kalemimi kırdım.. ;)

Canlılar dünyası gerçekten çok çeşitli ve zengin. Bu tarz bizleri şaşırtan bulgulara her gün rastlıyoruz. Aslında canlılık başlıbaşına bizleri her gün şaşırtması gereken bir olağanüstülük. Matematik ve fizikle evreni başa sarabiliyoruz , ama evrimle canlılığı başa sarmamız pek de kolay ve mümkün olmuyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners